Günün Yıldızı BORDO MAVİ oldu

28 Ağustos Cumartesi günü Ankara 75.Yıl Hipodromu’nda 1500 metre kum pistte yapılan, 3 Yaşlı Arap taylarına ait günün 8.Koşusu olan Maiden mücadeleye 11 tay katılım gösterdi. (1) BORDO MAVİ, son 800’ü bariyer dibinden 3.durumda girerken, binicisi atını tutarak ön tarafta (3) GÖZÜYILMAZ ve (4) ONKUT birbirlerini temizlemesinden dolayı istemeyerek son 600’de kolay tempoda liderliği alarak son virajı 2 boy öndü döndü. (1) BORDO MAVİ, bariyer dibine yaslanıp son 400’den sonra farkı daha da açarak 9 boy önde jokeyi Müslüm Çelik ile ciddi bir kırbaç vurmadan kolay kazanma başarısını gösterirken, 1,47,66’lık derecesi ile aynı gün diğer Maiden’i kazanan ÇAKIRCALI’nın 1,50,30’luk derecesinden çok daha iyi bir derece yapması ile koşacağı ilk yarışında hangi grupta koşarsa koşsun kesinlikle ihmal edilmeyecek bir isim olduğu görülmüştür. (2) ERSOYBEY, son 300’den BORDOMAVİ birinciliği garantilemesiyle boşlukta (10) SAKLIKIZ’dan boyun farkıyla ikinciliği kurtarırken, fotoya canlı girişi ve 1,49,27’lik derecesi ile aynı gün diğer Maiden’i kazanan ÇAKIRCALI’nın 1,50,30’luk derecesinden çok daha iyi bir derece yaparak ilk Maiden yarışında kazanacak güçte olduğu görülmüştür.

ÇABUK'a ilk Maiden yarışında dikkat diyoruz

28 Ağustos Cumartesi günü Ankara 75.Yıl Hipodromu’nda 1500 metre kum pistte yapılan, 3 Yaşlı Arap taylarına ait günün 1.Koşusu olan Maiden mücadeleye 11 tay katılım gösterdi. (1) ÇABUK, son virajı orta kulvardan lider dönerken son 400’den sonra farkı açmaya başlayıp fark bir ara (2) ÇAKARCALI ile 6 boy fark olmasına rağmen son 50’den sonra düşmeye başlayan temposu ile son 10 metrede liderliği (2) ÇAKIRCALI’ya verip yarım boy farkla koşuyu 2.bitirdi. Bir Kaizbert yavrusu olan (1) ÇABUK, erken başa geçmesi ile kazanabileceği koşuyu bugün için 2.olarak tamamladı. Bir sonraki yarışında acele etmeyip sprint mesafesini son 100 metreye bırakması halinde daha farklı koşacaktır. Bugüne kadar Ankara çim pistinde start aldığı üç çim yarışında ve bir kum pist yarışında ilk 10’dan aşağıda bitiremiyen (1) ÇABUK, aksesuarında bir değişiklik olmayıp bu kez çok farklı koşarak yarışı 2.bitirirken, ilk yarışında  daha farklı koşacak olup dikkat diyoruz.

SİLLE TOKAT günün yıldızı oldu, EFSANEKAN ilk Maiden yarışında kazanacak güce ulaştı

28 Ağustos Cumartesi günü İzmir Şirinyer Hipodromu’nda 1300 metre çim pistte yapılan, 3 Yaşlı Arap taylarına ait günün 9.Koşusu olan Maiden mücadeleye 8 tay katılım gösterdi. (2) EFSANEKAN, son virajı iç kulvara yakın orta kulvardan 5.durumda dönen tay, önünde tayların olmasından dolayı binicisini düzgün sprint yapamayacağını hissetmesinden dolayı son 300’den sonra orta kulvara doğru trafik sorunu yaşamadan çıkmak istemesi son 200’den sonra orta kulvara çıkarak koşunun liderlik mücadelesini yapan (5) SİLLETOKAT ve (6) YÜREKLİ ÇOCUK başa baş mücadelesi bu iki tay birbirlerini sürüklemesinden dolayı aradaki 5 boyluk farkı 3 boya düşürerek koşuyu 1,28,07’lik derecesi ile 3.bitirirken, fotoya bu iki taydan daha canlı ve diri girmesi ile aynı gün diğer Maiden’i kazanan BABA OZAN’ın 1,28,38’lik derecesinden daha iyi bir derece yaptı. Hayatının ilk yarışında altıncı olan (2) EFSANEKAN, bu kez üçüncü olması ile koşacağı bir sonraki Maiden yarışında kesinlikle ihmal edilmeyecek bir isim olduğu görülmüştür.

KARACALAR, artık ilk Maiden yarışını kazanır

28 Ağustos Cumartesi günü İzmir Şirinyer Hipodromu’nda 1300 metre çim pistte yapılan, 3 Yaşlı Arap taylarına ait günün 4.Koşusu olan Maiden mücadeleye 8 tay katılım gösterdi. (5) KARACALAR, son viraja bariyer dibinden sekizinci durumda giren tay, bariyer dibinden gelmeyi planlayıp son 400’den sonra önündeki taylardan sonra binicisi gelemeyeceğini hissedip son 300’den sonra önce orta kulvara daha sonra dış kulvara doğru açılmayı düşünüp tayların dışına çıkarak zaman kaybederek (1) CEZMİCAN liderliği alıp farkı da 4 boya çıkartması son 100’den sonra yapmış olduğu güzel sprintiyle fotoya kazanan taydan daha canlı ve diri girerek yarışı 2.bitirirken, 1,28,26’lık derecesi ile aynı gün diğer Maiden’i kazanan BABA OZAN’ın 1,28,38’lik derecesinden daha iyi bir derece yaptı. (5) KARACALAR, İzmir çim pistinde start aldığı hayatının ilk yarışını dördüncü bitirip ikinci yarışında kum pistte 8.olurken kumda eksik koşacak izlenimi vererek tekrar 1300 çim yarışını bu koşusunda tercih ederek koşuyu 2.bitirdi. Bir sonraki çim pist yarışında Maiden’dan çıkabilecek güçte bir isim olduğu görülmüştür.

İzmir çim pistinde KARAHİLAL Maiden'dan çıkmaya hazır

28 Ağustos Cumartesi günü İzmir Şirinyer Hipodromu’nda 1300 metre çim pistte yapılan, 3 Yaşlı Arap taylarına ait günün 2.Koşusu olan Maiden mücadeleye 8 tay katılım gösterdi. (8) KARA HİLAL, son virajı beşinci durumda dönen tay, son 400’den sonra orta kulvardan yapmış olduğu güzel sprintiyle kazanan tay (4) BABA OZAN ile arasındaki 2 boyluk farkı yarım boya düşürerek 1,28,45’lik derecesi ile 2.bitirirken, o gelişi ile 20 metre daha olsa koşuyu kazanabilirdi. Fotoya canlı ve diri girişi ile kazanan rakibinden daha farklı koştu. Adana, Bursa ve İstanbul pistlerinden sonra ilk kez İzmir pistinde start alan (8) KARA HİLAL, start aldığı 8 yarışında ikincili bulunmayıp iki kez üçüncü bir kez dördüncülüğü bulunurken, İzmir çim pistini sevdiği görülerek koşacağı bir sonraki Maiden yarışında kesinlikle ihmal edilmeyecek bir isim olduğu görülmüştür.