TİGEM tarafından safkan Arap aygır alımı yapılacaktır

Tarım ve Orman Bakanlığı Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğünün ihtiyacını karşılamak üzere; yarış hayatında başarılı olmuş ve damızlık belgesi almış veya alabilecek vasıfta olan; orijin ve eşkal olarak ırk özelliğini taşıyan 7 baş safkan Arap aygırı satın alınacaktır.

Aygır alımına dair şartname ve diğer detaylar için TIKLAYINIZ

TYAYSD Yearling Koşusu hakkında

13 Ekim 2021 Çarşamba günü İstanbul Veliefendi Hipodromunda 2 yaşlı İngiliz taylarına mahsus KVS-8 TYAYSD İstanbul Yearling Satışı koşusu 2021 yılı At Yarışları Koşu Kayıt Şartları 4. Maddesi F bendi gereğince Türkiye Yarış Atı Yetiştiricileri ve Sahipleri Derneği’nin düzenlediği satış organizasyonlarında satılmış olan 2019 doğumlu iki yaşlı İngiliz taylarına mahsus bir koşu olarak planlanmış olmasına rağmen pandemi sebebiyle 2020 yılında tay satışları yapılamadığından ilgili hükme uygun olarak koşuya katılabilecek tay olmayacaktır.

Bu sebeple 13 Ekim 2021 Çarşamba günü İstanbul Veliefendi Hipodromunda koşulması planlanan TYAYSD İstanbul Yearling Satışı koşusundan, Yüksek Komiserler Kurulu kararı ile 2021 yılı At Yarışları Koşu Kayıt Şartları 4. Maddesi F bendi hükmü kaldırılarak söz konusu koşu, 2 yaşlı safkan İngiliz taylarının katılabileceği KVS-8 koşu olarak koşulacaktır.

2021 - 2022 Sonbahar - Kış ahır müracaatları başladı

Duyuru için TIKLAYINIZ