KELEMERLİBEY, ilk Maiden yarışını artık kazanacak güçte olduğu görüldü

06 Eylül Pazartesi günü Bursa Osmangazi Hipodromu’nda 1500 metre çim pistte yapılan, 3 Yaşlı Arap taylarına ait günün 1.Koşusu olan Maiden mücadeleye 12 tay katılım gösterdi. (4) KELEMERLİBEY, son viraja bariyer dibinden 11.durumda girmesine rağmen atların dış kulvara doğru bir anda savrulması bariyer dibinin de açık olmasını çok iyi değerlendirerek bir anda sekizinciliğe düşmesi yapmış olduğu güzel sprintiyle koşunun liderliğini alan tay, son 100’den sonra en dış kulvardan kuvvetli bir şekilde (6) TEKİNCİ ve (1) ATEŞ ALAN ile birbirlerini sürükleyip yarım boy – 1,5 boy farklarla yarışı bariyer dibinde tek kalarak 1,42,51’lik derecesi ile 3.bitirirken, değişik hipodromlarda bu sezon 13.yarışını koşarken, çim pistte daha farklı koşmakta olup bir sonraki koşacağı Maiden yarışını kazanacak güçte olduğu görülmüştür.

KAFAKIRAN ilk Maiden Koşusu'nu kazanır

06 Eylül Pazartesi günü Bursa Osmangazi Hipodromu’nda 1500 metre çim pistte yapılan, 3 Yaşlı Arap taylarına ait günün 9.Koşusu olan Maiden mücadeleye 13 tay katılım gösterdi. (2) KAFAKIRAN, starttan 2 boy tereddütlü çıkış yapmasına rağmen bir de start dibindeki iç bariyerlere gitmesi binicisi atını kurtarması bariyer dibinden grubun içine bir ara girecek gibi gelmesi ilk 200 metreden sonra 1300 startında itibaren taya binicisi teşvik etmeyerek tayı kende halinde tutarak yavaş yavaş gerilemeye başladı. Bir ara gruptan 50 metre kaldı. Son virajı da 30 metre geriden önce orta kulvardan dönmesi daha sonra tayın bariyer dibine gitmesi binicisi teşviklere hafif başladığı anda tay vites değiştirerek bir anda ön gruba iç kulvardan gelmeye başladı. Son 50’de orta kulvardan tayın kendi halinde gelmesi binicisi son 20 metrede teşviklerini canlandırmasıyla koşuyu yarım boy farkla koşuyu 2.bitirirken, 1,41,36’lık derecesi ile aynı gün diğer Maiden’i kazanan TEKİNCİ’nin 1,42,22’lik derecesinden daha iyi bir derece gerçekleştirmesiyle bu grubun üzerinde bir tay olduğu görülüp koşacağı bir üst gruptaki yada Maiden yarışında kesinlikle ihmal edilmeyecek bir isim olduğu görülmüştür.

KIRAT BEY ilk Maiden Koşusu'nu kazanır

06 Eylül Pazartesi günü Bursa Osmangazi Hipodromu’nda 1500 metre çim pistte yapılan, 3 Yaşlı Arap taylarına ait günün 4.Koşusu olan Maiden mücadeleye 12 tay katılım gösterdi. (6) KIRAT BEY, son virajı orta kulvardan 5.durumda giren tay, son 200’den sonra (3) BORANTAY ile birincilik mücadelesine başlayarak 1 boy farkla koşuyu 2.bitirirken, arka grupla 6 boy fark olduğunu göz önüne alırsak fotoya canlı girişi ve 1,40,82’lik derecesi ile aynı gün diğer Maiden’i kazanan MEVLÜT BABAMIZ’ın 1,41,25 ve TEKİNCİ’nin 1,42,22’lik derecelerinden daha iyi bir derece gerçekleştirmesi ile koşacağı bir sonraki Maiden yarışında kesinlikle ihmal edilmeyecek bir isim olduğu görülmüştür.

OĞLUM TUNA günün yıldızı oldu, SONMARTIOĞLU ilk Maiden yarışını kazanır

06 Eylül Pazartesi günü Elazığ Hipodromu’nda 1500 metre kum pistte yapılan, 3 Yaşlı Arap taylarına ait günün 8.Koşusu olan Maiden mücadeleye 12 tay katılım gösterdi. Son 300’den sonra (6) OĞLUM TUNA koşunun liderliğini alıp son 200’de arka grupla arasındaki farkı 5 boy fark yapması bu metrelerde (7) SONMARTIOĞLU dördüncü durumda tayların dışında olurken, safkanlar ile arasında 8 boy fark olması ile yapmış olduğu güzel sprintiyle 6 boyluk farkı fotoya mermi gibi girerek (6) OĞLUM TUNA ile başa baş olup burun farkıyla koşuyu 2.bitirirken, o gelişi ile (7) SONMARTIOĞLU bir aksiyon daha olsa yarışı kazanabilirdi. 1,51,39’luk derecesi ile aynı gün diğer Maiden’i kazanan YAŞLIKURT’un 1,51,54 ve CAFERBEY’in 1,52,04’lük derecelerinden daha iyi bir derece yapmamsı ile koşacağı ilk Maiden yarışında ihmal edilmeyecek bir isim olduğu görülmüştür.

ÇİNLİYAR artık kazanacak gücü buldu

06 Eylül Pazartesi günü Elazığ Hipodromu’nda 1500 metre kum pistte yapılan, 3 Yaşlı Arap taylarına ait günün 1.Koşusu olan Maiden mücadeleye 11 tay katılım gösterdi. (9) ÇİNLİYAR, son viraja orta kulvardan 5.durumda giren tay, son 200’den sonra dış kulvardan yapmış olduğu güzel sprintiyle yarışı 2.bitirirken, kazanan rakibi (7) YAŞLIKURT ile arasında 1,5 boy fark olması ve 1,51,83’lük derecesi ile aynı gün diğer Maiden’i kazanan CAFERBEY’in 1,52,04’lük derecesinden daha iyi bir derece yapması ile koşacağı bir sonraki Maiden yarışında umut saçmış olup kesinlikle ihmal edilmemelidir.

CAFER BEY'i koşacağı bir sonraki ilk yarışında ihmal etmeyin

06 Eylül Pazartesi günü Elazığ Hipodromu’nda 1500 metre kum pistte yapılan, 3 Yaşlı Arap taylarına ait günün 6.Koşusu olan Maiden mücadeleye 11 tay katılım gösterdi. Startla birlikte ön tarafta liderlik mücadelesinden karşı düzlükte (6) SARI YALÇIN liderlik aldı. Son 800’den sonra 1 boy gerisinden (1) CAFER BEY son 600 geçilirken liderliği (6) SARI YALÇIN’dan alarak farkı da her geçen metre açarak 7,5 boy önde ve 1,52,04’lük derecesi ile kazanma başarısını gösterirken, son 800: 1,03,76 oldu. CAFER BEY, start aldığı son 2 yarışında biri derecesiz diğeri tabela dışı kaldı. F.Yardımcı’nın ikinci kez taya binerken, ilk bindiği yarışında hayatının ikinci yarışında Şanlıurfa’da ikinci olması bu kez Elazığ pistinde farklı bir şekilde kazanması ile jokeyi F.Yardımcı ile iyi uyum sağladığı görülerek bir sonraki ilk yarışında ihmal edilmemelidir.