2+ yaşlı safkan İngiliz atlarının süratlerini sınadığı kısa mesafeli Sürat Koşusu, 25 Eylül Cumartesi günü 75. Yıl Ankara Hipodromunda düzenlendi.

25 Eylül Cumartesi günü Ankara 75.Yıl Hipodromu'nda 1000 metre çim pistte yapılan GR-1 Sürat Koşusu'nda; koşunun tek 3 yaşındaki safkanı LUMINARY koşunun liderliğini aldı. İkinci ARDAŞAH, üçüncü barıyer dibinden ALİHAN son viraj dönüldükten sonra ALİHAN, ikinci duruma girmesi önde koşuyu forse eden LUMINARY'nin dışına son 400'de çıkarak tereyağdan kıl çeker gibi son 100'de ALİHAN binicisiyle liderliği LUMINARY'den alarak 1 boy farkla 0.56.62'lik derecesi jokeyi Halis Karataş ile kazanırken, son 800: 0.43.52 oldu. İki yıl aynı binicisiyle üst üste bu önemli koşuyu kazanma başarısı ALİHAN gösterirken kazanmasına katkı yapanları tebrik ederiz. LUMINARY değişik hipodromlarda çim pistte ağırlıklı olarak koşup hayatında bir kez G -3 koşmuş 13 olmuş G1 ikinci olması son 100'e kadar lider durumda gelmesiyle beğenilip ilk yarışında kesinlikle ihmal etmeyin. Koşuyu üçünçü bitiren EXPECTANCY, son 400'den sonra trafik sorunları yaşamasına rağmen koşuyu fotaya canlı girerek üçünçü bitirmesi ile ilk yarışında daha farklı koşacak olup dikkat diyoruz.

Ankara’da sezonun en önemli yarış günlerinden biri gerçekleşirken, Grup 1 Sürat Koşusu da programın 6. mücadelesi olarak saat 16.30’da start aldı. 2+ yaşlı İngilizlerin bu zorlu randevusundan geçen yıl olduğu gibi yine Halis Karataş idaresindeki Alihan (Agresivo - I Am That Chick / Closing Argument) zaferle ayrıldı. Ali Selimoğlu’nun sahibi olduğu, Cengiz Güray tarafından yetiştirilen ve Şükrü Çelik’in antrene ettiği 4 yaşındaki doru safkan, son galibiyetini KKTC Koşusu’nda (A3) elde etmiş, ardından katıldığı Fatih Sultan Mehmet Koşusu’nda (G1) ise ikincilikte yer almıştı.

9 safkanın 1000 metre çim piste çıktığı yarışı, Hışman Çizik idaresindeki Luminary (Bosporus - Classical Girl / Distant Relative) ikinci sırada tamamlarken, Expectancy (Hakeem - Karen's Cuisine / Leroidesanimaux) Ahmet Çelik’le üçüncü, Beklenen (Luxor - Gallardo / Bizim Ayancıklı) Sadettin Boyraz ile dördüncü, Luminescence (Utopia - Selender / Bosporus) de Gökhan Kocakaya ile beşinci oldu.

Kazanan Alihan için bitiriş derecesi 0.56.62 olurken, koşuda farklar 1 Boy - 2 Boy - 2,5 Boy - 1,5 Boy şeklinde sonuçlandı.

Yarışın ardından düzenlenen törende, kazanan safkanın sahibi Ali Selimoğlu’na kupasını Türkiye Jokey Kulübü Genel Sekreteri Ahmet Özbelge takdim etti.

Türkiye Jokey Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Can N. Güven ise safkanın antrenörü Şükrü Çelik’e plaketini takdim etti.

Kazanan atın jokeyi Halis Karataş da plaketini Türkiye Jokey Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Can N. Güven’den aldı.

Şeref Tribünü’ndeki törene Ankara Hipodrom Müdürü Özgür Kaya da katıldı.