Dumlupınar Koşusu'nda tarihi bir tempo rekoru oldu nefesleri kesen koşuda fotodan YELTAY çıktı

3. Ekim Pazar günü İstanbul Veliefendi Hipodromu'nda yapılan  G2 Dumlupınar Koşusu 1400 metre çim pistte yapıldı.start ile birlikte koşunun lıderliğini YELTAY barıyer dibinden  aldı tempoyu bir anda artırması ilk 400/0.25.36 - 600/ 0.37.83 son viraj dönüldükten yakın ara YELTAY'ı takip edenler dama  diyerek OĞLUM SERKAN 14 KUMMA 7 koşuyu bitirdiler. Yüksek tempoda giden koşuda ARYALIVA son vırajı 10'ıncı dönmesi koşunun yüksek tempoda gitmesi safkanın lehine olup ilk 800/0.50'33 1000/ 1.03.65 geçmesi son 250 ARYALIVA 6'inci durumda olması bariyer dibinden yapmış olduğu müthış sprinti  ile aradaki farkı azaltmaya başlayıp 1200/1.16.65 olması tarihi bir rekor olup ilk 1200 metre (Türkiye genelinde 10 Hipodromu'nda bu sistemin aynısı "Yarış atı izleme sistemi" 2022 yılında tüm Hipodromlarda hizmete girecektir) son 100 de YELTAY ile fark 2 boya düşmesi nefesleri kesen mücadelesinde iki safkan fotoya başa baş girmesi burun farkıyla YELTAY 1.31.33 derecesi koşuyu S.Poyraz ile kazandı son: 800/0.53.27 oldu.Bu koşunun rekoru 1.29.31 dır. YELTAY çim piste 13 yarışını kazandı. 6 kez G-2 koşusunun 5 tanesi çim pist 1 tanesi kum pistte kazanmıştır. ARYALIVA ilk kez  Gökhan Kocakaya ile ilk kez start aldı bir sonraki yarışında atı tanıması ile çok farklı koşacaktır.

Bağımsızlık mücadelesi verdiğimiz Kurtuluş Savaşı'nın en önemli çarpışmalarından birine sahne olan Dumlupınar Meydan Muharebesi adına gerçekleştirilen koşu (G2/DHT), İstanbul Veliefendi Hipodromunda saat 19.00'da start aldı.

İstanbul sezonunun 75. yarış gününde, 4+ yaşlı safkan Arap atlarına mahsus olarak gerçekleştirilen bu yarış 1400 metre mesafe çim pistte koşuldu.

2021 yılı Dumlupınar Koşusu'nda jokeyi Sadettin Boyraz ile start alan, Mehmet Fatih Kaya'nın sahibi olduğu Yeltay (Güntay - Yeldem / Pegasus) pistten galibiyetle ayrıldı. Mahmut Kaya yetiştirmesi, Hüseyin Kaya'nın antrenörlüğünü üstlendiği 7 yaşındaki al erkek safkan bu koşuda sergilediği performansla kariyerinin on üçüncü Grup zaferini, toplamda ise on dokuzuncu birinciliğini elde etmiş oldu.

Birbirinden iddialı 14 safkanın katılım gösterdiği bu koşuda Gökhan Kocakaya ile start alan Aryaliva (Canberktay - Özermiş / Volga.2) kendisine tabelanın ikinci basamağında yer bulurken, Fedai (Ayabakan - Gülümşen / Don Juan) aprantisi Vedat Abiş idaresinde üçüncü sırada yer aldı. Mertcan Çelik ile koşuya katılım gösteren Tunç Siperi (Kurtel - Yetenekli / Ayabakan) üçüncü, Aşkabat (Bozok - Nargül / Emael) da jokeyi Halis Karataş idaresinde beşinci oldu.

Koşunun galibi Yeltay için bitiriş derecesi 1.31.33 olurken, farklar Burun - 2 Boy - 2 Boy - Baş şeklinde sonuçlandı.

Yarışın ardından Şeref Tribünü'nde düzenlenen törende, kazanan safkanın sahibine vekaleten antrenör Hüseyin Kaya'ya kupasını TJK Yönetim Kurulu Üyesi Can N. Güven takdim etti.

   Dumlupınar Meydan Muharebesi  

Kurtuluş Savaşımızın en önemli muharebelerinden olan Dumlupınar Meydan Muharebesi, bizzat Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk tarafından yönetildiği için “Başkomutanlık Meydan Muharebesi” olarak da anılır. Savaşın kesin bir Türk zaferiyle sonuçlanmasını sağlayan Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk, ordulara şu tarihi emrini Dumlupınar'da vermiştir: "Ordular! İlk hedefiniz Akdeniz'dir. İleri!" Bu emir doğrultusunda üç koldan İzmir'e ilerleyen Türk Ordusu; Uşak, Eskişehir, Balıkesir, Bilecik, Aydın ve Manisa'yı geri almış ve 9 Eylül'de İzmir'i düşman işgalinden kurtarmıştır. Düzenlenen bu koşu vesilesi ile Dumlupınar'da kahramanlık destanı yazan aziz şehitlerimizi saygı ve rahmetle anıyoruz.