Bursa ve Adana Hipodrom'larında koşu içinde düşen Jokeylerden  ameliyat  kimler olacaktır.

3 Ekim Pazar günü Adana  9. koşuda son 70 metrede attan düşem Muhammed Özdemir MERVE ABLA'dan düştü ambulansla hastaneye sevk edildi  doktorların tetkikleri sonrası bir sağlık problemi olmadığını görülüp taburcu  edildi. MERVA ABLA'ya (6 adet kamçı) vurmasından Muhammed Özdemir'in savunması alınacaktır. 

ADANA KOMİSERLER KURULU KARARI 9.KOŞU: 

9.Koşuda, 10 numaralı MERVE ABLA isimli at son 70 metrede binicisi Muhammet ÖZDEMİR' i düşürmüş olup, koşu sonrası yapılan muayenelerde binici detaylı tetkik için ambulans ile hastaneye sevk edilmiş, atta ise herhangi bir sağlık sorunu tespit edilmemiştir. 

 

 

4 Ekim Pazartesi günü Bursa Osmangazi Hipodromu'nda yapılan 4.Koşuda karşı  düzlükte 5 numarada UÇANSOYLU Ali Yıldız, 8 numarada NOSSİ, Jokey Yunus Emre Yüksel 11 numarada HAVZALI Uğur Levent isimli jokeyler birbirlerini takılarak  safkanlardan düşüyorlar iki ambulansla üç jokey hastaneye sevk ediliyor. İki Ambulansta hastaneye gidince sahada ambulans kalmayınca ambulanslar hastaneden tekrar geri gelinceye kadar koşuları 15 dakika Komiserler kurulu kararı ile uzatıldı. Hastaneye getirilen Jokeylerin doktorlar tarafından yapılan tetkikler sonrasında Ali Yıldız'ın dizinde kırık nedeniyle 5 Ekim Salı günü ameliyat olacak. Yunus Emre Yüksel'in elmacık kemiğinde çatlak tesbit edilmesi buz tedavisi ile yüzündeki şişlikler indimi doktorlar gereken müdahalesinde bulunacak. Uğur Levent tetkikler sonrası bir sağlık problemi görülmediği için taburcu edildi Jokeylerimize geçmiş olsun acil şifalar dileriz.

BURSA KOMİSERLER KURULU KARARI 4.KOŞU: 

Koşuda 5 numarada kayıtlı UÇANSOYLUM, 8 numarada kayıtlı NOSSİ ile 11 numarada kayıtlı HAVZALI isimli atlar, binicilerini düşürmüşlerdir. 6132 Sayılı Kanuna dayanılarak çıkartılan At Yarışları Yönetmeliğinin 9/c bendi gereğince, 04.10.2021 Pazartesi günü Bursa Osmangazi Hipodromunda yapılacak olan koşuların; 4.koşuda meydana gelen kaza sonucu her iki ambulansın binicileri hastaneye götürmesi ve yarış mahallinde başka ambulans bulunmaması nedeniyle, at ve binici sağlığı açısından yarışların ikamesi ambulans gelene kadar; 5. koşu ve sonrası tüm koşuların aynı şart ve koşullarda, aynı program ile 04.10.2021 Pazartesi günü 15 dakika tehir edilmesine komiserler kurulunca karar verilmiştir.