YAVUZKEYF, ilk Maiden yarışında kazanmaya aday

01 Ekim Cuma günü İstanbul Veliefendi Hipodromu’nda 1200 metre çim pistte yapılan, 3 Yaşlı Arap taylarına ait günün 1.Koşusu olan Şartlı-1 mücadeleye 11 tay katılım gösterdi. (1) ALKATTAN, startla birlikte bariyer dibinden koşunun liderliğini alan tay, son viraj dönülürken orta kulvardan dışındaki (8) KOÇUM’a faul yaparak dışarı atmasıyla bu tay da koşuya bir daha kendini veremeyerek 9.bitirdi. (1) ALKATTAN, almış olduğu 1,5 boyluk avantajını fotoya kadar taşıyarak rakiplerinin de ataklarına karşı koyarak aprantisi Cemal Paso ve 1,22,30’luk derecesi ile kazanma başarısını gösterirken, son 800: 0,55,16 oldu. Kısa mesafede koşacağı bir üst gruptaki ilk yarışında günün sürprizini yapmaya aday bir isim olduğu görülmüştür. YAVUZKEYF, ilk yarışında farklı koşacak olup dikkat diyoruz.

SARNIÇBEYİ, ilk Maiden yarışını kazanacak güçte olduğu görüldü

01 Ekim Cuma günü İstanbul Veliefendi Hipodromu’nda 1200 metre çim pistte yapılan, 3 Yaşlı Arap taylarına ait günün 10.Koşusu olan Şartlı-1 mücadeleye 11 tay katılım gösterdi. (2) BERKTİMUR, startla birlikte koşunun liderliğini alan tay, son virajı 1 boy önde dönerken dışında (5) SARNIÇ BEYİ’in olması 3,5 boy farkla jokeyi Halis Karataş’ın kontrolünde oldukça göz dolduran bir performans sergileyerek 1,21,85’lik derecesi ile kazanma başarısını gösterirken, son 800: 0,54,51 oldu. Aynı gün diğer Şartlı-1’i kazanan ALKATTAN’ın 1,22,30’luk ve ŞİMŞEK EFE’nin 1,21,79’luk derecelerinden daha iyi bir derece yapması ile koşacağı ilk yarışında kesinlikle ihmal edilmeyecek bir isim olduğu görülmüştür. (5) SARNIÇ BEYİ, son viraja 2.durumda giren tay, son 200’den sonra (2) BERKTİMUR’un birinciliği garantilemesiyle boşlukta fazla zorlanmadan binicisi kırbaç göstermeden koşuyu jokeyi Hışman Çizik ve 1,22,39’luk derecesi ile 2.bitirirken, yarış görüp tecrübe edinen tay, koşacağı bir sonraki Maiden yarışında kesinlikle ihmal edilmemelidir.

MELTEMOVA, ilk Maiden yarışında mesafeyi kısaltması halinde Maiden'dan çıkar

01 Ekim Cuma günü Bursa Osmangazi Hipodromu’nda 1200 metre çim pistte yapılan, 3 Yaşlı Arap taylarına ait günün 1.Koşusu olan Maiden mücadeleye 14 tay katılım gösterdi. (12) MELTEMOVA, startla birlikte liderliği alan tay, son 10 metrede dışından gelen (8) SINIR TANIMAZ’a liderliği vererek koşuyu yarım boy farkla ve 1,20,26’lık derecesi ile koşuyu jokeyi Mahmut Turan’la ikinci bitirirken, Hayatının ilk yarışında Bursa kum pistinde sekizinci, ikinci yarışında çim pistte onbirinci olup bu kez yarışı 2.bitirmesi ile artan form durumu ile koşacağı bir sonraki Maiden yarışında kazanacak güçte bir isim olduğu görülmüştür.

KIYICI bir sonraki ilk yarışında da kazanacak güçte görüldü

01 Ekim Cuma günü Bursa Osmangazi Hipodromu’nda 1200 metre çim pistte yapılan, 3 Yaşlı Arap taylarına ait günün 7.Koşusu olan Şartlı-1 mücadeleye 11 tay katılım gösterdi. Startla birlikte koşunun liderliğini alan (6) STAR DÖVEN alıp bu tayın 3 boy gerisinden (5) KIYICI yarışı takip ettti. Son viraj dönüldükten sonra son 300’den sonra STAR DÖVEN’in dışına gelen (5) KIYICI liderliği alarak farkı da her geçen metre açarak koşuyu 1,18,99’luk derecesi ile koşuyu 7 boy önde ve jokeyi Nurettin Şen’le kazanma başarısını gösterirken, son 800: 0,52,20 oldu. Aynı gün diğer Maiden’i kazanan SINIR TANIMAZ’ın 1,20,20 ve URLA YAVUZU’nun 1,19,82’lik derecelerinden daha iyi bir derece yaptı. Start aldığı hayatının ilk yarışında Bursa kum pistinde beşinci bitiren tay, daha sonra İstanbul’a götürülerek çim pistte yedinci olup tekrar Bursa pistine getirelerek kulaklık aksesuarı çıkartılıp kazandığı bu yarışı ile Bursa pistinde koşacağı ilk yarışında hangi grupta koşarsa koşsun kesinlikle ihmal edilmeyecek bir isim olduğu görülmüştür.

EYLÜL NİSA ilk Maiden yarışında artık kazanır

01 Ekim Cuma günü Bursa Osmangazi Hipodromu’nda 1200 metre çim pistte yapılan, 3 Yaşlı Arap taylarına ait günün 10.Koşusu olan Şartlı-1 mücadeleye 11 tay katılım gösterdi. Startla birlikte koşunun liderliğini (12) EYLÜL NİSA alıp (8) URLA YAVUZU iki boy gerisinden takip edip son 300’den sonra yapmış olduğu güzel sprintiyle (8) URLA YAVUZU liderliği alarak koşuyu kazanırken (12) EYLÜLNİSA’da yarışı 2.bitirmiştir. (12) EYLÜL NİSA, Bursa pistinde çim pist Maiden yarışlarında ikinciliği ve üçüncülüğü bulunup son üç yarışında M.M.Bilgin ile start alarak 1,19,88’lik derecesi ile aynı gün diğer Maiden’i kazanan SINIR TANIMAZ’ın 1,20,20’lik derecesinden daha iyi bir derece yapması ile koşacağı bir sonraki Maiden yarışında acele etmeyip sprint mesafesini kısaltması halinde Maiden’dan çıkacak güçte bir isim olduğu görülmüştür.

DELİ VAHŞİ, Maiden'dan çakıca gücü artık buldu

30 Eylül Perşembe günü Ankara 75.Yıl Hipodromu’nda 1200 metre çim pistte yapılan, 2 Yaşlı İngiliz taylarına ait günün 7.Koşusu olan Maiden mücadeleye 8 tay katılım gösterdi. (7) DELİ VAHŞİ, son viraja iki atın dışından dördüncü durumda giren tay, son 100’den sonra (6) TOROS KARTALI birinciliği garantilemesiyle boşlukta jokeyi Hışman Çizik ve 1,12,47’lik derecesi ile yarışı 2.bitirirken, fotoya canlı ve diri girdi. Hayatının ilk yarışını Ankara çim pistinde yedinci bitiren tay, daha sonra Adana’ya götürüp ikinci olurken, 11 gün sonra yeniden Ankara’da koşarak ikinci olması ile yarış koştukça üzerine koyması ile bir sonraki Maiden yarışında kazanacak güçte olduğu görülmüştür.

KING MARS bu formuyla bir üst grupta da kazanır

30 Eylül Perşembe günü İzmir Şirinyer Hipodromu’nda 1300 metre çim pistte yapılan, 2 Yaşlı İngiliz taylarına ait günün 2.Koşusu olan Şartlı-1 mücadeleye 7 tay katılım gösterdi. (1) KING MARS, startla birlikte koşuyu bariyer dibinden üçüncü durumda takip eden tay, son virajı kolay bir şekilde üçüncü durumda dönüp son 400’den sonra iki atın ortasından yaptığı güzel sprintiyle son 300’de liderliği alarak binicisi tek kırbaç vurmadan hafif teşviklerle binicisi enseye basarak jokeyi Mertcan Çelik ile 1,19,33’lük derecesi ile yarışı 10 boy önde kazanma başarısını gösterirken, son 800: 0,47,24 oldu. Aynı gün diğer Şartlı-1’i kazanan NARAYAMA’da aynı bu tay gibi çok rahat bir şekilde liderliği alıp 8 boy farkla kazanırken 1,18,42’lik derecesi ile KING MARS’dan daha iyi bir derece yapması ile son 800: 0,46,80 oldu. Her iki tay da hayatlarının ilk yarışlarını gösterişli bir şekilde kazanması KING MARS ilk yarışında kesinlikle ihmal edilmemelidir.

NARAYAMA ilk yarışında umut dağıttı, bir üst grupta kesinlikle ihmal etmeyin

30 Eylül Perşembe günü İzmir Şirinyer Hipodromu’nda 1300 metre çim pistte yapılan, 2 Yaşlı İngiliz taylarına ait günün 7.Koşusu olan Şartlı-1 mücadeleye 8 tay katılım gösterdi. (8) NARAYAMA, startla birlikte liderliği alan tay, son virajı 2 boy önde döndükten sonra son 300’den sonra binicisinin hafif teşvikleriyle farkı her geçen metre açarak jokeyi Mustafa Çiçek’in kontrolünde 8 boy önde 1,18,42’lik derecesi ile kazanma başarısını gösterirken, çok kabiliyetli bir tay görünümü vererek son 800: 0,46,80 oldu. Aynı gün diğer Şartlı-1’i kazanan KING MARS’ın 1,19,33’lük derecesinden daha  iyi bir derece yapması ile koşacağı bir sonraki yarışı için oldukça ümit vermiş oluş hangi grupta koşarsa koşsun kesinlikle ihmal edilmeyecek güçte olduğu görüldü.

MÜBARİZ ilk Maiden yarışını kazanır

29 Eylül Çarşamba günü İstanbul Veliefendi Hipodromu’nda 1400 metre sentetik pistte yapılan, 3 Yaşlı Arap taylarına ait günün 2.Koşusu olan Maiden mücadeleye 13 tay katılım gösterdi. (5) MÜBARİZ, son viraja jokeyinin teşvikleriyle ikinci durumda giren tay, yarışın hiçbir yerinde mücadeleden kopmayarak son 50’den sonra birinci ve ikincinin belli olması ile boşlukta yarışı aprantisi Vedat Abiş ve 1,44,06’lık derecesi ile 3.bitirdi. Hayatının ilk yarışını 30 Haziran’da İstanbul çim pistinde koşup yarışı 3.bitirmesi yaklaşık üç ay ara verdikten sonra girdiği sentetik pistteki bu üçüncülüğüyle dikkat çekerken, koşacağı bir sonraki çimde veya sentetik pistteki ilk Maiden yarışında ihmal edilmeyecek bir isim olduğu görülmüştür.

BİR BAHAR, sentetik pistteki ilk Maiden Yarışını güle oynaya kazanır

29 Eylül Çarşamba günü İstanbul Veliefendi Hipodromu’nda 1400 metre sentetik pistte yapılan, 3 Yaşlı Arap taylarına ait günün 9.Koşusu olan Maiden mücadeleye 14 tay katılım gösterdi. (8) BİR BAHAR, son viraja 11.durumda giren tay, önündeki tayların da toplu olarak virajı döndüğünü göz önüne alırsak orta kulvardan trafik sorunu yaşamasından dolayı son 300’den sonra binicisi bariyer dibini alarak buradan yapmış olduğu güzel sprintiyle son 100’de beşinciliği girip önündeki safkanın dışına çıkarak orta kulvara gelerek son 50’deki müthiş sprintiyle (7) AYGÜNOL ve (1) DOBBY’nin birbirini sürüklemesinden de etkilenerek 1 Boy – 1 Boy farklarla yarışı jokeyi Metin Hamedi ve 1,43,05’lik derecesi ile 3.bitirirken, bugün için en az birinci ve ikinci olan safkanlar kadar başarılı koştu. Aynı gün diğer Maiden’i kazanan EGETAY’ın 1,43,73’lük derecesinden daha iyi bir derece yaptı. Koşacağı bir sonraki Maiden yarışında özellikle sentetik pistte  ihmal edilmeyecek bir isim olduğu görülmüştür.

BÜYÜKALAN BEYİ ilk Maiden yarışında artık kazanacak güce ulaştı

29 Eylül Çarşamba günü Diyarbakır Hipodromu’nda 1200 metre kum pistte yapılan, 2 Yaşlı İngiliz taylarına ait günün 6.Koşusu olan Maiden mücadeleye 11 tay katılım gösterdi. (5) BÜYÜKALAN BEYİ, startla birlikte koşunun liderliğini alan tay, koşuyu yüksek tempoda götürmesi son 20 metreye kadar önde gelirken düşen temposu ile içinden kuvvetli gelen (10) YETİM OĞLU’na liderliği vererek koşuyu 1,22,48’lik derecesi ve aprantisi Yusuf Cengiz ile 2.bitirdi. Koşacağı bir sonraki Maiden yarışında acele etmeyip sprint mesafesini kısaltması halinde daha farklı koşacak olup buna göre değerlendiriniz.