68. TJK Kupası'nın sahibi Powerman oldu

26 Eylül Pazar günü İstanbul Veliefendi Hipodromu'nda günün tek yapılan G1 Türkiye Jokey Kulübü  koşusu 68'inci 2400 metre çim  pistte 7 safkan start aldı. Starla birlikte koşunun lıderliğini TREVI FOUNTAIN aldı ikinci POWERMAN, MEGALOMAN ikinci üçüncü yakın aralarla gitmesi koşunu temposu yüksek olup ön grupta üç at arka grupta 10 boy geride 4.at birbirlerini kollamaları ilk 400/0.27.41 - 600/0.40.00 - 800/0.52.52 - 1000/ 1.04.53 - 1200/1.16.44 - 1400/ 1.28.13 - 1600/1.40,40 son 800 den sonra koşunun temposu artması arka grupla ön grup arasında 9 boy fark olması dördüncü durumda son virajı ZAFER ATEŞİ dönmesi 1800/1.45.33 geçilirken son 250 den sonra içte POWERMAN dışında MEGALOMAN  başa başa baş mücadelesinde  MEGALOMAN içindeki POWERMAN üstüne biraz yaslanarak foul yapmaya başlaması son 200 den sonra POWERMAN kantarması kopması  veya çözülmesi tek sol elindeki kantarmayla teşvik sağ elinle kırbaç ile fotoya  POWERMAN boyun farkı 2.29.64 derecesi jokeyi Akın Sözen ile yarış içerisinde kantarmasına takılan tokası çıkmasına rağmen mucizeyi gerçekleştirerek 68'inci  Türkiye Jokey Kulübü koşusu Kupasını kazandı son 800:0.49.72 oldu. MEGALOMAN ikinci ZAFER ATEŞİ son 300 den sonra POWERMAN ve MEGALOMAN  başa baş birincilik mücadelesinde birbirlerini sürüklüyerek götürmesinden etkilendi boşlukta yarışı üçünçü bitirdi. Koşu bitiminden sonra MEGALOMAN'in binicisi Gökhan Kocakaya, Akın Sözen'i ilk tebrik eden oldu. 

2021 yılıG1 Türkiye Jokey Kulübü Koşusu

26 Eylül Pazar günü, Türkiye Jokey Kulübü  adına gerçekleştirilen ve İstanbul'da günün tek G1 yarışı olan Türkiye Jokey Kulübü Koşusu'nun startı Veliefendi Hipodromunda gerçekleşti

At neslinin ıslahı misyonuyla, ülkemiz yarışçılık ve yetiştiriciliğinin gelişmesine yönelik faaliyetleri yürütmekte olan Kulübümüz adına koşulan bu önemli yarışta, 3+ yaşlı safkan İngiliz atları 2400 metre mesafe çim pistte birincilik mücadelesi verdi.

Birbirinden iddialı safkanların mücadele verdiği heyecan dolu bu koşuda, Hasan Hüseyin Temel'in sahibi ve yetiştiricisi olduğu Powerman (Powerscourt Kızım Melike Kaneko) jokeyi Akın Sözen idaresinde zafere uzanarak 68. TJK Kupası'nı sahibine kazandırdı. Cengiz Aydoğan'ın antrenörlüğünü üstlendiği 4 yaşındaki doru erkek safkan, son metreleri büyük bir mücadeleye sahne olan bu koşudan zaferle ayrılarak kariyerinin üçüncü Grup koşu galibiyetini hanesine yazdırmayı başarırken, toplamda yedinci birinciliğini elde etmiş oldu

İstanbul'da programın son mücadelesinde jokeyi Gökhan Kocakaya ile start alan Megaloman (Native Khan - Bona Dea / Linngari) ikinci olarak pistten ayrılırken, Zafer Ateşi (Win River Win - Gold Hyperion / Pharly) Özcan Yıldırım idaresinde tabelanın üçüncü basamağında yer aldı. Jokeyi Ahmet Çelik ile bu önemli koşuya katılım gösteren Uğurbey (Yavuzstar - Bir Ben Star / West By West) dördüncü olurken, Mister Görkem (Powerscourt - Gençceren / Kaneko) Halis Karataş idaresinde yarışı beşinci tamamladı.

Koşunun galibi Powerman için bitiriş derecesi 2.29.64 olurken, farklar Boyun - 3,5 Boy - 1 Boy - 1,5 Boy şeklinde sonuçlandı.

Yarışın ardından Şeref Tribünü'nde düzenlenen törende, kazanan safkanın sahibi Hasan Hüseyin Temel'e kupasını eski Başkanlardan Muammer Kitapçı takdim etti.

Kazanan safkanın antrenörü adına Ramazan Kan'a plaketini eski Başkanlardan Ömer Faruk Girgin verdi.

Safkanın jokeyi Akın Sözen ise plaketini eski Başkanlardan Behçet Homurlu'nun elinden aldı.

TJK Yönetim Kurulu Başkanı Serdal Adalı, günün anısına eski Başkanlardan Muammer Kitapçı, Ömer Faruk Girgin ve Behçet Homurlu'ya hediyelerini takdim etti.

Törene tjk Yönetim Kurulu Üyeleri, Asli Üyeleri  ve davetliler de katıldı. 

Yeni Asli Üyelerimize rozetleri takıldı

2020 ve 2021 yılı TJK Olağan Genel Kurul Toplantılarında, Asli Üyeliğe seçilen Vefa İbrahim Aracı, Emre Karayel ve Mehmet Sencer Girgin'e rozetleri ve üyelik belgeleri Veliefendi Şeref Salonu'ndaTJK Başkanı Serdal Adalı tarafından takdim edildi.

Asli Üyesi Emre Karayel

Asli Üyesi Vefa İbrahim Aracı

Asli Üyesi Mehmet Sencer Girgin

Rozet seremonisinin ardından, tjk  Yönetim Kurulu ve Asli Üyelerimizin katılımlarıyla geleneksel pasta kesim töreni gerçekleştirildi.

Türkiye Jokey Kulübü

23 Ekim 1950 yılında kurulan Türkiye Jokey Kulübü, 1953 yılında Bakanlar Kurulu kararıyla kamu yararına hizmet veren dernek olarak kabul edilerek adının önüne "Türkiye" kelimesi eklenmiştir. Aynı yıl Tarım ve Orman Bakanlığı’ndan aldığı yetkiyle Türkiye'de at yetiştiriciliği ve yarışlık faaliyetlerini düzenleme yetkisini elde etmiştir. Türkiye'de at neslinin ıslahı ve yetiştiricilik misyonuyla, at yarışlarının uluslararası düzen ve gelenekler çerçevesinde düzenlenerek yarışçılık ve yetiştiriciliğimizin gelişip ilerlemesine yönelik faaliyetler yürütmekte olan Kulübümüz, sektörde 240.000 kişiye geçim kaynağı yaratılmasını sağlamaktadır. Hayata geçirdiği sosyal sorumluluk projeleriyle 5.000 engelli çocuğumuza ücretsiz atla terapi hizmeti sunan Kulübümüz, Pony tırı ile Türkiyemizin dört bir yanında 65.000 çocuğumuza günümüze kadar ücretsiz biniş deneyimi sunmuştur. Türkiye Jokey Kulübü kuruluşunun 71. yılında ülkemizin dört bir yanındaki tesisleri ve yetişmiş insan kaynağıyla, yarış ve yetiştiriciliğimizin gelişmesine yönelik hizmet vermektedir. Türkiye Jokey Kulübü Koşusu, 1954 yılında programda ilk defa yer almış, 2400 metre mesafeli 3+ yaşlı safkan İngilizlere mahsus açık bir koşudur. İlk kez düzenlendiği yıl, William Giraud’un Lutteur isimli safkanı tarafından kazanılmıştır. Bu önemli koşuyu Özdemir Atman 5 kez kazanarak (1964, 1965, 1966, 1971, 1997) en fazla birincilik alan eküri olmuştur. Başarılı safkanlarımızdan Tünkut, Seren 1 ve Grand Ekinoks bu önemli klasiği 3’er kez kazanma başarısı göstermişlerdir. Ekrem Kurt, 7 birincilikle en fazla kazanan jokey ünvanına sahiptir.