SARIYERLİ bu grubun çok üstünde bir safkan

  Koşuya protesto çekildi  

29 Eylül Çarşamba günü İstanbul Veliefedi Hipodromu'nda yapılan 6. Koşu  Şartlı 5  1500 metre 3 Yaşlı Araplar koşusunda son vırajı beşinci durumda barıyer dibinden dönen SARIYERLİ son 500 de bariyere yakın olan HIZLIYSAN YAKALA ve HORUS'un arasında kalan safkan Aprantisi safkanın yıkılmasından kurtarıp binicisi  G. Özçelik atını son 400 hafif orta kulvara alarak önünde HORUS dışında KAYZENBERK olması son 300 de barıyer dibine tekrar girerek safkan koşunun ilk 600/ 0.39.64 - 800/0,53.20 - 1000/1.06.28 - 1200/1.19.98 son 100 barıyer dibin TUNÇDAĞ dışında HORUS onun 1.5 boy önde safkanların dışından koşunun lıderliğini yapan YAVUZ REİS  son 50 den iki atın arasından çıkan SARIYERLİ müthış siprinti uçarak fotoya mermi girerek koşunun lıderliğini yapan  YAVUZ REİS'in içinden gelip burun fark 1.41.67 derecesi jokeyi G. Özçelik ile koşuyu kazandı son 800: 0.54.77 oldu. SARIYERLİ İstanbul çim pistinde ilk yarışında 6.olup ikinci koşusunda sentetik  pistte kazanması bu koşu için son 500 den sonra yaşadığı trafik sorunları bu grubun çok üstünde olup şuan kısa vade atı görünümündedir. Koşuya HORUS'un antrenörü YAVUZ REİS'e  foul çekti sıralamayı değiştirecek bir foul olmadığına Komiserler Kurulu red kararı verip bize göre de doğru bir karardır.

  İSTANBUL KOMİSERLER KURULU KARARI 6. KOŞU: 

6 numarada kayıtlı HORUS isimli atın antrenörü Haci ALTUNBAŞ’ ın kurulumuza vermiş olduğu dilekçesinde; 8 numaralı atın jokeyinin kendi atını engellediğinden neticeyi protesto ettiği bildirilmiştir. Yapılan protesto kurulumuzca incelenmiş olup, protestonun reddine karar verilmiştir.

8 numaraya kayıtlı olarak koşan YAVUZ REİS isimli atın jokeyi Deniz YILDIZ, son düzlükte usulsüz kulvar değiştirerek yarış usul ve esaslarını ihlal ettiğinden dolayı komiserler kuruluna çağırılmış ve savunma tutanağı tebliğ edilmiş olup, kendisinin isteği üzerine aynı gün savunması alınmıştır. Savunması kurulumuzca yetersiz görüldüğünden 6132 sayılı At Yarışları Kanunu ve buna dayanılarak çıkartılan At Yarışları Yönetmeliğinin 117. maddesinin 1. fıkrası (a) bendi uyarınca ihtar cezası ile cezalandırılmıştır.

6 numaraya kayıtlı olarak koşan HORUS isimli atın jokeyi Gökhan KOCAKAYA’, son düzlükte usulsüz kulvar değiştirerek yarış usul ve esaslarını ihlal ettiğinden dolayı komiserler kuruluna çağırılmış ve savunma tutanağı tebliğ edilmiş olup, kendisinin isteği üzerine aynı gün savunması alınmıştır. Savunması kurulumuzca yetersiz görüldüğünden 6132 sayılı At Yarışları Kanunu ve buna dayanılarak çıkartılan At Yarışları Yönetmeliğinin 117. maddesinin 1. fıkrası (a) bendi uyarınca ihtar cezası ile cezalandırılmıştır.