Taktik savaşının galibi Ahmet Çelik ile ADIVAR zafere ulaştı

2 Eylül Perşembe günü  Ankara 75.Yıl Hipodromu'nda yapılan G-2 Tigem Koşusu 3 Yaşlı Araplar 1400 metre çim pistte  yapıldı. Start ile birlikte ADIVAR 1 boy CANMETE 2 boy starta kaldı. Startla birlikte koşunun lıderliğini  ÇELİKCAN aldı TUNÇDAĞ ikinci CANMETE sekizinci ADIVAR dokuzuncu koşuyu takip etmesi  koşunun temposu koşunun karakterine uygun olup son vırajı ÇELİKCAN 2 boy önde dönmesi koşu içinde taktik savaşında Ahmet Çelik son viraj dönüldükten sonra mutlaka kısa sprintini CANMETE'nin dışından ADIVAR ile yapmak istemesi bunda başarılı olup son viraj  dönüldükten sonra son 300 kadar CANMETE'nin arkasında saklanıp daha sonra dışından son 100 de yapmış olduğu müthış sprinti ile uçarak gelen ADIVAR  son 5 metrede CANMETE ve ÇELİKCAN'i avlıyarak yarım boy yarım boy farklarla 1.34.36 derecesi jokeyi Ahmet  Çelik ile bütünleşerek kazandı son 800:0.53.36. ADIVAR  Ankara çim pistte 5 kez yarış koşarak iki kez birinci oldu. İstanbul çim pistte iki kez koştu 4. oldu. İlk kez G-2 Koşusu kazanan safkan ilk 6 koşuda safkana Akın Sözen bindi cezalı olmasından dolayı Ahmet Çelik bu koşusumnda safkana bindi. Kazanmasına katkı yapanları tebrik ederiz. Koşuyu 6. bitiren TUNÇDAG hayatında ikinci kez çim pistte koştu ilk yarışında çok daha farklı koşacak olup dikkat diyoruz.

2 Eylül Perşembe günü, Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü adına gerçekleştirilen G2/DH koşu, 75. Yıl Ankara Hipodromu'nda saat 17.00'de start aldı.

Ankara sezonunun 62. yarış gününde, 3 yaşlı safkan Arap taylarının boy gösterdiği koşu, 1400 metre mesafe üzerinden çim pistte gerçekleştirildi.

2021 yılı TİGEM Koşusu'nu, İlhami Yavuz'un sahibi olduğu Adıvar (Onurkaan - Anı / Özgün) jokeyi Ahmet Çelik ile zaferle noktaladı. Sultansuyu Tarım İşletmeleri yetiştirmesi, Abdullah Çiftçi'nin antrene ettiği al erkek safkanın bu zaferi kariyerinin ilk Grup koşu galibiyeti olurken, toplamdaki ikinci birinciliği olarak kayıtlara geçti.

Son metreleri büyük bir heyecana sahne olan bu koşuda Halis Karataş ile start alan Canmete (Tamerinoğlu - Nenehatun / Bodrum) ikinci sırada yer alırken, Çelikcan (Ayabakan - Gülzade / İbocan) jokeyi Hışman Çizik idaresinde üçüncü oldu. Gökhan Kocakaya ile mücadelede boy gösteren Boraks (Sonalp - Menengiç / Antepli) dördüncü olarak pistten ayrılırken, Özşimşek (Özhaber - Nurhanım / Bamka.3) jokeyi Özcan Yıldırım idaresinde koşuyu beşinci noktaladı.

Yarışın galibi Adıvar için bitiriş derecesi 1.34.36 olurken, farklar 1/2 Boy - 1/2 Boy - 1,5 Boy - Boyun şeklinde sonuçlandı.

Koşunun ardından düzenlenen törende, kazanan safkanın sahibi adına Metin Çaldıran'a kupasını TİGEM Genel Müdür Yardımcısı Ali Osman Kıyak takdim etti.

Kazanan safkanın yetiştirildiği Sultansuyu Tarım İşletmeleri adına Ali Osman Kıyak'a ise kupasını Ankara Tarım İl Müdürü Bülent Korkmaz verdi.

Törene Ankara Hipodrom Müdürü Özgür Kaya ile birlikte davetliler de katıldı.