DOLLAR MAN günün yıldızı oldu

05 Eylül Pazar günü İstanbul Veliefendi Hipodromu’nda 1300 metre çim pistte yapılan, 2 Yaşlı İngiliz taylarına ait günün 9.Koşusu olan Şartlı-1 mücadeleye 10 tay katılım gösterdi. Startla birlikte (2) BUKALEMUN ve (9) ANATOLIAN SURPRISE liderlik mücadelesine giriştiler. Son 200’den sonra (9) ANATOLIAN SURPRISE koşunun liderliğini (2) BUKALEMUN’dan almasına rağmen son 100’de dışından daha sermeyi ve fazla zorlanmadan gelen (4) DOLLAR MAN’e liderilği vererek yarışı 2 boy gerisinden 1,20,14’lik derecesi ile 2.bitirirken, koşacağı bir sonraki yarışında acele etmeyip sprint mesafesini kısaltması halinde daha farklı koşacak olup dikkat diyoruz. (4) DOLLAR MAN, koşuyu 7.durumda takip eden tay son viraja altınca durumda girmesi son 300’den sonra binicisi sadece atın üzerinde teşviklere başlayıp sağ taraftan hafif bir kırbaç göstermesi ile tay vites değiştirip jokeyinin kontrolünde son 100’den sonra liderliği alarak fazla zorlanmadan güle oynaya kazanmaya başarısını gösterirken, 1,19,82’lik derecesi ve son 800: 0,47,88 olması binicisinin elinde en az 1 saniye daha sermaye olduğunu göz önüne alırsak koşacağı bir sonraki yarışında kesinlikle ihmal edilmeyecek kabiliyette bir isim olduğunu bu koşus ile göstermiştir.

KING OF GRASS'ı ilk Maiden yarışında ihmal etmeyin

05 Eylül Pazar günü Adana Yeşiloba Hipodromu’nda 1200 metre çim pistte yapılan, 2 Yaşlı İngiliz taylarına ait günün 3.Koşusu olan Şartlı-1 mücadeleye 7 tay katılım gösterdi. Startla birlikte koşunun liderliğini (4) KING OF GRASS alıp son virajı da 2 boy önde lider dönerken, dış kulvara doğru bir anda jokeyinin kontrolü dışında savruldu. Bekleme yarışı yapan (1) BRIGHT HOPE ikinci durumda olup son 400’de liderliği alarak farkı da her geçen metre açarak 1,14,50’lik derecesi ile 4,5 boy farkla kazanma başarısını gösterirken, son 800: 0,48,64 oldu. Fotoya canlı girişi ile koşacağı bir sonraki yarışında ihmal edilmeyecek bir isim olduğu görülmüştür. (4) KING OF GRASS, ön tarafta koşunun liderliğini yapan tay, son viraja 3 boy önde gireceği metrelerde keskin viraj dönüldüğünde jokeyinin kontrolü dışında dış kulvara doğru bir anda savrulmasıyla 7-8 boy kaybetti. Binicisinin atına dış kulvardan sprintine devam ettirip atların yanına doğru sokması son 150’den sonra bariyer dibine giderek koşuyu fazla zorlanmadan yarışı 3.bitirirken, koşu içerisinde yaşadığı aksiliklerini göz önüne alırsak bu yarışında bir nevi nefes açmış olup bir sonraki Maiden yarışında dikkat diyoruz.

Günün yıldızı DEVINA olup bir sonraki yarışına umut saçtı

05 Eylül Pazar günü Adana Yeşiloba Hipodromu’nda 1200 metre çim pistte yapılan, 2 Yaşlı İngiliz taylarına ait günün 1.Koşusu olan Şartlı-1 mücadeleye 6 tay katılım gösterdi. Startla birlikte koşunun liderliğini (5) DEVİNA alıp bariyer dibine yaslanan tay, son virajı 2 boy önde lider dönerken son 400’den sonra farkı açmaya başlayarak 7 boy önde 1,14,18’lik derecesi ile kazanma başarısını gösterirken, son 800: 0,49,20 oldu. Aynı gün diğer Şartlı-1’i kazanan BRIGHT HOPE’nin 1,14,50’lik derecesinden daha iyi bir derece yapması ile fotoya canlı girerek kabiliyetli bir tay görünümünde olup koşacağı ilk yarışında kesinlikle ihmal edilmeyecek bir isim olduğu görülmüştür.