Kahraman Türk ordusu adına geleneksel olarak düzenlenen Türk Silahlı Kuvvetleri Koşusu, 2 Ekim Cumartesi günü 75. Yıl Ankara Hipodromunda gerçekleşti.

 

2 Ekim Cumartesi günü Ankara 75.Yıl Hipodromu'nda 1500 metre kum pistte yapılan GR-1 Türk Silahlı Kuvvetleri Koşusu'na 10 safkan katılım gösterdi. Koşunun lıderliğini BİLDENHAN aldı. Dışından OĞUZBOYLU'nun ekürisi olan AYBARS safkana nefes aldırmadı. OĞUZBOYLU, son 800'de el oynatmadan yedinci geçmesi son virajı 3 atın dışından dönmesi Karataş safkanların dışından santim santim koşarak hafif teşviklerle son 100'de ekürisinin yanına gelip başa baş birincilik mücadelesi son 50'de sol taraftan tek sert kırbaç vurması ile liderliği alıp 3 boy farkla ve 1.43.33 derecesi (2022 yılında bu koşu yarış atı izleme sistemi ile artık takip edeceksiniz) jokeyi Halis Karataş ile bütünleşerek kazanırken, son 800: 0.55.52 oldu. Ekürisi AYBARS koşuyu ikinci bitirirken hayatında ikinci kez G1 koşusu koşan safkan ilkinde 7.oldu bu kez koşuyu ikinci bitirdi. OĞUZBOYLU, 6 yaşında 16.03.2015 doğumlu olup 19.09.2021 İstanbul Veliefendi Hipodromu'nda 2800 metre çim pistte start alması Halis Karataş ile kazanması 13 gün sonra Ankara kum pistte 1600 metre G1 koşusunu sihirbaz Halis Karataş santim santim koşarak mesafeyi kısaltarak fazla üzmeden tek kırbaç ile koşuyu kazanması bizce eskilere bakılarsa son 15 yılda 6 yaşında 13 günde iki tane bu mesafelerde pist şartları ile üst üste iki tane grup 1 kazanan safkan yoktur. Kazanmasına katkı yapanları tebrik ederiz.

4+ yaşlı Arap atlarına mahsus G1 mücadelede 10 klas safkan start alırken, Fahriye Arslan’a ait atlar ilk iki sırayı paylaşarak önemli bir başarıya imza attı. Halis Karataş idaresinde piste çıkan Oğuzboylu (Anka - Betül / Antepli) 1.43.32’lik bitiriş derecesiyle zafere uzandı ve altıncı Grup 1 galibiyetini hanesine yazdırdı. Antrenörlüğünü Mehmet Arslan’ın üstlendiği, Anadolu Tarım İşletmeleri yetiştirmesi 6 yaşındaki kır at, 2019 yılı TSK Koşusu’nu da birincilikle tamamlamıştı.

1500 metre kum pistteki üst düzey mücadeleden, kazanan safkanın ekürisi Aypars (Tümöz Bey - Ümran / Caş) jokeyi Ali Kaçmaz idaresinde ikinci olarak ayrıldı. Onların arkasında Karamustafa (Caş - Akay / Bilgin) Nevzat Avci ile üçüncü, Mega Star (Turbo - Hekim / Druid) ise Müslüm Çelik’le dördüncü olurken, Kardeşcan (Turbo - Bedel.2 / Tunca) da Gökhan Kocakaya’yla tabelayı tamamladı. Koşuda farklar 3 Boy - 1,5 Boy - 1 Boy - Burun şeklinde oluştu.

Koşunun ardından Şeref Tribünü’nde düzenlenen törende, kazanan atın sahibi adına antrenörü Mehmet Arslan’a kupasını 4. Kolordu ve Ankara Garnizon Komutanı Tümgeneral Ahmet Kurumahmut takdim etti

TBMM Tarım Orman ve Köyişleri Komisyonu Üyesi, Ak Parti Şanlıurfa Milletvekili ve Merkez Yürütme Kurulu Üyesi İbrahim Halil Yıldız, safkanın antrenörü Mehmet Arslan’a plaketini takdim etti.

Kazanan safkanın jokeyi Halis Karataş ise plaketini Türkiye Jokey Kulubü Yönetim Kurulu Üyesi Can N. Güven’den aldı.

Törene Ankara Hipodrom Müdürü Özgür Kaya da katıldı.