Elazığ Yarış Komiserler Kurulu öyle bir karar aldılarki yarişçılığımızı sözün bittiği yere getirdiler

3 Ekim Pazar günü Elazığ Hipdromu'nda 6. Koşuda son 700 de kendi kulvarında giden İBİŞBEY isimli safkan binicisi M.E. Doğan kendi kulvarında giderken biranda DEDE YAVUZ safkanın kulvarına girmesi ile atını tutarak çekecek zamanı jokey M.Emin Doğan'ın kalmıyor İBİŞBEY'in ön ayakları DEDE YAVUZ isimli atın arka ayaklarına takılması sonucu İBİŞBEY binicisi M.E Doğan Ambulansla Hastaneye sevk ediliyor. Yıkalan atla ilgili komiserler kurulunda bir rapor olmayıp. M.E.Doğan'ın Hastanede yapılan tetkiklerde bir sağlık problemi görülmeyip yüzünde sayılmalar olmasıdır. Yarış Komiseri kamera kayıtlarında yaşanan olay net görünüp raporlarına bu yazılmış komiserler kurulu ifadesini son koşu olduğu için DEDE YAVUZ'un Jokeyi  Ersan Kılık savunmasını aynı gün alıyor savunmasını yetersiz görüyor M.Emin Doğan'ın hastane tetkikleri yapılırken Elazığ Komiser kurulu Ersin Kılık'a ihtar 613 TL para cezası veriyorlar. Demekki Allah korusun M.Emin Doğan bir daha at binemicek durumda olsada olmasada at ile jokeyin cezası artık ihtar ve 613TL olacak o zaman biz senelerdir Yalçın Akağaç, Samet Erkuş, benzer olayların yaşanmasınin yedi gün at binmeme cezasının olduğunu daha ağır caydırıcı cezaların verilmesi gerekirken az derken Elazığ Yarış Komiserler Kurulu bunu kaldırıp ihtar para cezası yeterli görmesi bundan sonrada bu kararı uygulayacağını açıkça belirtilmesi sözün bittiği bir yerinde Elazığ Yarış komiserler kurulu olmuştur.

KOMİSERLER KURULU KARARLARI 6.KOŞU:

5 numaraya kayıtlı İBİŞBEY isimli atın Antrenörü Mahmut DOĞAN biniciye; at sahibi adına tescil edilmeyen renkte kep giydirdiğinden dolayı Komiserler Kuruluna çağırılarak savunma istem yazısı tebliğ edilmiştir. Savunmasını aynı gün veren antrenörün savunması yeterli görülmeyerek 6132 Sayılı At Yarışları Kanununun 4. Maddesi (a) ve Yönetmeliğin 123/2.Maddesi gereğince ihtar ve 613 TL para cezası ile cezalandırılmıştır. 

11 numaraya kayıtlı olarak koşan DEDE YAVUZ isimli atın jokeyi Ersin KILIK, start çıkışından 300 metre sonra usulsüz kulvar değiştirerek rakip atın takılıp düşmesine sebep olarak yarış usul ve esaslarını ihlal ettiğinden dolayı komiserler kuruluna çağırılmış ve savunma tutanağı tebliğ edilmiş olup, kendisinin isteği üzerine aynı gün savunması alınmıştır. Savunması kurulumuzca yetersiz görüldüğünden 6132 sayılı At Yarışları Kanunu ve buna dayanılarak çıkartılan At Yarışları Yönetmeliğinin 117. maddesinin 1. fıkrası (a) ve (b-1) bentleri uyarınca ihtar ve 613 TL para cezası ile cezalandırılmıştır. (5 numaralı atın binicisi M.Emin DOĞAN sağlık görevlileri tarafından kontrol edilmiş ve tedbir amaçlı hastaneye sevk edilmiştir.)

13 numaraya kayıtlı UÇAUÇA adlı atın binicisi Hikmet SARIDAL koşu sonrası tartı mahalinde düzen ve disiplininin bozulmasına sebep olduğundan komiserler kuruluna çağırılmış ve savunma tutanağı tebliğ edilmiş olup, kendisinin isteği üzerine aynı gün savunması alınmıştır. Savunması kurulumuzca yetersiz görüldüğünden 6132 sayılı At Yarışları Kanunu ve buna dayanılarak çıkartılan At Yarışları Yönetmeliğinin 126. maddesinin 1. fıkrası uyarınca 7 (yedi) gün tribün ve eklentileri dışında yarışlarla ilgili yerlere girmekten ve sanat icra etmekten yasaklama ayrıca 613 TL para cezası ile cezalandırılmıştır.