5 Eylül Pazar günü İstanbul Veliefendi Hipodromunda düzenlenen mücadele (G2/Uls) saat 17.30'da koşuldu.

İstanbul'da programın son Grup yarışında, birbirinden iddialı 3+ yaşlı safkan İngiliz atları 1600 metre mesafe çim pistte birincilik mücadelesi verdiler. Startla birlikte koşunun lıderliğini ARDAŞAH aldı yüksek tempoda  götürdüğü koşuda  AZMANTOR'un ikinci CALL TO VICTORY dördüncü LONG RUNNER 7. durumda koşuyu takip etmesi son vırajı ARDAŞAH 7 boy önde lider dönmesi koşunun temposu  400/0.24.39 - 600-/0.35.99 - 800/ 0.47.54 - 1000/ 0.58.91 - 1200/1.10.83 oldu. Son 400 ARDAŞAH 4boy önde geçerken  COLL TO VICTORY dördüncü  LONG RUNNER  8 durumda olması son 100 den  CALL TO VICTORY  ARDAŞAH'tan lıderliğini alıp 1.36.16 derecesi ile kazandı son 800:0.46.98 oldu. Ekürisi LONG RUNNER ayağı çatladıktan sonra ilk yarışında koşuyu ikinci bitirmesi Jokeyi Gökhan Kocakaya atın koşuyu sağlam çıkması ve başarılı koşmasına çok sevinip her iki Jokey Ahmet Çelik ve Gökhan Kocakaya birbirlerini atların üstünde el tutuşarak tebrik etti. Safkanların birinci ve ikinci olmalarına katkı yapanları tebrik ederiz.

 

CALL TO VICTORY, arızadan sonra safkan üstüne koyarak fizik yapısının da değişmesi ile farklı koşuyor. Nimet Arif Kurtel'in sahibi olduğu, Ahmet Çelik idaresindeki Call To Victory (Victory Gallop - Serap Gelin / Mountain Cat) oldu. Ayşegül Kurtel yetiştirmesi, Batuhan Ay'ın antrenörlüğünü üstlendiği 4 yaşındaki doru erkek safkan, aralarında 94. Gazi Koşusu'nun da bulunduğu Açık koşu zaferlerine bir yenisini daha eklerken, on dördü Grup yarış olmak üzere toplamdaki on beşinci birinciliğini hanesine yazdırmış oldu.

Kariyerinde ilk kez Call To Victory ile bir koşuda eküri olarak mücadele veren Long Runner (Gio Ponti - Borrowing Base - Personal Flag) jokeyi Gökhan Kocakaya idaresinde ikinci oldu. Ayhan Kurşun ile start alan Yamanlarbeyi (Torok - Alakan / Kaneko) üçüncülükle koşuyu tamamlarken, Ardaşah (Perfecto - Jet Set / Marlin) jokeyi Akın Sözen idaresinde dördüncü sırada yer aldı. Özcan Yıldırım ile yarışa katılım gösteren Vernazza (Authorized - Dentelle / Mr. Sidney) ise beşinci olarak pistten ayrıldı

Koşunun galibi Call To Victory için bitiriş derecesi 1.36.16 olurken, farklar 1,5 Boy - 1/2 Boy - 1 Boy - 2 Boy şeklinde sonuçlandı.

Koşunun ardından düzenlenen törende, kazanan safkanın sahibi Nimet Arif Kurtel'e kupasını TJK  Başkanı Serdal Adalı verdi.

Kazanan safkanın antrenörü adına Onur Özelcanat'a plaketini Asli Üye Hulusi Çil takdim etti.

Kazanan safkanın jokeyi Ahmet Çelik ise plaketini Yönetim Kurulu Üyesi Kerem Alkan'ın elinden aldı.

Törene TJK Genel Sekreteri Ahmet Özbelge, Yönetim Kurulu Üyeleri Hakan Yücetürk, Tuğban İzzet Aksoy, Gülnur Gülerce ve Şükrü Erdem de katıldı.