Bağımsızlık mücadelemizin önemli figürlerinden Şerife Bacı adına gerçekleştirilen koşu (A2/D), 75. Yıl Ankara Hipodromunda saat 17.00'de start aldı. 2 yaşlı dişi safkan İngiliz taylarının boy gösterdiği bu mücadele, 1400 metre mesafe kum pistte koşuldu

9 Eylül Perşembe günü Ankara 75.Yıl Hipodromu'nda 1400 metre kum pistte yapılan 2 Yaşlı Dişi İngiliz taylarına ait GR-2 Şerife Bacı Koşusu'na 10 tay katılım gösterdi. Koşunun lıderliğini SON NİSANUR alarak koşunun temposu biraz yüksek oldu. Son 800 geçilirken barıyer dibinden 6.durumda BEBESHA binicisinin kontrolünde koşuyu takip etmesi koşunun bu metreden sonra temposuna artması son virajı lider durumda koşuyu forse eden SON NİSANUR dönüldükten sonra farkı iki boya çıkarttı. BEBESHA zaman kaybetmemek için barıyer dibinden dönme avantajını kullanıp bir anda üçünçü durumda olması sprinte kalkacağı anda son 400'de HİKAYE'nin binicisi Vedat Abiş, bir safkanın girebilmesi gereken kulvarı daraltabilecek bir olay olma ihtimaline karşı bağrışmalar oldu ki kulvarı daraltma olmadı ve hatta kulvar açıldı. BEBESHA, jokeyi Ayhan Kurşun ile bir anda girip çıkması koşuyu forse eden safkanlar aradaki farkı kısa sürede eritip son 150'den sonra SON NİSANUR' dan liderliği alıp 6.5 boy farkla 1.29.03'lik derecesi jokeyi Ayhan Kurşun ile bütünleşerek yürüyen hareketli şiir gibi Şerife Bacı Koşusu'nu BEBESHA kazandı son 800:0.51.28 oldu . BEBESHA, hayatının ilk yarışında 1200 metre kum pistte bugün koştuğu benzer bir koşu ile son 600'den sonra binicisi teşviklerle ön guruba girmesi son virajı beşinci dönen BEBESHA son 200 de dördüncü durumda olması lider olan GÜLNİŞAH ile arasında 7 boy farkı müthış siprinti ile son 10 metrede lıderliğini alıp 1.5 farkla fotaya mermi gibi girmesi 1.15.83 derecesi jokeyi Ayhan Kurşun ile kazanırken son 800:0.49.92 olurken umut saçan safkan 9 gün sonra G-2/dişi safkanlarla koşması biraz yakın tarih olmasına rağmen ilk yarışının üstüne koyarak ben farkı kumaş olma yolundayım dedi. Kazanmasına katkı yapanları tebrik ederiz. HİKAYE, kum pistte maiden koşusunda 1400 metre kum pistte dördüncü olduktan sonra 1400 metre G2 tercih edip koşuyu üçüncü bitirmesi fotoya ikinci olan safkandan daha canlı girmesi üstüne koyarak giden kısrak ilk yarışında kesinlikle ihmal etmeyin.

2021 yılı Şerife Bacı Koşusu'nu Serdal Adalı'nın sahibi ve yetiştiricisi olduğu Bebesha (Agresivo - Royal Beauty / Royal Abjar) jokeyi Ayhan Kurşun ile kazandı. Murat Aydoğdi'nin antrene ettiği doru tay, 31 Ağustos'ta Ankara'da kariyerinin startını verdiği ve galibiyetle ayrıldığı Şartlı 1 My Volga Boatman Koşusu'nun ardından bugün de galip gelerek ikide iki yapmış oldu.

Jokeyi Mehmet Akyavuz ile bu mücadelede start alan Son Nisanur (Bandiero - Savior Angel / Powerscourt) ikinci olurken, Hikaye (Bosporus - Adagülü / Unaccounted For) aprantisi Vedat Abiş idaresinde koşuyu üçüncü tamamladı. Halis Karataş ile yarışa katılan Gray Runner (General Quarters - Im A Dreamer / West By West) dördüncü sırada yer alırken, Tuluğ Hanım (Maximus Dream - Vey Ron / Ocean Crest) jokeyi Akın Sözen idaresinde beşinci oldu.

Yarışın galibi Bebesha için bitiriş derecesi 1.29.03 olurken, farklar 6,5 Boy - 1,5 Boy - 4 Boy - Baş şeklinde sonuçlandı.

Koşunun ardından düzenlenen törende, kazanan safkanın sahibi adına Mustafa Özdemir'e kupasını Kastamanonu Belediye Başkanı Op. Dr. Rahmi Galip Vidinlioğlu takdim etti.

Mustafa Özdemir ayrıca kazanan safkanın antrenörü adına Kastamonu İl Genel Meclisi Başkanı Güray Parçal'ın elinden bir plaket aldı.

Kazanan safkanın jokeyi Ayhan Kurşun'a plaketini ise Kastamonu Kas Der Şube Başkanı Mehmet Eren verdi.

Törene Ankara Hipodrom Müdürü Özgür Kaya da katıldı.