Koşuya protesto çekildi dört Jokey 7 gün yasal hakkını kullandı Pazar günü Jokeylere ceza yağdı

3 Ekim Pazar günü İstanbul Veliefendi Hipodromu'nda 4.Koşuya OUT OF THE DARK ile protesto Antröner Selçuk Taşbek tarafından çekildi ve Red edildi. Son 400'de başlıyan Protestolar dış kulvardan Akın Sözen ve bariyer dibinden Hışman Çizik kısa aralıklarla başlayan faullere Mahmut Bağ ve Gökhan Yıldız'ında faulle katkı yapmaları o kadar bariz fauller oldu ki ki kimin sırasını kiminle değiştirecektir. Atların yıkılmaması bir mucize. Demek ki ceza günü az veriliyor aynı gün Paris Longchamp'a koşulan koşuları starla birlikte ve son virajdan sonra safkanların binicilerın atları nasıl sürdüğünü bir bakın. 3 Ekim Pazar günü Elazığ'da 5 jokey usulsüz kulvar değiştirmekten 7 gün ceza yeterli olmuyor. Üsülsüz kulvar değiştirmek ile sıralama değiştirmek ceza gün sayısını arttırılmalı. Akın Sözen dış kulvardan Hişman Çizik barıyer dibinden bilerek faul yapıyorlar. Atlara emek verenlere yazık değil mi. Türkiye'de bir Jokey sıkıntısı yok. Verin 6 veya 8 hafta at binmeme cezası. 3 ay sonra Atlar 25 yıl evel gibi ülkemizde ip gibi koşarlar. 3 Ekim Pazar günü Akın Sözen ve Hişman Çizik çok kısa aralıklarla başlattıkları tehlikeli faul olayı sözün bittiği yerdir. 7 günlük ceza caydırıcı olmadığı tescillenmiştir. Yüksek Komiserler Kurulu bunu artık masaya yatırma zamanı bize göre geldide geçti bile. Çalıştaylar tekrar artık başlanmalıdır.

 

   03/10/2021 PAZAR İSTANBUL KOMİSER RAPORU : 4. KOŞU   

7 numaraya kayıtlı olarak koşan OUT OF THE DARK isimli atın antrenörü Selçuk TAŞBEK’ in kurulumuza vermiş olduğu dilekçesinde; 11 numaralı atın jokeyinin kendi atını engellediğinden neticeyi protesto ettiği bildirilmiştir. Yapılan protesto kurulumuzca incelenmiş olup, protestonun reddine karar verilmiştir.

1 numaraya kayıtlı olarak koşan VAHŞİ ÇOCUK isimli atın aprantisi Mahmut BAĞ, son düzlükte usulsüz kulvar değiştirerek yarış usul ve esaslarını ihlal ettiğinden dolayı komiserler kuruluna çağırılmış ve savunma tutanağı tebliğ edilmiş olup, kendisinin isteği üzerine aynı gün savunması alınmıştır. Savunması kurulumuzca yetersiz görüldüğünden 6132 sayılı At Yarışları Kanunu ve buna dayanılarak çıkartılan At Yarışları Yönetmeliğinin 117. maddesinin 1. fıkrası (a) ve (b-1) bentleri uyarınca ihtar ve 613 TL para cezası ile cezalandırılmıştır.

2 numaraya kayıtlı olarak koşan AMADIS isimli atın jokeyi Hışman ÇİZİK, son düzlükte usulsüz kulvar değiştirerek yarış usul ve esaslarını ihlal ettiğinden dolayı komiserler kuruluna çağırılmış ve savunma tutanağı tebliğ edilmiştir. Konu ile ilgili savunmasını tebliğ edildiği tarihi izleyen günden itibaren 7 (yedi) gün içerisinde kurulumuza ilettikten sonra karar verilecektir.

8 numaraya kayıtlı olarak koşan POWERFUL MASTER isimli atın jokeyi Gökhan YILDIZ, son düzlükte usulsüz kulvar değiştirerek yarış usul ve esaslarını ihlal ettiğinden dolayı komiserler kuruluna çağırılmış ve savunma tutanağı tebliğ edilmiştir. Konu ile ilgili savunmasını tebliğ edildiği tarihi izleyen günden itibaren 7 (yedi) gün içerisinde kurulumuza ilettikten sonra karar verilecektir.

11 numaraya kayıtlı olarak koşan WINNER GETS IT ALL isimli atın jokeyi Akın SÖZEN, son düzlükte usulsüz kulvar değiştirerek yarış usul ve esaslarını ihlal ettiğinden dolayı komiserler kuruluna çağırılmış ve savunma tutanağı tebliğ edilmiştir. Konu ile ilgili savunmasını tebliğ edildiği tarihi izleyen günden itibaren 7 (yedi) gün içerisinde kurulumuza ilettikten sonra karar verilecektir.

 

   03/10/2021 PAZAR ADANA KOMİSER RAPORU : 4. KOŞU   

26.09.2021 tarihli koşulara ait ek rapor: 26.09.2021 tarihinde yapılan 6. koşuda 5 numaralı ALYETİŞ isimli atın binicisi Recep KARAKAYA, 1900 metrede usulsüz kulvar değiştirerek yarış usul ve nizamlarına aykırı hareket etmesinden dolayı 6132 sayılı At Yarışı Hakkında Kanunun 4. Maddesi ve İlgili Yönetmeliğin 117/1 Maddesine göre disiplin soruşturması başlatılmış olup, konu ile ilgili savunmasını yasal süresi içerisinde Kurulumuza vermesi istenmişti. Savunmasını 03.10.2021 tarihinde Kurulumuza vermiş ancak yeterli görülmemiştir. Adı geçen binici cezasının 04.10.2021 tarihinden itibaren başlatılmasını talep etmiştir. Bahse konu olayla ilgili olarak 6132 sayılı At Yarışları Hakkındaki Kanunun 4. Maddesi ve ilgili Yönetmeliğinin 117/1 maddesi gereği (04.10.2021 gününden başlamak üzere) 5 ( beş ) gün süreyle sanat icrasından geçici men ve ayrıca 613 TL para cezası ile cezalandırılmıştır.

26.09.2021 tarihinde yapılan 9. koşuda 9 numaraya kayıtlı AHSENİM isimli atın binicisi Yusuf CENGİZ, son 1000 metrede ve 1200 metrede usulsüz kulvar değiştirerek yarış usul ve nizamlarına aykırı hareket etmesinden dolayı 6132 sayılı At Yarışı Hakkında Kanunun 4. Maddesi ve İlgili Yönetmeliğin 117/1 Maddesine göre disiplin soruşturması başlatılmış olup, konu ile ilgili savunmasını yasal süresi içerisinde Kurulumuza vermesi istenmişti. Savunmasını 03.10.2021 tarihinde Kurulumuza vermiş ancak yeterli görülmemiştir. Bahse konu olayla ilgili olarak 6132 sayılı At Yarışları Hakkındaki Kanunun 4. Maddesi ve ilgili Yönetmeliğinin 117/1 maddesi gereği (06.10.2021 gününden başlamak üzere) 5 ( beş ) gün süreyle sanat icrasından geçici men ve ayrıca 613 TL para cezası ile cezalandırılmıştır ( tekerrür ).

 

   03/10/2021 PAZAR ELAZIĞ KOMİSER RAPORU  

27.09.2021 tarihinde 5. koşuda 2 numaraya kayıtlı OĞLUMRECEP adlı atın binicisi İsa KATAR yarışın son düzlüğünde usulsüz kulvar değiştirerek yarış usul ve esaslarını ihlal ettiğinden dolayı komiserler kuruluna çağırılmış ve savunma tutanağı tebliğ edilmiş olup, savunmasını 03.10.2021 tarihinde kurulumuza vermiş, ancak savunması kurulumuzca yetersiz görüldüğünden 6132 sayılı At Yarışları Kanunu ve buna dayanılarak çıkartılan At Yarışları Yönetmeliğinin 117. maddesinin 1. fıkrası (b-1) ve (c) bentleri uyarınca 7 (yedi) gün tribün ve eklentileri dışında yarış yerlerinde sanat icra etmekten yasaklama ve 613 TL para cezası ile cezalandırılmıştır.

27.09.2021 tarihinde 7. koşuda 13 numaraya kayıtlı BABA RAMAZAN adlı atın binicisi Halil PARILDAR Yarışın son düzlüğünde usulsüz kulvar değiştirerek yarış usul ve esaslarını ihlal ettiğinden dolayı komiserler kuruluna çağırılmış ve savunma tutanağı tebliğ edilmiş olup, savunmasını 03.10.2021 tarihinde kurulumuza vermiş, ancak savunması kurulumuzca yetersiz görüldüğünden 6132 sayılı At Yarışları Kanunu ve buna dayanılarak çıkartılan At Yarışları Yönetmeliğinin 117. maddesinin 1. fıkrası (b-1) ve (c) bentleri uyarınca 7 (yedi) gün tribün ve eklentileri dışında yarış yerlerinde sanat icra etmekten yasaklama ve 613 TL para cezası ile cezalandırılmıştır.

27.09.2021 tarihinde 6. koşuda 5 numaraya kayıtlı KING KAAN adlı atın binicisi Hüseyin ALTUNKILIÇ start çıkışından sonra usulsüz kulvar değiştirerek yarış usul ve esaslarını ihlal ettiğinden dolayı komiserler kuruluna çağırılmış ve savunma tutanağı tebliğ edilmiş olup, savunmasını 03.10.2021 tarihinde kurulumuza vermiş, ancak savunması kurulumuzca yetersiz görüldüğünden 6132 sayılı At Yarışları Kanunu ve buna dayanılarak çıkartılan At Yarışları Yönetmeliğinin 117. maddesinin 1. fıkrası (b-1) ve (c) bentleri uyarınca 7 (yedi) gün tribün ve eklentileri dışında yarış yerlerinde sanat icra etmekten yasaklama ve 613 TL para cezası ile cezalandırılmıştır.

 

   03/10/2021 PAZAR ELAZIĞ KOMİSER RAPORU 5.KOŞU  

9 numaraya kayıtlı TARAÇBEY adlı atın binicisi Ersin KILIK yarışın son düzlüğünde usulsüz kulvar değiştirerek yarış usul ve esaslarını ihlal ettiğinden dolayı komiserler kuruluna çağırılmış ve savunma tutanağı tebliğ edilmiş olup, savunmasını aynı gün kurulumuza vermiş, ancak savunması kurulumuzca yetersiz görüldüğünden 6132 sayılı At Yarışları Kanunu ve buna dayanılarak çıkartılan At Yarışları Yönetmeliğinin 117. maddesinin 1. fıkrası (b-1) ve (c) bentleri uyarınca 7 (yedi) gün tribün ve eklentileri dışında yarış yerlerinde sanat icra etmekten yasaklama ve 613 TL para cezası ile cezalandırılmıştır.

 

   03/10/2021 PAZAR ELAZIĞ KOMİSER RAPORU 6.KOŞU  

13 numaraya kayıtlı UÇAUÇA adlı atın binicisi Hikmet SARIDAL koşu sonrası tartı mahalinde düzen ve disiplininin bozulmasına sebep olduğundan komiserler kuruluna çağırılmış ve savunma tutanağı tebliğ edilmiş olup, kendisinin isteği üzerine aynı gün savunması alınmıştır. Savunması kurulumuzca yetersiz görüldüğünden 6132 sayılı At Yarışları Kanunu ve buna dayanılarak çıkartılan At Yarışları Yönetmeliğinin 126. maddesinin 1. fıkrası uyarınca 7 (yedi) gün tribün ve eklentileri dışında yarışlarla ilgili yerlere girmekten ve sanat icra etmekten yasaklama ayrıca 613 TL para cezası ile cezalandırılmıştır