SİAYSD Koşusu'nu beyaz bayrak ayna yaparak LEGA LADY kazandı

24 Eylül Cuma günü İstanbul Veliefedi Hipodromu'nda yapılan G2/D 2 Yaşlı İngiliz tayları 1400 metre çim pistte (pist ölçümü yumuşak 3.8) 10 safkan   start alıp  start ile birlikte koşunun lıderliğini LEGA LADY aldı son vırajı pistti ortalıyarak kolay tempoda bir boy önde dönmesi son 400 den sonra dışından JADORE içinden HIDDEN MONEY gelmesi  orta kulvarda son 400 den sonra KARAKRALİÇE son virajı 8'inci dönmesi önünde safkanların olmasından dolayı trafik sorunları yaşanmasından dolayı zaman kaybetmesi koşunun temposu ilk 400/25.60 - 600/37.63 - 800/51.20 - 1000/1.02.34 1200/1.14.43 son 100 den sonra LEGA LADY dışından ve içinden gelen rakiplerine hakim olup yerim boy fark 1.26.71 derecesi Jokeyi Müslim Çelik ile kazandı son 800: 0.49.14 oldu. İkinci JADORE olurken fotaya canlı girmesi ilk yarışında kesinlikle ihmal etmeyin. HIDDEN MONEY üçünçü oldu. KARAKRALİÇE  son viraj dönüldükten sonra  trafik sorunları yaşamasına rağmen koşuyu dördüncü bitirirken fotoya canlı girmesi ile dikkat diyoruz. ROBERTA MIA son viraj dönüldükten sonra orta kulvarda kaldı dışında atlar olmasından dolayı dış kulvara çıkmayarak orta kulvarda trafik sorunları yaşayıp son 150 de NAZİK ENDAM ve CATCH THE MOMENT tarafından gireceği kulvarı daratılınca bir şansı koşuda kalmayıp koşuyu 7. bitirdi  koşacağı ilk yarışında bu koşunu kesinlikle ölçü almayın. Çok daha farklı koşacak olup dikkat diyoruz.

Safkan İngiliz Atı Yetiştiricileri ve Sahipleri Derneği adına gerçekleştirilen koşu (G2/D), İstanbul Veliefendi Hipodromunda saat 20.00'de start aldı. İstanbul sezonunun 71. yarış gününde, 2 yaşlı dişi safkan İngiliz tayları 1400 metre mesafe çim pistte birincilik mücadelesi verdi.

2021 yılı S.İ.A.Y. ve Sah.Der. Koşusu'nda, Seydi Akyıldırım'ın sahibi olduğu Lega Lady (Kaneko - Lega Nord / Cuvee) jokeyi Müslüm Çelik ile zafere uzandı. Haluk Akyıldırım yetiştirmesi, Ahmet Elçin Karakurt'un antrene ettiği doru dişi tayın bu birinciliği kariyerinin ikinci Açık koşu zaferi olurken, toplamdaki dördüncü galibiyeti olarak kayıtlara geçti.

10 dişi tayın start aldığı mücadelede jokeyi Ahmet Çelik ile boy gösteren Jadore (Kaneko - Kortay / Diesis) tabelanın ikinci basamağında kendisine yer bulurken, Hidden Moneys (Scarface - Petit Kurt / Fastnet Rock) Ayhan Kurşun idaresinde üçüncü oldu. Jokeyi Hışman Çizik ile heyecan dolu bu koşuda start alan Karakraliçe (Smart Robin - Sezgi Hanım / Mountain Cat) dördüncülükle pistten ayrılırken, Mucize Kız (Torok - Plucky Khan / Holy Roman Emperor) Halis Karataş idaresinde sıralamanın beşinci basamağında yer aldı.

Koşunun galibi Lega Lady için bitiriş derecesi 1.26.71 olurken, farklar 1/2 Boy - 1,5 Boy - 3,5 Boy - 1 Boy şeklinde sonuçlandı.

Yarışın ardından Şeref Tribünü'nde düzenlenen törende, kazanan safkanın sahibi adına Haluk Akyıldırım'a kupasını S.İ.A.Y. ve Sah.Der. Başkanı Recep Avşar verdi.

Kazanan safkanın antrenörü Ahmet Elçin Karakurt plaketini S.İ.A.Y. ve Sah.Der. Yönetim Kurulu Üyesi Murat Dıragumandan'ın elinden aldı.

Safkanın jokeyi Müslüm Çelik'e ise plaketini S.İ.A.Y. ve Sah.Der. Yönetim Kurulu Üyesi Cengiz Deniz takdim etti

Törene Türkiye Jokey Kulübü Genel Sekreteri Ahmet Özbelge ve S.İ.A.Y. ve Sah.Der. Genel Sekreteri İlyas Emir Karadağ da katıldı.