Koşuya protesto çekildi. %100 sıralama değişikliği yapılması gerekirken Komiserler Kurulu yapmadı.

6 Ekim Çarşamba günü İstanbul Veliefendi Hipodromu'nda yapılan 5. Koşu Yavuz Gülerce koşusunda ÇAKIL isimli safkanın binicisi Özcan Yıldırım önce barıyer dibindeki KARA ESKİYE hafif foul yaptı sonra pistte gezinerek siprinte kalkan  BALIKÇI KRAL son 50 de içte ÇAKIL dışından mermi gibi gelen ŞAHAHMET iki safkan BALIKÇIKRAL'ın kulvarına bir anda girmeleri Ahmet Çelik atını tutarak safkanın ön ayakları foul yapan safkanların arka ayaklarına takılmasın diye safkanın aksiyon ve saliselik 2 boy fark zaman kaybetmesi son 20 metrede Ahmet Çelik ile tekrar teşvikleri ile boyun farkıyla koşunun sıralaması dördüncüsü béşincilik bitti kazanan safkan o süratle gelmesi sıralaması değişmedi ama ÇAKIL ile BALIKÇIKRAL ile sıra değişikliğine  %100 yapılması gerekirdi her şey apaçık BALIKÇIKRAL gücü fotoya girişi ile foul olmasa %100 dördüncü olma şansı varken neden göz göre göre ortada olan sıralaması değiştiremediler. İstanbul Komiser Kurulu onuda bu koşuyu tarafsız gözü ile izleyen yarışseverler kararını versinler.

İSTANBUL KOMİSER KURULU KARARLARI 5.KOŞU:

2 numaraya kayıtlı olarak koşan BALIKÇIKRAL isimli atın antrenörü Savaş AYDOĞDİ’ nin kurulumuza vermiş olduğu dilekçesinde; neticeyi protesto ettiği bildirilmiştir. Yapılan protesto kurulumuzca incelenmiş olup, protestonun reddine karar verilmiştir.

3 numaraya kayıtlı olarak koşan ÇAKIL isimli atın jokeyi Özcan YILDIRIM, son düzlükte usulsüz kulvar değiştirerek yarış usul ve esaslarını ihlal ettiğinden dolayı komiserler kuruluna çağırılmış ve savunma tutanağı tebliğ edilmiş olup, kendisinin isteği üzerine aynı gün savunması alınmıştır. Savunması kurulumuzca yetersiz görüldüğünden 6132 sayılı At Yarışları Kanunu ve buna dayanılarak çıkartılan At Yarışları Yönetmeliğinin 117. maddesinin 1. fıkrası (a) ve (b-1) bentleri uyarınca ihtar ve 613 TL para cezası ile cezalandırılmıştır.

10 numaraya kayıtlı olarak koşan ŞAHAHMET isimli atın jokeyi Mehmet AKYAVUZ, son düzlükte usulsüz kulvar değiştirerek yarış usul ve esaslarını ihlal ettiğinden dolayı komiserler kuruluna çağırılmış ve savunma tutanağı tebliğ edilmiş olup, kendisinin isteği üzerine aynı gün savunması alınmıştır. Savunması kurulumuzca yetersiz görüldüğünden 6132 sayılı At Yarışları Kanunu ve buna dayanılarak çıkartılan At Yarışları Yönetmeliğinin 117. maddesinin 1. fıkrası (a) ve (b-1) bentleri uyarınca ihtar ve 613 TL para cezası ile cezalandırılmıştır.