9 Eylül Perşembe günü Ankara Kulübü adına koşulan yarışın (KV-8) startı 75. Yıl Ankara Hipodromunda saat 17.30'da verildi. 3+ yaşlı safkan İngiliz atlarına mahsus olarak koşulan yarış, 1600 metre mesafe üzerinden çim pistte gerçekleştirildi.

9 Eylül Perşembe günü Ankara 75. Yıl Hipodromu'nda 1600 metre çim pistte yapılan KV- 8 Ankara Kulübü Koşusu'na 5 safkan katılım gösterdi. Koşunun lıderliğini 4 gün evel İstanbul Veliefedi Hipodromu'nda G2 Topkapı Koşusu'nda start alan ARDAŞAH alarak ilk 1000/58,91(1) - 1200/1.10.83 -(1) 1400/1.23.52 .(1) ile geçti. Daha sonra düşen temposu ile koşuyu 1.36.60 (4) bitirdi. İstanbul Ankara'ya giderek aynı mesafede yüksek tempoda başlıyan koşuda beyaz bayrak ayna yaparak bir ara son 100'de dışından gelen LUMINESCENCE liderliğini yarım boya yakın vermesi barıyer dibinde NESTOR olması iki safkan arasında kalan safkan biraz LUMINESCENCE üstüne yaslanması ile tost olma tehlikesine rağmen iki atın arasından tekrar müthış sprinti ile çıkması boyu baş farkı ile giden yarışı ARDAŞAH, jokeyi Akın Sözen ile bütünleşerek koşuyu ARDAŞAH 1.35.44 derecesi ile kazanırken son 800/0.47.12 oldu. 4 gün arayla mucize gerçekleşmesini ARDAŞAH sağladı. Komiserler kurulu koşuyu Re'sen protesto çekti koşu sıralaması ikinci ve üçüncülük değişirmiydi % 50 ortada olup değiştirmemeside doğru bir karar olup G.Kocakaya LUMINESCENCE içindeki safkanların üstüne yaslanarak kulvarlar biraz daraldı. ŞAHİN HAN starta kalmasa daha farklı koşabilirdi EXPECTANCY son 3 yarışını kazanan safkan hayal kırıklığı yaratırken bu safkan Ankara pisttinde bu mesafe en iyi derecesi 1.36.00 olup 8 kez bu mesafede koşan safkan bu koşuda 1.35.90 derece yapması en iyi derecesini koşuyu 5.bitirmesine rağmen safkanın sınır derecesi de 1.35.90 olabilir. Bekiroğulları'nın sıkıntıyı kısa sürede çözeceklerine inanıyoruz.

2021 yılı Ankara Kulübü Koşusu'nu, Murat Yıldız'ın sahibi olduğu Ardaşah (Perfecto - Jet Set / Marlin) jokeyi Akın Sözen idaresinde birincilikle tamamladı. Mahmut Çadırcı yetiştirmesi, Osman İpek'in antrenörlüğünü üstlendiği 4 yaşındaki doru erkek safkan, bu mücadeledeki başarılı performansıyla on bir koşuluk galibiyet hasretini sonlandırırken, toplamdaki onuncu birinciliğini hanesine yazdırmış oldu.

Ankara'da programın yedinci koşusunda Luminescence (Utopia - Selender / Bosporus) ikinci olurken, Nestor (Lion Heart - Loves Time / Mountain Cat) üçüncü, Şahin Han (Rey De Cafe  - Cryo Star / Yavuzstar) dördüncü, Expectancy (Hakeem - Karen's Cuisine / Leroidesanimaux) ise beşinci sırada yer aldı.

Koşudan galibiyetle ayrılan Ardaşah için bitiriş derecesi 1.35.44 olurken, farklar Boyun - Baş - 1,5 Boy - 1 Boy şeklinde sonuçlandı.

Koşunun ardından düzenlenen törende, kazanan safkanın sahibi adına antrenör Osman İpek'e plaketini Ankara Kulübü Başkanı Metin Özaslan verdi.

Törene Ankara Hipodrom Müdürü Özgür Kaya ile birlikte davetliler de katıldı.