ZIMA BLUE, ilk Maiden yarışını kazanır

23 Eylül Perşembe günü İzmir Şirinyer Hipodromu’nda 1400 metre kum pistte yapılan, 2 Yaşlı İngiliz taylarına ait günün 1.Koşusu olan Maiden mücadeleye 9 tay katılım gösterdi. Startla birlikte (6) SO SO CRAZY liderliği almasına rağmen daha sonra etkili gelen (10) ZIMA BLUE liderliği alırken son 200’den sonra dışından gelen (6) SO SO CRAZY fazla zorlanmadan tekrardan liderliği alarak jokeyinin kontrolünde her geçen metre farkı açarak 6 boy önde jokeyi Mustafa Çiçek ile 1,31,04’lük derecesi ile kazanma başarısını gösterirken, son 800: 0,52,16 oldu. Hayatının ilk yarışında ikinci olan tay, bu kez kazanma başarısını göstermesi fotoyu geçtikten sonra binicisinin de elinde sermaye olduğunu göz önüne alırsak bir sonraki yarışında ihmal edilmemelidir.

ATRIO, ilk Maiden yarışında artık kazanacak gücü buldu

23 Eylül Perşembe günü İzmir Şirinyer Hipodromu’nda 1400 metre kum pistte yapılan, 2 Yaşlı İngiliz taylarına ait günün 5.Koşusu olan Maiden mücadeleye 11 tay katılım gösterdi. Startla birlikte (10) PRENSES DURU ve (3) ATRIO devamlı liderlik mücadelesi yapmak istemeleri (3) ATRIO, bariyer dibindeki (10) PRENSES DURU’ya göre biraz dışarları dolaşmasından dolayı daha fazla mesafe koşmuş olup son 400’den sonra jokeyinin tüm gayretlerine rağmen aradaki 1,5 boyluk farkı eritemeyerek koşuyu Mertcan Çelik ile 2.bitirirken, 1,29,74’lük derecesi ile aynı gün diğer Maiden’i kazanan SO SO CRAZY’nin 1,31,04’lük derecesinden daha iyi bir derece yaptı. Yarış koştukça formunun üzerine koyan bir isim olurken koşacağı bir sonraki Maiden yarışında ihmal edilmeyecek bir isim olduğu görülmüştür.

BALIKÇIKRAL, bir üst grupta koşacak bir görüntü sergiledi

23 Eylül Perşembe günü Ankara 75.Yıl Hipodromu’nda 1400 metre çim pistte yapılan, 3 Yaşlı Arap taylarına ait günün 6.Koşusu olan Maiden mücadeleye 11 tay katılım gösterdi. (3) BALIKÇIKRAL, son viraja el oynatmadan beşinci durumda giren tay, son 300’den sonra iki atın arasından çıkarak son 200’de liderliği alıp farkı da her geçen metre açarak jokeyi Ahmet Çelik’in kontrolünde 10 boy farkla 1,35,98’lik derecesi ile kazanma başarısını gösterirken, binicisinin elinde en az 2 saniye daha sermaye olup son 800: 0,54,44 oldu. Aynı gün diğer Maiden’i kazanan KIRYAĞIZ’ın 1,36,15’lik derecesinden daha iyi bir derece yaptı. Hayatının ilk yarışında Ankara çim pistinde Şartlı-1’de ikinci olan tay, bu kez çok daha farklı bir yarış çıkarak bu grubun üzerinde bir safkan olup bir sonraki yarışında hangi grupta koşarsa koşsun kesinlikle ihmal edilmemelidir.

YAVUZKRAL, ilk yarışında acele etmemesi halinde Maiden'dan çıkar

23 Eylül Perşembe günü Ankara 75.Yıl Hipodromu’nda 1400 metre çim pistte yapılan, 3 Yaşlı Arap taylarına ait günün 9.Koşusu olan Maiden mücadeleye 12 tay katılım gösterdi. (11) YAVUZ KRAL, son viraj dönülürken orta kulvardan yapmış olduğu güzel sprintiyle son 400’den sonra liderli alarak son 50’de dışında (4) KIRYAĞIZ ve içinde (2) EVEREST gelmesi ile fotoya yakın aralarla yarım boy – burun farkıyla koşuyu 1,36,20’lık derecesi ile 2.bitirdi. Ankara pistinde start aldığı çim pist yarışında koşuyu 4.bitiren tay, kum pistte dokuzuncu olup tekrar çim pist tercih edilerek ikinci olurken, bir sonraki yarışında acele etmeyip sprint mesafesini kısaltması halinde Maiden’dan çıkacak güçte olduğu görülmüştür.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

GOOD WEW ilk Maiden Koşusu'nu kazanır

24 Eylül Cuma günü İstanbul Veliefendi Hipodromu’nda 1600 metre çim pistte yapılan, 3 Yaşlı Arap taylarına ait günün 3.Koşusu olan Maiden mücadeleye 10 tay katılım gösterdi. (1) GOOD WEW, son 300’den sonra orta kulvardan yapmış olduğu güzel sprintiyle dışından gelen (4) ISLIKÇALAN ile birincilik mücadelesine giren tay, son 100’den sonra liderliği vererek 1 boy farkla jokeyi Ahmet Çelik ile koşuyu 1,50,53’lük derecesi ile 2.bitirdi. Safkanın temposu 200/15,19 – 400/27,93 – 600/41,03 – 800/54,76 – 1000/1,08,36 – 1200/1,22,44 – 1400/1,35,95 – 1600/1,50,55 oldu. 11 yarış koşan tay, 6 kez ikinci olurken Bursa ve İstanbul pistinde koştuğu görülürken, İstanbul’da sadece çim pistte koşması ile bir sonraki yarışında artık Maiden’dan çıkacak güçte bir isim olduğu görülerek kesinlikle ihmal edilmemelidir.

ŞEN AKYÜZ artık ilk Maiden yarışını kazanır

24 Eylül Cuma günü Bursa Osmangazi Hipodromu’nda 1200 metre kum pistte yapılan, 2 Yaşlı İngiliz taylarına ait günün 1.Koşusu olan Maiden mücadeleye 11 tay katılım gösterdi. (8) ŞEN AKYÜZ, son viraja orta kulvardan 10.durumda giren tay, ciddi trafik sorunları önündeki safkanlardan dolayı yaşayarak son 200’den sonra bariyer dibine girmek zorunda kalarak oldukça zaman kaybederek yapmış olduğu güzel sprinti ile koşuyu 1,15,78’lik derecesi ile 2.bitirirken, fotoya kazanan safkandan daha canlı ve diri girmesi ile bugün için trafik sorunu yaşamasaydı koşuyu birkaç boyla kazanabilirdi. Koşacağı bir sonraki yarışında bu koşusunda yapmış olduğu derecesini ve sıralamasını kesinlikle ölçü almayın, Maiden’dan çıkacak güçte olduğu görülmüştür.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

GÜLALLAR ilk çim pist yarışında kazanacak güçte görüldü

25 Eylül Cumartesi günü İzmir Şirinyer Hipodromu’nda 1300 metre çim pistte yapılan, 3 Yaşlı Arap taylarına ait günün 6.Koşusu olan Maiden mücadeleye 10 tay katılım gösterdi. Startla birlikte koşunun liderliğini (10) KUMRAL ADA alıp (4) GÜLALLAR takip etmesi bu sıralama son 200’e kadar gittti. Bu metrelerden sonra (10) KUM ARAL farkı açarak 5 boy önde bitirmesi ile (4) GÜLALLAR ise koşuyu 2.bitirirken, 1,27,18’lik derecesi ile aynı gün diğer Maiden’i kazanan DENİZ MASALI’nın 1,27,74 ve ŞİRİNHATUN’un 1,27,73’lük derecelerinden daha iyi bir derece yaptı. (4) GÜLALLAR, Bursa ve İzmir pistindeki ilk üç yarışını kumda koşan tay, en iyi derecesi beşinci olması ilk kez çim piste çıkarak başarılı bir yarış koşması ile gerçek bir çim pist atı olduğunu göstererek bir sonraki Maiden yarışında özellikle çim pistte ihmal edilmemelidir.

KAYAESİN artık ilk Maiden yarışında günün sürprizini yapacak güçte görüldü

25 Eylül Cumartesi günü İzmir Şirinyer Hipodromu’nda 1300 metre çim pistte yapılan, 3 Yaşlı Arap taylarına ait günün 2.Koşusu olan Maiden mücadeleye 11 tay katılım gösterdi. (12) KAYAESİN, son virajı az farkla bariyer dibinden 2.durumda dönen tay, son 300’den sonra düşmeye başlayan temposu ile yarıştan da tam kopmayarak son 100’de ilk ikiyi vererek yarışı burun farkıyla 1,28,53’lük derecesi ile 3.bitirirken, İzmir pistinde yedi yarış koşan tay, en iyi derecesi çim ve kum pistte sekizinci olması bu kez çok daha farklı bir yarış çıkartmasıyla koşacağı bir sonraki yarışında acele etmeyip sprint mesafesini kısaltması halinde günün sürprizini yapmaya aday bir safkan olduğunu belirtebiliriz.

SADİŞKAYA'ya ilk yarışında dikkat diyoruz

25 Eylül Cumartesi günü İzmir Şirinyer Hipodromu’nda 1300 metre çim pistte yapılan, 3 Yaşlı Arap taylarına ait günün 9.Koşusu olan Maiden mücadeleye 11 tay katılım gösterdi. (10) SADİŞKAYA, 3 boy startta kalan safkan, son viraja yedinci durumda bariyer dibinden girmesi son 400’den sonra yapmış olduğu güzel sprintiyle bir ara 3.lüğe girmesi son metrelerde dışından kuvvetli gelen (5) UÇAK’a üçüncülüğü verip koşuyu 1,28,60’lık derecesi ile 4.bitirdi. Bursa, İstanbul ve İzmir çim pistinde koşan tay, ikinci kez dördüncü olarak yarışı bitirmesi bir sonraki yarışında iyi bir start çıkışı yapması halinde bekleme yaparak sprint mesafesini kısaltması halinde özellikle çim pistte daha farklı koşacak güçte görülüp buna göre değerlendiriniz.

 

KARBELLA ilk Maiden yarışında dikkate alınmalı

25 Eylül Cumartesi günü Ankara 75.Yıl Hipodromu’nda 1200 metre çim pistte yapılan, 2 Yaşlı İngiliz taylarına ait günün 1.Koşusu olan Maiden mücadeleye 12 tay katılım gösterdi. (5) KARBELLA, hayatının ilk yarışını koşan tay, starttan az tereddütlü çıkış yaparak bir ara grubun içine girer gibi olmasına rağmen beklemeyi tercih ederek viraja 10.durumda girmesi son 250’den sonra 7.durumda olmasına rağmen yapmış olduğu güzel sprintiyle yarışı 1,13,01’lik derecesi ile fotoya birinci ve ikinci olan taylardan daha canlı girerken, çim pistte çok yatkın tay olacak bir görünümü verirken, koşacağı bir sonraki Maiden yarışında kesinlikle ihmal edilmeyecek bir isim olduğu görülmüştür.

 

LET CROPS LAUGH, ilk Maiden yarışında farklı koşacak

 

25 Eylül Cumartesi günü Ankara 75.Yıl Hipodromu’nda 1200 metre çim pistte yapılan, 2 Yaşlı İngiliz taylarına ait günün 9.Koşusu olan Maiden mücadeleye 12 tay katılım gösterdi. (3) LET CROPS LAUGH, son virajı beşinci durumda dönen tay, bariyer dibinden sprinte kalktığı anda bir ara gelir gibi olmasına rağmen önünde ve dışında atların olmasından dolayı tayın pustuğunu binicisi hissedip biraz orta kulvara alarak tam sprinte kalkacağı anda önündeki (6) MISS WORLD’un gezinmesinden etkilenerek atını tutmak zorunda kalıp yeniden bariyere girmesi ile yarıştaki bütün şansı yok olup yarışı 5.bitirirken, bir sonraki koşusunda bu yarışında yapmış olduğu derecesini ve sıralamasını kesinlikle ölçü olmayın çok daha farklı koşacak olup dikkat diyoruz.

 

 

 

ZIMA BLUE, ilk Maiden yarışını kazanır

23 Eylül Perşembe günü İzmir Şirinyer Hipodromu’nda 1400 metre kum pistte yapılan, 2 Yaşlı İngiliz taylarına ait günün 1.Koşusu olan Maiden mücadeleye 9 tay katılım gösterdi. Startla birlikte (6) SO SO CRAZY liderliği almasına rağmen daha sonra etkili gelen (10) ZIMA BLUE liderliği alırken son 200’den sonra dışından gelen (6) SO SO CRAZY fazla zorlanmadan tekrardan liderliği alarak jokeyinin kontrolünde her geçen metre farkı açarak 6 boy önde jokeyi Mustafa Çiçek ile 1,31,04’lük derecesi ile kazanma başarısını gösterirken, son 800: 0,52,16 oldu. Hayatının ilk yarışında ikinci olan tay, bu kez kazanma başarısını göstermesi fotoyu geçtikten sonra binicisinin de elinde sermaye olduğunu göz önüne alırsak bir sonraki yarışında ihmal edilmemelidir.

ATRIO, ilk Maiden yarışında artık kazanacak gücü buldu

23 Eylül Perşembe günü İzmir Şirinyer Hipodromu’nda 1400 metre kum pistte yapılan, 2 Yaşlı İngiliz taylarına ait günün 5.Koşusu olan Maiden mücadeleye 11 tay katılım gösterdi. Startla birlikte (10) PRENSES DURU ve (3) ATRIO devamlı liderlik mücadelesi yapmak istemeleri (3) ATRIO, bariyer dibindeki (10) PRENSES DURU’ya göre biraz dışarları dolaşmasından dolayı daha fazla mesafe koşmuş olup son 400’den sonra jokeyinin tüm gayretlerine rağmen aradaki 1,5 boyluk farkı eritemeyerek koşuyu Mertcan Çelik ile 2.bitirirken, 1,29,74’lük derecesi ile aynı gün diğer Maiden’i kazanan SO SO CRAZY’nin 1,31,04’lük derecesinden daha iyi bir derece yaptı. Yarış koştukça formunun üzerine koyan bir isim olurken koşacağı bir sonraki Maiden yarışında ihmal edilmeyecek bir isim olduğu görülmüştür.

BALIKÇIKRAL, bir üst grupta koşacak bir görüntü sergiledi

23 Eylül Perşembe günü Ankara 75.Yıl Hipodromu’nda 1400 metre çim pistte yapılan, 3 Yaşlı Arap taylarına ait günün 6.Koşusu olan Maiden mücadeleye 11 tay katılım gösterdi. (3) BALIKÇIKRAL, son viraja el oynatmadan beşinci durumda giren tay, son 300’den sonra iki atın arasından çıkarak son 200’de liderliği alıp farkı da her geçen metre açarak jokeyi Ahmet Çelik’in kontrolünde 10 boy farkla 1,35,98’lik derecesi ile kazanma başarısını gösterirken, binicisinin elinde en az 2 saniye daha sermaye olup son 800: 0,54,44 oldu. Aynı gün diğer Maiden’i kazanan KIRYAĞIZ’ın 1,36,15’lik derecesinden daha iyi bir derece yaptı. Hayatının ilk yarışında Ankara çim pistinde Şartlı-1’de ikinci olan tay, bu kez çok daha farklı bir yarış çıkarak bu grubun üzerinde bir safkan olup bir sonraki yarışında hangi grupta koşarsa koşsun kesinlikle ihmal edilmemelidir.

YAVUZKRAL, ilk yarışında acele etmemesi halinde Maiden'dan çıkar

23 Eylül Perşembe günü Ankara 75.Yıl Hipodromu’nda 1400 metre çim pistte yapılan, 3 Yaşlı Arap taylarına ait günün 9.Koşusu olan Maiden mücadeleye 12 tay katılım gösterdi. (11) YAVUZ KRAL, son viraj dönülürken orta kulvardan yapmış olduğu güzel sprintiyle son 400’den sonra liderli alarak son 50’de dışında (4) KIRYAĞIZ ve içinde (2) EVEREST gelmesi ile fotoya yakın aralarla yarım boy – burun farkıyla koşuyu 1,36,20’lık derecesi ile 2.bitirdi. Ankara pistinde start aldığı çim pist yarışında koşuyu 4.bitiren tay, kum pistte dokuzuncu olup tekrar çim pist tercih edilerek ikinci olurken, bir sonraki yarışında acele etmeyip sprint mesafesini kısaltması halinde Maiden’dan çıkacak güçte olduğu görülmüştür.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

GOOD WEW ilk Maiden Koşusu'nu kazanır

24 Eylül Cuma günü İstanbul Veliefendi Hipodromu’nda 1600 metre çim pistte yapılan, 3 Yaşlı Arap taylarına ait günün 3.Koşusu olan Maiden mücadeleye 10 tay katılım gösterdi. (1) GOOD WEW, son 300’den sonra orta kulvardan yapmış olduğu güzel sprintiyle dışından gelen (4) ISLIKÇALAN ile birincilik mücadelesine giren tay, son 100’den sonra liderliği vererek 1 boy farkla jokeyi Ahmet Çelik ile koşuyu 1,50,53’lük derecesi ile 2.bitirdi. Safkanın temposu 200/15,19 – 400/27,93 – 600/41,03 – 800/54,76 – 1000/1,08,36 – 1200/1,22,44 – 1400/1,35,95 – 1600/1,50,55 oldu. 11 yarış koşan tay, 6 kez ikinci olurken Bursa ve İstanbul pistinde koştuğu görülürken, İstanbul’da sadece çim pistte koşması ile bir sonraki yarışında artık Maiden’dan çıkacak güçte bir isim olduğu görülerek kesinlikle ihmal edilmemelidir.

ŞEN AKYÜZ artık ilk Maiden yarışını kazanır

24 Eylül Cuma günü Bursa Osmangazi Hipodromu’nda 1200 metre kum pistte yapılan, 2 Yaşlı İngiliz taylarına ait günün 1.Koşusu olan Maiden mücadeleye 11 tay katılım gösterdi. (8) ŞEN AKYÜZ, son viraja orta kulvardan 10.durumda giren tay, ciddi trafik sorunları önündeki safkanlardan dolayı yaşayarak son 200’den sonra bariyer dibine girmek zorunda kalarak oldukça zaman kaybederek yapmış olduğu güzel sprinti ile koşuyu 1,15,78’lik derecesi ile 2.bitirirken, fotoya kazanan safkandan daha canlı ve diri girmesi ile bugün için trafik sorunu yaşamasaydı koşuyu birkaç boyla kazanabilirdi. Koşacağı bir sonraki yarışında bu koşusunda yapmış olduğu derecesini ve sıralamasını kesinlikle ölçü almayın, Maiden’dan çıkacak güçte olduğu görülmüştür.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

GÜLALLAR ilk çim pist yarışında kazanacak güçte görüldü

25 Eylül Cumartesi günü İzmir Şirinyer Hipodromu’nda 1300 metre çim pistte yapılan, 3 Yaşlı Arap taylarına ait günün 6.Koşusu olan Maiden mücadeleye 10 tay katılım gösterdi. Startla birlikte koşunun liderliğini (10) KUMRAL ADA alıp (4) GÜLALLAR takip etmesi bu sıralama son 200’e kadar gittti. Bu metrelerden sonra (10) KUM ARAL farkı açarak 5 boy önde bitirmesi ile (4) GÜLALLAR ise koşuyu 2.bitirirken, 1,27,18’lik derecesi ile aynı gün diğer Maiden’i kazanan DENİZ MASALI’nın 1,27,74 ve ŞİRİNHATUN’un 1,27,73’lük derecelerinden daha iyi bir derece yaptı. (4) GÜLALLAR, Bursa ve İzmir pistindeki ilk üç yarışını kumda koşan tay, en iyi derecesi beşinci olması ilk kez çim piste çıkarak başarılı bir yarış koşması ile gerçek bir çim pist atı olduğunu göstererek bir sonraki Maiden yarışında özellikle çim pistte ihmal edilmemelidir.

KAYAESİN artık ilk Maiden yarışında günün sürprizini yapacak güçte görüldü

25 Eylül Cumartesi günü İzmir Şirinyer Hipodromu’nda 1300 metre çim pistte yapılan, 3 Yaşlı Arap taylarına ait günün 2.Koşusu olan Maiden mücadeleye 11 tay katılım gösterdi. (12) KAYAESİN, son virajı az farkla bariyer dibinden 2.durumda dönen tay, son 300’den sonra düşmeye başlayan temposu ile yarıştan da tam kopmayarak son 100’de ilk ikiyi vererek yarışı burun farkıyla 1,28,53’lük derecesi ile 3.bitirirken, İzmir pistinde yedi yarış koşan tay, en iyi derecesi çim ve kum pistte sekizinci olması bu kez çok daha farklı bir yarış çıkartmasıyla koşacağı bir sonraki yarışında acele etmeyip sprint mesafesini kısaltması halinde günün sürprizini yapmaya aday bir safkan olduğunu belirtebiliriz.

SADİŞKAYA'ya ilk yarışında dikkat diyoruz

25 Eylül Cumartesi günü İzmir Şirinyer Hipodromu’nda 1300 metre çim pistte yapılan, 3 Yaşlı Arap taylarına ait günün 9.Koşusu olan Maiden mücadeleye 11 tay katılım gösterdi. (10) SADİŞKAYA, 3 boy startta kalan safkan, son viraja yedinci durumda bariyer dibinden girmesi son 400’den sonra yapmış olduğu güzel sprintiyle bir ara 3.lüğe girmesi son metrelerde dışından kuvvetli gelen (5) UÇAK’a üçüncülüğü verip koşuyu 1,28,60’lık derecesi ile 4.bitirdi. Bursa, İstanbul ve İzmir çim pistinde koşan tay, ikinci kez dördüncü olarak yarışı bitirmesi bir sonraki yarışında iyi bir start çıkışı yapması halinde bekleme yaparak sprint mesafesini kısaltması halinde özellikle çim pistte daha farklı koşacak güçte görülüp buna göre değerlendiriniz.

 

 

KARBELLA ilk Maiden yarışında dikkate alınmalı

25 Eylül Cumartesi günü Ankara 75.Yıl Hipodromu’nda 1200 metre çim pistte yapılan, 2 Yaşlı İngiliz taylarına ait günün 1.Koşusu olan Maiden mücadeleye 12 tay katılım gösterdi. (5) KARBELLA, hayatının ilk yarışını koşan tay, starttan az tereddütlü çıkış yaparak bir ara grubun içine girer gibi olmasına rağmen beklemeyi tercih ederek viraja 10.durumda girmesi son 250’den sonra 7.durumda olmasına rağmen yapmış olduğu güzel sprintiyle yarışı 1,13,01’lik derecesi ile fotoya birinci ve ikinci olan taylardan daha canlı girerken, çim pistte çok yatkın tay olacak bir görünümü verirken, koşacağı bir sonraki Maiden yarışında kesinlikle ihmal edilmeyecek bir isim olduğu görülmüştür.

LET CROPS LAUGH, ilk Maiden yarışında farklı koşacak

25 Eylül Cumartesi günü Ankara 75.Yıl Hipodromu’nda 1200 metre çim pistte yapılan, 2 Yaşlı İngiliz taylarına ait günün 9.Koşusu olan Maiden mücadeleye 12 tay katılım gösterdi. (3) LET CROPS LAUGH, son virajı beşinci durumda dönen tay, bariyer dibinden sprinte kalktığı anda bir ara gelir gibi olmasına rağmen önünde ve dışında atların olmasından dolayı tayın pustuğunu binicisi hissedip biraz orta kulvara alarak tam sprinte kalkacağı anda önündeki (6) MISS WORLD’un gezinmesinden etkilenerek atını tutmak zorunda kalıp yeniden bariyere girmesi ile yarıştaki bütün şansı yok olup yarışı 5.bitirirken, bir sonraki koşusunda bu yarışında yapmış olduğu derecesini ve sıralamasını kesinlikle ölçü olmayın çok daha farklı koşacak olup dikkat diyoruz.