PELIGROSA ilk Maiden yarışını kazanır

04 Eylül Cumartesi günü İstanbul Veliefendi Hipodromu’nda 1300 metre çim pistte yapılan, 2 Yaşlı İngiliz taylarına ait günün 8.Koşusu olan Maiden mücadeleye 8 tay katılım gösterdi. Son 400’den sonra sprinte kalkan (5) RAMMSTEIN, son 300’de içerde (7) PELIGROSA ve dışarda (3) MAXIMUS BOY taya faul yaparak sprint kulvarını daraltması ile binicisi bu metrelerde atını tutarak tekrar tayı yarışa adapte edemeyerek koşuyu 6.bitirirken, bu koşusunda yapmış olduğu derecesini ve sıralamasını kesinlikle ölçü almayın, bir sonraki Maiden yarışında daha farklı koşacak olup dikkat diyoruz. (2) KIZIL PENÇE yarışa baştan adapte olamayan tay, son virajı sonuncu dönmesine rağmen son 400’den sonra orta kulvardan tayların dışına çıkarak son 200’den sonra yapmış olduğu güzel sprinti ile koşuyu 4.bitirirken, fotoya 1., 2.ve 3.olan taylardan daha canlı ve diri girmesi farkların 1 Boy – Burun – 1,5 boy olması hayatının ilk yarışında koşuyu 4.bitiren tay, 1,20,53 yapması bu kez aynı pist ve mesafede 1,19,64’lük derecesi yapması ile yarış koştukça formunun üzerine koyduğu görülerek koşacağı bir sonraki Maiden yarışında ihmal edilmeyecek bir isim olduğu görülmüştür.

WARSHOWA, günün yıldızı olup ilk Maiden yarışını kazanacak güçte görüldü

04 Eylül Cumartesi günü Ankara 75.Yıl Hipodromu’nda 1300 metre çim pistte yapılan, 2 Yaşlı İngiliz taylarına ait günün 4.Koşusu olan Şartlı-1 mücadeleye 8 tay katılım gösterdi. (8) WARSHOWA, bekleme yarışı yapan tay, keskin virajları tek atın dışından döndü. Son 300’den sonra kazanacak gibi sprinte başlayıp son 200’de liderliği aldığı anda binicisi atına hakim olamayarak tay bariyer dibine giderken, son 50’de dışından gelen (2) LADYS SECRET’e liderliği verip 1,5 boy gerisinden koşuyu 1,18,67’lik derecesi ile 2.bitirirken, orta kulvardan koşuya devam etseydi yarışı kazanabilirdi. aynı gün diğer Şartlı-1’i kazanan SECRET POWER’ın 1,19,98’lik derecesinden daha iyi bir derece gerçekleştirmesi ile ilk Maiden yarışını kazanacak güçte görüldü.

SECRET POWER bu formuyla bir sonraki yarışında yine kazanacak güçte görüldü

04 Eylül Cumartesi günü Ankara 75.Yıl Hipodromu’nda 1300 metre çim pistte yapılan, 2 Yaşlı İngiliz taylarına ait günün 1.Koşusu olan Şartlı-1 mücadeleye 6 tay katılım gösterdi. (8) SECRET POWER, son virajı el oynatmadan kolay bir şekilde dönen tay, binicisini atın üzerinde bariyer dibine gitmesin diye devamlı kırbacıyla sağ eliyle tutarak atını idareli götürmesi son 100’de iki atın arasından çıkarak yapmış olduğu güzel sprintiyle fazla zorlanmadan 1,19,98’lik derecesi ve yarım boy farkla kazanma başarısını gösterirken, son 800: 0,47,80 oldu. Koşacağı bir sonraki yarışında ihmal edilmeyecek bir isim olduğu görülmüştür. (1) BLUE BROOK, son 400’den sonra dış kulvara çıkamayıp bariyer dibine giren tay, son 300’de ciddi faullere maruz kalarak binicisi atını tutarak yeniden orta kulvara alması ilk kez koşan tayın yarışın tekrar adapte olması zorlanarak 4.ve 5.lik mücadelesinden koşuyu 5.bitirdi. Bu yarışıyla nefes açmış olup bir sonraki yarışında bu koşusunda yapmış olduğu derecesini ve sıralamasını ölçü almayın, daha farklı koşacak olup dikkat diyoruz. (6) MOLDAU, 4 boy startta kalan tay, son 100’den sonra orta kulvardan safkanların dışından yapmış olduğu güzel sprinti ile yarışı 4.bitirirken, fotoya 1., 2.ve 3.olan taylardan daha canlı girmesi ile bir sonraki Maiden yarışında ihmal edilmemelidir.