Eskişehir Sanayi Odası adına bu yıl 3.’sü düzenlenen koşu (Açık-A2), 11 Eylül Cumartesi günü 75. Yıl Ankara Hipodromunda gerçekleştirildi.

11 Eylül Cumartesi günü Ankara 75.Yıl Hipodromu'nda 1600 metre çim pistte yapılan A-2 Eskişehir Sanayi Odası Koşusu'nda; startla birlikte ilk 200 metre içinde koşunun liderliğini tempoyu biraz yükselterek alan MYSTIC POWER farkı da 3 boya çıkarttı. Koşu içerisinde safkanı rahatsız edecek atın olmaması binicisi Akın Sözen tempoyu ayarlaması son 800 geçilirken 3 boy önünde olması AGF % 63 ile birinci at olan SİGOŞ, beşinci durumda olması son 600'den sonra MYSTIC POWER, son 300'de 3 boy önde lider olurken SİGOŞ dördücü durumda arada 6 boy fark olması "atı alan Üsküdar'ı geçmiş " MYSTIC POWER, yarım boy fark ve 1.37.30'luk derecesi jokeyi Akın Sözen ile bütünleşerek koşuyu kazanırken son 800: 0.48.96 oldu. SİGOŞ, koşuyu Ahmet Çelik ve 1.37.30'luk derecesi ile ikinci bitirdi. GR-1 Koşularında Hışman Çizik hataları üst üstte iki yarışında yapıyor. KV koşuyor, Gazi Koşusu'nu üst üste yedi kez kazanan Ahmet Çelik biniyor sprint mesafesini ayarlayamıyor, kazanabileceği koşudan ikinci ayrılıyor. Atın üstünde nazar mi var göz mü var. Devamlı koşularında bir sorun oluyor ve ikinci bitiriyor. Yarışseverler mağdur oluyor. İlk yarışında inşallah şeytanın bacağını kırar.

2 yaşlı safkan İngilizleri 1600 metre çim pistte bir araya getiren mücadelede, 6 tay start aldı. Tayral Tutumlu’nun sahibi ve yetiştiricisi olduğu, antrenörlüğünü ise Şefik Aydemir’in üstlendiği Mystic Power (Deha - Glamour / Kaneko) jokeyi Akın Sözen’le birinciliğe adını yazdıran safkan oldu. Bugün 6. kez piste çıkan doru erkek tay, son startında Maiden’a veda etmişti.

Ahmet Çelik idaresindeki Sigoş (Toruk Macto - Crafty Spell / Mastercraftsman) tabelanın ikinci basamağına yerleşirken, Forlorn (Papa Clem - The Professionel / Lion Heart) Gökhan Kocakaya ile üçüncülükte, Lega Lady (Kaneko - Lega Nord / Cuvee) Müslüm Çelik’le dördüncülükte, Captain Fantastic (Mshawish - Rahaf / Street Cry) de Ayhan Kurşun’la beşincilikte yer aldı.

Mystic Power’ın 1.37.23’lük dereceyle kazandığı koşuda farklar 1/2 Boy - 6 Boy - Boyun - 1/2 Boy şeklinde oluştu.

Yarış sonrası düzenlenen törende, kazanan safkanın sahibi adına antrenörü Şefik Aydemir’e kristal şiltini Eskişehir Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi Evren Şahin takdim etti.

Eskişehir Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi Ömer Benli ise Ankara Hipodrom Müdürü Özgür Kaya’ya günün anısına bir hediye takdim etti.