GR-2 S.A.A.Y ve SAH.DER. Koşusu'nu GÜLHATMİ Yürüyen Hareketli şiir gibi Ahmet Çelik ile kazandı

1 Ekim Cuma günü İstanbul Veliefedi Hipodromu'nda yapılan G2 SAAY ve Sahipleri Derneği Koşusu 4. Yaşlı Araplar 1900 metre çim pistte 9 Safkan start aldı. Start ile birlikte koşunun lıderliğini SANCAR aldı ilk 400 metreden sonra koşunu temposunu artırarak  arka grupla arasında 3 boy fark olması  ÖZGALİP içte dışında GÜLHATMİ  el oynatmada giderken Ahmet Çelik 15 yarış sonra safkana binmesi değişik bir stil ile koşarak öne erken gelmesi padokta ve pistte çıktımı GÜLHATMi kilo almış çok formunda  kıpır kıpırdı son viraj dönüldükten sonra pisttin dışında yerini alan safkan  KERVANTAY koşu içinde rakibini kollayıp dışına çıka bile Ahmet Çelik sağ eline kırbacı alıp sol elinde teşvik sağ elinle bariyer dibine gitmemesi için son 100 de farkında zorlanmadan 5 boy önde geçmesi son 50 de kırbacı sol elinle alıp sert bir kırbaç Ahmet Çelik vurarak barıyer dibine gidecekmi gitmeyecek mi diye denedi safkan gitmeyerek GÜLHATMİ yürüyen hareketli şiir gibi hayatın en güzel koşusunu bugün  Ahmet Çelik ile 2.08.29 derecesi  ile kazandı son 800: 0.53.16 oldu. Yanlız bugün Ahmet Çelik ile kazanan GÜLHATMi Gökhan Kocakaya'da binmiş olsaydı aynı şekilde güley oynayadaha uzun yerine kısa sprinti ile koşuyu zorlanmadan gine kazanırdı 1900 metre çim pistte 4 yaşlı bir kısrak 8 erkek safkanın son 50 de 5 boy öndeyken sert bir kırbaç GÜLHATMİ yemezdi.

Koşunun temposu 400/27.55 - 600/41.05 -800/54.27 - 1000/1.07.95 - 1200/1.21.48 - 1400/1.34.44 - 1600/1.47.35 1800/2.01.14 Bitiş 2.08.29. GÜLHATMi bir evel start aldığı 22.08.2021 tarihinde (çim pist ölçümü normal 3.3) 2.09.73) Gökhan Kocakaya'da  sağ elinde kırbacı ile uyarı kırbacı kullanıyor 4 boy öndeyken son 50 de kırbacı sağ elinden sol eline alıp sert kırbaç GÜLHATMi 'ye kullanmadı 40. gün sonra aynı mesafede  (Çim yumuşak 3.6) 2.08.29 ile koşuyu kazanıyor çimin yumuşaklığı göz önüne alırsak aradaki fark 1 saniyeyi daha iyi derece yaptığını bulur.40 gün istirahat GÜLHATMİ'ye çok iyi gelmiş. Kazanmasına katkı yapanları tebrik ederiz.

1 Ekim Cuma günü İstanbul programın tek Grup yarışı olan mücadele (G2/DHT), Veliefendi Hipodromunda saat 20.00'de start aldı. Safkan Arap Atı Yetiştiricileri ve Sahipleri Derneği adına bu yıl 21.'si gerçekleştirilen mücadeleye, 4 yaşlı safkan Arap atları 1900 metre mesafe çim pistte katılım gösterdi.

2021 yılı S.A.A.Y. ve Sah. Der. Koşusu'nu, Melis Kurtel Emin'in  sahibi olduğu Gülhatmi (Tamerinoğlu - Dahi / Bilgin) jokeyi Ahmet Çelik idaresinde kazandı. Anadolu Tarım İşletmeleri yetiştirmesi, Cuma Demir'in antrenörlüğünü üstlendiği kır kısrak, son olarak start aldığı ve zaferle ayrıldığı Nigbolu (G1) ile Halide Edip Adıvar (G3/D) Koşularının ardından bugün de iyi bir performans ortaya koyarak üst üste üçüncü Grup koşu zaferinin altına imza atarken, beşi Grup olmak üzere toplamdaki yedinci galibiyetini hanesine yazdırmış oldu.

Bu önemli mücadeleye jokeyi Halis Karataş ile katılan Kervantay (Onurkaan - Nurtayım / Noktabatur) ikinci olarak pistten ayrılırken, Kocapolat (Ayabakan - Fazilet / Bamka.3) Özcan Yıldırım idaresinde mücadeleyi üçüncü tamamladı. Jokeyi Hışman Çizik ile koşuda start alan Özgalip (Özhaber - Mahmure / Kan Can San) dördüncü olurken, Bozağa (Tamerinoğlu - Afet / Caş) Akın Sözen ile sıralamanın beşinci basamağında yer aldı.

Koşudaki tek kısrak olarak galibiyet elde eden Gülhatmi için bitiriş derecesi 2.08.29 olurken, farklar 5 Boy - 1 Boy - 1,5 Boy - 1,5 Boy şeklinde sonuçlandı.

Yarışın ardından düzenlenen törende, kazanan safkanın sahibi adına antrenör Cuma Demir'e kupasını S.A.A.Y ve Sah. Der. Başkanı Şevket Yıldız verdi.

Cuma Demir ayrıca S.A.A.Y.  ve Sah. Der. Yönetim Kurulu Üyesi Ali Kayakıt'ın elinden bir plaket aldı.

Safkanın jokeyi Ahmet Çelik'e ise plaketini S.A.A.Y. ve Sah. Der. Muhasip Üyesi Sıtkı Şimşek takdim etti.

Törene Yönetim Kurulu Üyeleri Yüksel Göktürk ve Can N. Güven ile birlikte S.A.A.Y. ve Sah. Der. Yönetim Kurulu Üyeleri de katıldı.

 

Safkan Arap Atı Yetiştiricileri ve Sahipleri Derneği

Safkan Arap Atı Yetiştiricileri ve Sahipleri Derneği (SAAYSD), Türkiye’de yetiştirilen Safkan Arap atı ırkının korunmasına, geliştirilmesine, yayılmasına hizmet etmek, at yetiştiriciliğini özendirmek ve bunlarla ilgili tüm düzenlemeleri yönetmek ve uygulamak amacıyla kurulmuştur. Safkan Arap atı yetiştiricilerinin sorunlarını çözüme kavuşturmak, hak ve menfaatlerinin korunması için kamu, kurum ve kuruluşları ile gerekli yazışmaları yaparak takip etmek, üyeleri bilgilendirmek, birlik, beraberlik ve yardımlaşmayı sağlamak derneğin temel görevleri arasındadır. Bu amaçlar doğrultusunda Safkan Arap Atı Yetiştiricileri ve Sahipleri Derneği, yurt içinde ve yurt dışında çalışmalarını sürdürmektedir.