TYAYSD Koşusu'nu 2022 xılının Gazi favorisi FINAL DANCE güle oynuya kazandı

24 Eylül Cuma günü İstanbul Veliefedi Hipodromu'nda yapılan G2 2 Yaşlı İngiliz tayları 1400 metre çim pistte  (Çok Yumuşak 3.8) dört safkan katılım gösterdi. Startla birlikte koşunun liderliğini FINAL DANCE'nin ekürisi BOLD SEA ROVER koşunun lıderliğini aldı FINAL DANCE ikinci durumda koşuyu takip etmesi koşunun ilk 400/26.31 - 600/37.74 - 800/0.49.63 - Son 400 ekürisi BOLD SEA ROVER 5 boy önde geçmesi son 300 de Jokeyi Halis Karataş teşviklerle başlayıp sağ taraftan bir uyarı kırbacı göstermesi ile safkan vites değiştirmesi ile birlikte ilk 1000/1.01.31- 1200/1.13.43 ile geçilmesi  son 50 de ekürisine hakim olup yürüyen hareketli şiir gibi koşuyu 1.25.86 derecesi jokeyi Halis Karataş ile bütünleşerek kazandı son 800: 0.47.38 oldu. Şampiyon  FINAL DANCE padokta çok sağlıklı kilo almış start önünde kendinden emin bir şekilde görünmesi mesafe uzadıkça daha farklı koşacak işaretleri safkan vermeye devam etmesi sınırın gücü daha çok olup kuştukça taşlar yerine oturmaya başlayıp safkan üstüne koyarak gitmekte olup Halis Karataş bu safkan için en ideal bir Jokeydir. Allah ayaklarını düz bastırsın. Kazanmasına katkı yapanları tebrik ederiz.

Türkiye Yarış Atı Yetiştiricileri ve Sahipleri Derneği adına koşulan yarışın (G2) startı, 24 Eylül Cuma günü İstanbul Veliefendi Hipodromunda saat 18.30'da verildi. 2 yaşlı safkan İngiliz taylarının boy gösterdiği heyecan dolu bu mücadele, 1400 metre mesafe çim pistte gerçekleştirildi.

2021 yılı T.Y.A.Y. ve Sah.Der. Koşusu'nu, Nimet Arif Kurtel'in sahibi olduğu Final Dance (Declaration Of War - Finnie Mac Cool / Giant's Causeway) jokeyi Halis Karataş idaresinde kazandı. Moz.Org.San.Tic. A.Ş. yetiştirmesi, Batuhan Ay'ın antrenörlüğünü üstlendiği doru erkek tay, son olarak yine Halis Karataş idaresinde katıldığı ve zaferle ayrıldığı G2 Tay Deneme Koşusu'nun ardından bugünkü performansıyla üst üste ikinci Grup koşu zaferini elde ederken, kariyerinin dördüncü startında üçüncü birinciliğini hanesine yazdırmış oldu.

İstanbul'da programın ikinci mücadelesinde jokeyi Akın Sözen ile boy gösteren Bold Sea Rover (Torok - Seacleef / A.P.Indy) pistten ikincilikle ayrılırken, Dollar Man (Fly By Me - Exdarling / Kurtiniadis) Ayhan Kurşun idaresinde üçüncü, jokeyi Ahmet Çelik ile start alan Temurkhan (Three Valleys - Dea Gaia / Duke Of Marmalade) ise dördüncü sırada yer aldı.

Koşunun galibi Final Dance için bitiriş derecesi 1.25.86 olurken, farklar 1,5 Boy - 9 Boy - 9 Boy şeklinde sonuçlandı.

Yarışın ardından Şeref Tribünü'nde düzenlenen törende, kazanan safkanın sahibi Nimet Arif Kurtel'e kupasını T.Y.A.Y. ve Sah.Der. Başkanı ve Asli Üyesi Talip Öztürk takdim etti.

Kazanan safkanın antrenörü Batuhan Ay'a plaketini T.Y.A.Y. ve Sah.Der. Yönetim Kurulu Üyesi Hatice Yıldız verdi.

Safkanın jokeyi Halis Karataş ise plaketini T.Y.A.Y. ve Sah.Der. Muhasip Üyesi Harika Nisa Ünlü'nün elinden aldı.

Törene TJK Genel Sekreteri Ahmet Özbelge ve Yönetim Kurulu Üyesi Can N. Güven ile birlikte T.Y.A.Y. ve Sah.Der. Yönetim Kurulu Üyeleri de katıldı.