GR-2 Kayı Koşusu’nda REACH OF VICTORY kazanabileceği yarıştan neden ikinci ayrıldı

4 Ekim Pazartesi günü Bursa programının tek Açık mücadelesi olan Kayı Koşusu'nun (A2) startı Osmangazi Hipodromunda saat 16.45'te verildi. 2 yaşlı safkan İngiliz taylarının boy gösterdiği yarış, 1500 metre mesafe çim pistte gerçekleştirildi.

4 Ekim Pazartesi günü Bursa Osmangazi Hipodromu'nda 1500 metre çim pistte yapılan A-2 Kayı Koşusu’na 7 safkan katılım gösterdi. Start ile birlikte koşunun lıderliğini CAPTAIN FANTASTIC aldı. HALAF AĞA ikinci, 2 boy gerisinden bariyer dibinde REACH OF VICTORY üçünçü durumda koşuyu takip etti. Son viraj dönüldükten sonra HALAF AĞA koşuyu forse eden CAPTAIN FANTASTİC’in dışına kolay gelmesi bu iki atın bir boy dışından REACH OF VICTORY daha sermayeli görülmesi son 250’de HALAF AĞA lıderliğini aldığı anda REACH OF VICTORY sprinte kalması son 200’de Karataş sol eliyle kırbaç vurması ile birlikte Karataş'ın kontrolü dışında bir anda dışarı gitmesi tayı tekrar toparlaması aradaki farkın son 100’de 5 boy olmasına rağmen yürüyen tekerlekli turbo gibi uçarak gelmesi farkın yarım boya düşmesi 1.30.79 ile ikinci oldu. REACH OF VICTORY, son 200 de sapmasa idi %100 koşuyu kazanırdı. REACH OF VICTORY, hayatında 4 kez Bursa İzmir İstanbul da Nevzat Avcı ile start aldı en fazla mesafe 1300 metre çimde koşmuş kazanmıştır mesafe uzadıkça daha farklı koşacak işaretlerini bu koşusunda vermiş olup Allah ayaklarını düz bastirsin. Koşuyu kazanan HALAF AĞA, Bursa çim ve kum pisttinde 9 yarış koşarak 5 kez kazanma başarısı gösterirken hayatında ilk kez 1500 metre mesafede start alması bir evelki koşu 1400 metre çim pistte A-3 kazandı. Bugün 1500 metre ilk kez koşan safkan son 100 den sonra benden bu kadar dedi ikinci olan safkan ile aradaki 5 boy farkı yarım boya düşmesi Gökhan Gökçe’nin atın üstünde muhteşem düzgün teşvikleri ile fotaya kadar aynı tempoda devam etmesi ciddi bir kırbaç taya vurmadı, vursaydı koşuyu kaybederdi. Safkanın en ideal mesafesi bugünki koşusu işaretleri en fazla 1600 metre olur sonrası taya fazla gelir yılbaşına kadar 3 ay var 9 yarış koşmuş olması iki yarış daha koşsa 11 olur. 2022 yılında Bursa Hipodromu atı olarak koşu hayatı devam eder. 9 yarışta kalarak kışı istirahat ederek geçirirse İstanbul’da ve Ankara’da 1200 ile 1600 metreli yarışlarda söz sahibi olabilir. Kazanmasına katkı yapanları tebrik ederiz.

2021 yılı Kayı Koşusu'nu, Ali Uzunkiprik'in sahibi ve yetiştiricisi olduğu Halaf Ağa (Papa Clem - My Flower / Perfect Storm) jokeyi Gökhan Gökçe idaresinde kazandı. Sener Gökçe'nin antrene ettiği doru erkek tay bu sonuçla üst üste ikinci Açık koşu zaferini, toplamda ise yedinci galibiyetini hanesine yazdırmış oldu.

Koşuda Halis Karataş ile boy gösteren Reach Of Victory (Luxor - Simply Glorious / Eagle Eyed) ikinci olarak pistten ayrılırken, Halil Kaplan idaresindeki Medicane (Torok - Serenara / Velociraptor) mücadeleyi üçüncü olarak tamamladı. Jokeyi Oğuz Eren ile koşuda start alan Win My Son (Win River Win - Dont Make Me Cry / Okawango) dördüncü olurken, Captain Fantastic (Mshawish - Rahaf / Street Cry) Ayhan Kurşun idaresinde beşinci sırada yer aldı.

Koşunun galibi Halaf Ağa için bitiriş derecesi 1.30.71 olurken, farklar 1/2 Boy - 6 Boy - Baş - 3 Boy şeklinde sonuçlandı.

Yarışın ardından düzenlenen törende, kazanan safkanın sahibi Ali Uzunkiprik'e kupasını Asli Üye İ. Suat Kutlu takdim etti.

Törene Bursa Hipodrom Müdürü Devrim Evcim de katıldı.