Komiserler Kurulu Re'sen koşuya protesto çekildi. Sıralama değiştirildi doğru bir karardır.

8 Eylül Çarşamba günü İstanbul Veliefendi Hipodromu'nda yapılan 6. Koşuya Re'sen protesto çekildi koşu sıralaması değiştirmesi doğru bir karardır.

 

KOMİSERLER KURULU KARARI 6.KOŞU: 

1) 7 numaraya kayıtlı olarak koşan SAFARİ isimli atın binicisi, son düzlükte usulsüz kulvar değiştirerek içindeki 6 numaraya kayıtlı MALALA isimli ata tampon yaparak faul yaptığı kurulumuzca re’sen inceleme sonucunda tespit edildiğinden;

1 inci 5 numaraya kayıtlı GÜLÇİN SULTAN

2 nci 1 numaraya kayıtlı BENZENCİ

3 üncü 7 numaraya kayıtlı SAFARİ

4 üncü 3 numaraya kayıtlı ATEŞİN KIZI

5 inci 6 numaraya kayıtlı MALALA

Şeklinde sonuçlanan koşu sonucu 6132 sayılı At Yarışları Kanunu ve buna dayanılarak çıkartılan At Yarışları Yönetmeliğinin 122. maddesinin 7. fıkrası uyarınca aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

1 inci 5 numaraya kayıtlı GÜLÇİN SULTAN

2 nci 1 numaraya kayıtlı BENZENCİ

3 üncü 3 numaraya kayıtlı ATEŞİN KIZI

4 üncü 6 numaraya kayıtlı MALALA

5 inci 7 numaraya kayıtlı SAFARİ

2) Apranti Alican İNCİ, son düzlükte usulsüz kulvar değiştirerek içindeki ata tampon yaparak faul yaptığından dolayı komiserler kuruluna çağırılmış ve savunma tutanağı tebliğ edilmiş olup, kendisinin isteği üzerine aynı gün savunması alınmıştır. Savunması kurulumuzca yetersiz görüldüğünden 6132 sayılı At Yarışları Kanunu ve buna dayanılarak çıkartılan At Yarışları Yönetmeliğinin 122. maddesinin 7. fıkrasının (b) ve (d) bentleri uyarınca 10 (on) gün süreyle yarışlarla ilgili yerlerde geçici sanat icra etmekten yasaklanması ve ayrıca 613 TL para cezası ile cezalandırılmıştır. 

1 numaraya kayıtlı olarak koşan BENZENCİ isimli atın aprantisi Nizamettin DEMİR, son düzlükte usulsüz kulvar değiştirerek yarış usul ve esaslarını ihlal ettiğinden dolayı komiserler kuruluna çağırılmış ve savunma tutanağı tebliğ edilmiş olup, kendisinin isteği üzerine aynı gün savunması alınmıştır. Savunması kurulumuzca yetersiz görüldüğünden 6132 sayılı At Yarışları Kanunu ve buna dayanılarak çıkartılan At Yarışları Yönetmeliğinin 117. maddesinin 1. fıkrası (a) ve (b-1) bentleri uyarınca ihtar ve 613 TL para cezası ile cezalandırılmıştır.