İstanbul aynı benzer foul Elazığ'a yapıldı. Elazığ'a gün cezası yok.

   İstanbul'da 14 gün cezası var  

6 Ekim Çarşamba günü İstanbul Veliefedi Hipodromu'nda yapılan 1.Koşuda koşunun lıderliğini yapan TEKKURŞUN son 250 de pistte gezinmesi bir anda GUSTAV'ın ön ayakları TEKKURŞUN'un arka ayaklarına takılması sonucu GUSTAV binicisi ile birlikte yıkılmadan son anda kurtuldu.İstanbul Komiserler kurulu sıralama değişikliği yapması doğru bir karar olup 14 gün Ali Kaçmaz'a Danyal Kaya 'ya 7 gün süre cezası verdiler. 3 Ekim Pazar  günü  Elazığ Hipdromu'nda aynı benzeri foul oldu İBİŞBEY binicisi  M.E. Doğan ile birlikte yıkıldı. Ambulansa Hastaneye gitti Elazığ Komiserler kurulu  ihtar ve para cezası verdi. 28 Eylül  Salı günü 3. Koşuda GÜNDÜZDÜŞÜ  UĞURKAAN'a foul yaptı Komiserler kurulu atın ilgilileri koşuya protesto çekmedi Komiserler kurulu yarışa Re'sen Protesto çekerek koşuya müdahale etmedi bize göre değişmesi gereken koşu değişmedi. Bir açıklamada gelmedi binicisi Mahmut Turan 7 gün süre cezası verdiler. Hipodromlarda Yarış Komiserlerimiz şuan forum durumları bu derecededir. Çalıştaylar tekrar başlaması gerekir. GÜNDÜZDÜŞÜ olayından sonra bize göre Türkiye genelinde en formsuz Komiserler Kurulu başkanı ve üyeleri Kocaeli Kartepe Hipodromu Komiserler Kuruludur.

İSTANBUL KOMİSERLER KURULU KARARLARI 1. KOŞU: 

1-) 5 numaraya kayıtlı olarak koşan BİÇERDÖVER isimli atın binicisi, son düzlükte usulsüz kulvar değiştirerek dışındaki 1 numaraya kayıtlı GUSTAV isimli atın koşu yolunu daraltarak faul yaptığı ve akabinde 4 numaraya kayıtlı olarak koşan TEKKURŞUN isimli atın binicisi, son düzlükte usulsüz kulvar değiştirerek içindeki 1 numaraya kayıtlı GUSTAV isimli atın koşu yolunu daraltarak faul yaptığı kurulumuzca re’sen inceleme sonucunda tespit edildiğinden;

1 inci 4 numaraya kayıtlı TEKKURŞUN

2 nci 3 numaraya kayıtlı SAKALAYDIN

3 üncü 5 numaraya kayıtlı BİÇERDÖVER

4 üncü 1 numaraya kayıtlı GUSTAV

5 inci 2 numaraya kayıtlı ULUBATUR

Şeklinde sonuçlanan koşu sonucu 6132 sayılı At Yarışları Kanunu ve buna dayanılarak çıkartılan At Yarışları Yönetmeliğinin 122. maddesinin 7. fıkrası uyarınca aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

1 inci 3 numaraya kayıtlı SAKALAYDIN

2 nci 1 numaraya kayıtlı GUSTAV

3 üncü 4 numaraya kayıtlı TEKKURŞUN

4 üncü 5 numaraya kayıtlı BİÇERDÖVER

5 inci 2 numaraya kayıtlı ULUBATUR

2-) 5 numaraya kayıtlı olarak koşan BİÇERDÖVER isimli atın aprantisi Danyal KAYA, son düzlükte usulsüz kulvar değiştirerek dışındaki atın koşu yolunu daraltarak faul yaptığından dolayı komiserler kuruluna çağırılmış ve savunma tutanağı tebliğ edilmiştir. Konu ile ilgili savunmasını tebliğ edildiği tarihi izleyen günden itibaren 7 (yedi) gün içerisinde kurulumuza ilettikten sonra karar verilecektir.

3-) 4 numaraya kayıtlı olarak koşan TEKKURŞUN isimli atın jokeyi Ali KAÇMAZ, son düzlükte usulsüz kulvar değiştirerek içindeki atın koşu yolunu daraltarak faul yaptığından dolayı komiserler kuruluna çağırılmış ve savunma tutanağı tebliğ edilmiş olup, kendisinin isteği üzerine aynı gün savunması alınmıştır. Savunması kurulumuzca yetersiz görüldüğünden 6132 sayılı At Yarışları Kanunu ve buna dayanılarak çıkartılan At Yarışları Yönetmeliğinin 122. maddesinin 7. fıkrası (b) ve (d) bentleri uyarınca 14 (on dört) gün süreyle  yarışlarla ilgili yerlerde geçici sanat icra etmekten yasaklanması ve ayrıca 613 TL para cezası ile cezalandırılmıştır. Jokey Ali KAÇMAZ' ın talebi üzerine cezasının 07.10.2021 tarihinde başlamasına kurulumuzca karar verilmiştir