TIGHTROPE'yi ilk çim pist yarışında ihmal etmeyin, günün yıldızı oldu

30 Ağustos Pazartesi günü Bursa Osmangazi Hipodromu’nda 1500 metre çim pistte yapılan, 3 Yaşlı İngiliz safkanlarına ait günün 5.Koşusu olan Maiden mücadeleye 15 safkan katılım gösterdi. (9) TIGHTROPE, son viraja 5.durumda giren tay, viraj dönüldükten sonra iki atın arasına girerek bir anda çıkmasıyla son 300’den sonra liderliği alıp farkı 3,5 boya çıkartarak 1,31,34’lük derecesi ile farkla kazanma başarısını gösterirken, son 800: 0,50,12 oldu. Kocaeli, İstanbul ve Bursa kum pistlerinde 5 beş yarış koşan tay, 2 kez yedinci 3 kez de 11.oldu. Altıncı yarışında Bursa çim pistine yazılan safkan, yapmış olduğu son 400’den sonra güzel sprintiyle koşuyu kazanırken gerçek bir çim pist atı olduğu görüldü. Sahipleri beş yarış kum pistte gereksiz yere koştuğu tespit edilerek Koşacağı ilk çim pist yarışında kesinlikle ihmal edilmeyecek bir isim olduğu görülmüştür. 

SOYLU HANIM, ilk Maiden yarışını kazanacak güce ulaştı

30 Ağustos Pazartesi günü Bursa Osmangazi Hipodromu’nda 1500 metre çim pistte yapılan, 3 Yaşlı İngiliz safkanlarına ait günün 9.Koşusu olan Maiden mücadeleye 16 safkan katılım gösterdi. (13) SOYLU HANIM, son virajı kolay tempoda ön tarafa doğru gelen safkan, (2) ARTHO AHMET’den liderliği alarak pisti ortalıyarak farkı 2 boya çıkartmasına rağmen son 100’den sonra kuvvetli gelen (5) GOOD FELLAS ve (7) MINIGUN’a direnemeyerek koşuyu boyun – baş farklarla 1,30,76’lık derecesi ile 3.bitirirken, koşacağı ilk Maiden yarışında acele etmeyip sprint mesafesini son 100’e bırakması halinde daha farklı farklı koşacaktır. Aynı gün diğer Maiden’i kazanan TIGHTROPE’nin 1,31,34’lük derecesinden daha iyi bir derece yaptı. Bursa pistinde katıldığı son iki yarışını üçüncü olduğunu göz önüne alırsak ilk Maiden yarışında kesinlikle ihmal etmeyin. (5) GOOD FELLAS, son 200’de beşinci durumda olmasına rağmen son 100’de yapmış olduğu güzel sprintiyle içindeki rakiplerine hakimiyetini hissettirerek 1,30,72’lik derecesi ile kazanma başarısını gösterirken, Aynı gün diğer Maiden’i kazanan TIGHTROPE’nin 1,31,34’lük derecesinden daha iyi bir derece yaptı. Son 800: 0,47,88 olduğunu göz önüne alırsak koşacağı ilk yarışında ihmal edilmeyecek isim olduğu görülmüştür.

TRADEABLE, dilbağı ile çok farklı koşular çıkaracak

30 Ağustos Pazartesi günü Elazığ Hipodromu’nda 1200 metre kum pistte yapılan, 3 Yaşlı İngiliz safkanlarına ait günün 8.Koşusu olan Maiden mücadeleye 15 safkan katılım gösterdi. (5) KOPAHİYA, son virajı 1 boy önde lider dönen safkan, son 200’de dışından gelen (15) TRADEABLE’ye liderliği son 10 metrede de ikinciliği (10) TANGOS’a vererek koşuyu 1,17,34’lük derecesi ile koşuyu 3.bitirirken, koşacağı bir sonraki Maiden yarışında acele etmeyip sprint mesafesini kısaltması halinde daha farklı koşacak olup dikkat diyoruz. (15) TRADEABLE’nin son virajı (5) KOPAHİYA’nın 1 boy gerisinden dönen safkan, son 200’den sonra liderliği alıp farkı da açarak 3,5 boy farkla kazanma başarısını gösterirken, 1,16,57’lik derecesi ile aynı gün diğer Maiden’i kazanan SUNĞURBERK’in 1,17,33 ve LIGHTNING HAWK’ın 1,16,93’lük derecelerinden daha iyi bir derece yaptı. Elazığ pistinde start aldığı yarışında hayatının ilk yarışında 2.olup daha sonra Elazığ pistinde koştuğu yarışlarında yedinci, onikinci ve dokuzuncu olurken, bu koşusunda kulaklık çıkartılıp sadece dilbağı ile start alan safkan, kolay bir şekilde koşuyu kazanması ile bir sonraki ilk yarışına oldukça ümit verdi.

BELL RING, ilk Maiden Koşusu'nu artık kazanır

30 Ağustos Pazartesi günü Elazığ Hipodromu’nda 1200 metre kum pistte yapılan, 3 Yaşlı İngiliz safkanlarına ait günün 4.Koşusu olan Maiden mücadeleye 15 safkan katılım gösterdi. (7) LIGHTNING HAWK, son viraja bariyer dibinden 4.durumda giren safkan, önünde iki safkan olması binicisi atını tutarak orta kulvara safkanların dışına almak istemis bunda da başarılı olarak son 200’den sonra yapmış olduğu güzel sprintiyle son 150’de liderliği alarak bariyer dibinden kuvvetli gelen (3) BELL RING’in ataklarına karşı koyarak boy farkıyla koşuyu kazanma başarısını gösterirken, son 800: 0,53,04 oldu. 1,16,93’lük derecesi ile aynı gün diğer Maiden’i kazanan SUNĞURBERK’in 1,17,33’lük derecesinden daha iyi bir derece yaptı. İlk yarışında ihmal edilmeyecek bir isim olduğu görülmüştür. (3) BELL RING’in son 300’de dış kulvardan kazanacak gibi geldiği metrelerde (7) LIGHTNING HAWK, içten dış kulvara doğru açılarak bu safkan da dış kulvardan bariyer dibine doğru gitmesi ile % 100 kazanibeleceği koşuyu 1,16,98’lik derecesi ile koşuyu 2.bitirirken,  aynı gün diğer Maiden’i kazanan SUNĞURBERK’in 1,17,33’lük derecesinden daha iyi bir derece yapması ile koşacağı bir sonraki Maiden yarışında ihmal edilmeyecek bir isim olduğu görülmüştür. (8) RACE MASTER, son 100’den sonra birinci ve ikincinin belli olması ile dış kulvardan yapmış olduğu güzel sprintiyle koşuyu 3.bitirirken, fotoya 1.ve 2.olan safkanlardan daha diri girerek ve aynı gün diğer Maiden’i kazanan SUNĞURBERK’in 1,17,33’lük derecesinden daha iyi bir derece yaptı. Start aldığı altı koşusunu İstanbul’da çim ve kum pistinde katılan safkan, ilk üç yarışında çim pistte üçüncü olup ilk kez Elazığ pistinde start alırken, koşacağı ilk Maiden yarışında kesinlikle ihmal edilmeyecek bir isim olduğu görülmüştür.

İNAZAGİ'ye ilk Maiden yarışında dikkat diyoruz

30 Ağustos Pazartesi günü Elazığ Hipodromu’nda 1200 metre kum pistte yapılan, 3 Yaşlı İngiliz safkanlarına ait günün 1.Koşusu olan Maiden mücadeleye 15 safkan katılım gösterdi. (12) İNAZAGİ, bekleme yarışı yapan safkan, koşunun süratli tempoda gitmesi son 200’den sonra safkanların dışından yapmış olduğu güzel sprintiyle yarışı yakın aralıklarla 3.bitirirken, fotoya birinci ve ikinci olan safkanlardan daha canlı girdi. Kocaeli, İstanbul, Şanlıurfa ve Elazığ pisttlerinde koşan safkan, start aldığı ilk yarışında 12. olması bu yarışına kadar beşinciliği bulunmayarak bu koşusunda diğer yarışlarındaki aksesuarlarına ilaveten ring mahallinden starta kadar kapalı gözlük ile giderek 1,17,71’lik derecesi ile 3.bitirirken, bir sonraki Maiden yarışında orta ve uzun mesafede ihmal edilmeyecek bir isim olduğu görülmüştür.