26 Eylül Cumartesi günü İstanbul Veliefendi Hipodromu'nda 1600 metre çim pistte yapılan GR-2 MARMARA Koşusu'na 8 Safkan katılım gösterdi. Starla birlikte koşunun lıderliğini ROMOLO aldı. Koşu içinde rahatsız edecek atın baştan olmayınca koşuya yüksek tempo vermiyerek binicisi koşu mesafesini kısaltmak istemesi forse ettiği koşuda 3 boy önde gittiği ilk 400/0.25.12 geçmesi ile ROMOLO'nun planı iyi gitmesi koşu içinde TRACTOR üçünçü 3 boy gerisinde altıncı durumda YAMANLARBEYİ koşuyu takip ederken son viraj dönüldükten sonra G.Kocakaya TRACTOR'e binen Halis Karataş'ın dışında olmak istemesi son 1200 den sonra ROMOLO tempoyu artırp 1200 ile 1000 arasını 0.11.31 ile 3 boy önde geçti koşunu temposunu artırarak son vırajı 2 boy farkla dönmesi 800/0.48.20 - 1000/1.00.00 - 1200/1.11.46 ile geçilirken TRACTOR üçünçü durumda YAMANLARBEYİ binicisi G.Kocakaya TRACTOR'ün dışından 7.inci döndü son 300 de H.Karataş sprinte TRACTOR ile kaldığı anda YAMANLARBEYİ'de dışından kalması aradaki fark 4 boy olması "Atı alan Üsküdarı geçti" YAMANLARBEYİ koşuyu bu metrelerde kaybetti Halis Karataş tempo Profösörü olma avantajını kullanıp tereyağdan kıl çeker gibi sihirbazlığını kullanıp Marmara koşusunu 1 boy fark ile 1.35.26 derecesi TRACTOR ile Halis Karataş bütünleşerek kazandı son 800: 0.47.28 oldu. YAMANLARBEYİ koşunun ilk 1400/ 1.22.97 geçilmesi koşuyu 1.35.38 ile ikinci son viraji barıyer dibinden dördüncü dönen VERNAZZA son metrelerde 3.4.5.6 mücadelesinde yarım boy burun farkıyla 1.36.01 ile üçüncü olması son metrelede dış kulvardan uçarak gelen PEEKABOO koşuyu boyun burun farkıyla beşinci bitirirken o gelişi ile bir aksiyon daha olsa dördüncü 5metre olsa koşuyu üçünçü bitirirdi çim pistte 10 kez koşmuş 2. kez koşu kazanmış üç kez grup yarışı koşmuş üçünde ayrı jokeyler safkana binmiş en iyi koşusu bu son yarışı ilk yarışında nerde koşarsan koşsun kesinlikle ihmal etmeyin. TRACTOR'ün kazanmasına katkı yapanları tebrik ederiz.

2021 yılı Marmara Koşusu

İstanbul’da sezonun 72. yarış gününde, programın önemli mücadelelerinden biri olan Marmara Koşusu, 8 safkanın katılımıyla 1600 metre çim pistte gerçekleşti. Kasım Ercan Ekenler’e ait Tractor (Bushranger - Anatolian Bishop / Red Bishop) jokeyi Halis Karataş idaresinde galibiyete ulaşarak ilk Grup koşu birinciliğine imza attı. Asım Dutal’ın antrenörlüğünü üstlendiği 3 yaşındaki doru erkek tay, son startında Horse Racing Ireland Koşusu’nu (KV-9) kazanma başarısı göstermişti.

Yarışı uzun süre arkalarda takip eden Gökhan Kocakaya idaresindeki Yamanlarbeyi (Torok - Alakan / Kaneko) son düzlükte yaptığı ataklarla ikinciliğe yerleşirken, onların ardında Vernazza (Authorized - Dentelle / Mr Sidney) Ayhan Kurşun ile üçüncü, Romolo (Approve - Bookiesindex Girl / Rakti) Tolga Yıldız’la dördüncü, Peekaboo (Toronado - Al Radda / Iffraaj) da Akın Sözen’le beşinci sırada yer aldı.

Kazanan Tractor için bitiriş derecesi 1.35.26 olarak kayıtlara geçerken, koşudaki farklar 1 Boy - 4 Boy - 1/2 Boy - Burun şeklinde sonuçlandı.

Koşunun ardından düzenlenen törende, kazanan tayın sahibine vekaleten antrenörü Asım Dutal’a kupasını Yönetim Kurulu Üyesi  Şükrü Erdem takdim etti.

Şeref Tribünü’ndeki törene TJK Başkanı Serdal Adalı, Genel Saymanı  Adil Mert Kaya, TJK  Asli Üyesi ve TYAYSD Başkanı Talip Öztürk ile Yüksek Komiserler Kurulu Genel Koordinatörü Murat Birol Kayim de katıldı.