Koşu içinde safkan barıyerleri kırarak iç kulvara girdi. Atın ve binicinin son durumu nedir?

7 Eylül Salı günü Kocaeli Kartepe Hipodromu'nda yapılan 4. Koşuda  950 startı geçilirken barıyer dibinden kendi kulvarında giden ASİLANA isimli safkan binicisi A.Küründük dışından orta kulvarda giden OĞULŞAH isimli safkan önünde Atlar olması binicisi B.Averbak ön grubada gelmek istemesi ASİLANA kulvarı daratması çok hafif foul yaparak  ASİLANA'yı barıyer dışına atarak barıyer dibine girdi. ASİLANA'nın Binicisi A.Küründük'ün saha  doktorunun tetkikleri sonrası bir sağlık problemi olmadığını tespit edildi.

KOMİSERLER KURULU KARARI 4.KOŞU: 

9 numarada kayıtlı SIR TUTAN isimli atın binicisi Alican İNCİ start çıkışı usulsüz kulvar değiştirip yarış usul ve esaslarını ihlal etmekten dolayı ifadeye çağırılmış ve kendi isteği üzerine aynı gün savunması alınmış ve Kurulumuzca savunması yetersiz görüldüğünden 6132 sayılı At Yarışları Kanunu ve buna dayanılarak çıkartılan At Yarışları Yönetmeliğinin 117. maddesinin 1. fıkrası (a) bendi uyarınca ihtar cezası ile cezalandırılmıştır.

15 numarada kayıtlı OĞULŞAH isimli atın binicisi Burak AVERBAK Start çıkışı usulsüz kulvar değiştirip yarış usul ve esaslarını ihlal etmekten dolayı ifadeye çağırılmış ve kendi isteği üzerine aynı gün savunması alınmış ve Kurulumuzca savunması yetersiz görüldüğünden 6132 sayılı At Yarışları Kanunu ve buna dayanılarak çıkartılan At Yarışları Yönetmeliğinin 117. maddesinin 1. fıkrası (a) bendi uyarınca ihtar cezası ile cezalandırılmıştır.

6 numarada kayıtlı KRÜZGARIN HIZI isimli atın binicisi Mustafa ÇİÇEK start çıkışı usulsüz kulvar değiştirmekten dolayı kurulumuzca telefonda uyarılmıştır