OĞLUM SERKAN koşuyu forse etti son metrelerde KUMMA, OĞLUM SERKAN'ı avladı

7 Eylül Salı günü Ankara 75.Yıl Hipodromu'nda yapılan  Türk Veteriner Hekimleri Birliği Koşusu KV  8  1400 metre çim pistte yapıldı 4 safkan start alıp koşunun lıderliğini ilk 100 metresinde OĞLUM SERKAN alıp ikinci durumda bir boy dışında KUMMA olması son viraj bu sıralama ile dönüldükten sonra son 400 de OĞLUM SERKAN farkı 3 boya çıkarması  son 100 de KUMMA  içindeki AYBARS'dan kurtulup OĞLUM SERKAN ile arasındaki 3 boy farkı  müthış siprinti ile aradaki farkı kapatarak KUMMA  OĞLUM SERKAN'ı avlıyarak fotoya başa baş girip foto finiş neticesinde at başı koşuyu her iki safkanlar birinci ikinci bitirdiği KUMMA 1.31.76 derecesi jokeyi Müs.Çelik ile kazandı son 800:0.52.44 oldu. OĞLUM SERKAN 1.31.76 derecesi jokeyi Hişman Çizik ile kazandı son 800:0.52.60 oldu. Kazanan safkanlara katkı yapanları tebrik ederiz.

7 Eylül Salı günü gerçekleştirilen koşu (KV-8/DHT), 75. Yıl Ankara Hipodromunda saat 17.00'de start aldı.

4+ yaşlı safkan Arap atlarına mahsus olarak koşulan yarış, 1400 metre mesafe çim pistte düzenlendi.

2021 yılı Türk Veteriner Hekimleri Birliği Koşusu'nda, Yunus Advan'ın sahibi ve yetiştiricisi olduğu, Ramazan Taşdelen'in antrene ettiği Kumma (Cihanefe - Filfil / Kırımhan) ile Semra Aksu'nun sahibi ve yetiştiricisi olduğu, Süleyman Onay'ın antrenörlüğünü üstlendiği Oğlum Serkan (Turbo - Aryele / Araslı) ilk sırayı atbaşı paylaştılar. 4 yaşındaki al erkek safkan Kumma jokeyi Müslüm Çelik ile, 5 yaşındaki al at Oğlum Serkan ise Hışman Çizik idaresinde bu yarışa katılım gösterdi.

Büyük bir heyecana sahne olan mücadelede Aypars (Tümöz Bey - Ümran / Caş) pistten üçüncülükle ayrılırken, Aşkabat (Bozok - Nargül / Emael) tabelanın dördüncü basamağında yer aldı.

Koşunun birincileri Kumma ve Oğlum Serkan için bitiriş derecesi 1.31.76 olurken, farklar At Başı - 3 Boy - 4 Boy şeklinde sonuçlandı.