N. Demir iki meslektaşını koşu içinde atları ile birlikte yıkarak hastanelik etti

2 Kasım Salı  günü Adana Yeşilova Hipodromu'nda yapılan 10 koşuda 10 starttan çıkan KAFKASLI AGA isimli safkana binen Apranti Nizemeti Demir düzgün safkanla kulvarında gitmeyip kafası devamlı içeriye doğru bakması ilk foulünü MEKEHAN isimli safkana yapıp M.S.Çelik safkan sallandı binicisi safkanı hemen düzeltti. Safkan 1100 startı geçilirken barıyer dibinde YAMATO bir boy gerisinde BAŞ TURNA onun  dışında BEHİM isimli safkan  YOMATO'nun dışında KAFKASLI AGA bir anda barıyer dibine giren KAFKASLI AGA YAMATO'un binicisi atını tutarak safkanın ön ayakları  KAFKASLI AGA'nın arka ayaklarına takılmasın diye çekince BAŞ TURNA'ın binicisi M.Bal atını tutacak zamanı kalmayıp safkanın ön ayakları YAMATO'nun arka ayaklarına takılması sonucu safkan ile birlikte yıkıldı buna takılması sonucu BEHİN binicisi B. Keleşoğlu ile birlikte yıkıldı. Binicileri olay mahallinde doktor ilk müdahalenin sonucunda vücut ağrılarının olmasından  dolayı Hastaneye sevk edildiler. Araştırmalarımız sonucu her iki binicinin bir sağlık problemi olmayıp hastaneden taburcu olduğu bilgisini aldık. Bu koşuda AGF %56 ile birinci oln KIRKURUŞ isimli safkan 25 boy starta kalması önünde iki atın yıkılması atı tutarak dış kulvara Müslüm Çelik alması ile koşuyu sonuncu bitirdi.

  ADANA KOMİSERLER KURULU KARARLARI / 10. KOŞU  

10.koşuda, 4 numaraya kayıtlı KIRKURUŞ isimli atın antrenörü Bünyamin POLAT, atını yeterince eğitmediğinden atın starttan 25 boy geç çıkması sebebi ile Kurulumuza çağırılmış, savunma istem yazısı kendisine tebliğ edilmiş ve savunmasını aynı tarihte Kurulumuza vermiştir. Konu ile ilgili olarak 6132 Sayılı At Yarışları Kanununun 4. Maddesi ve At Yarışları Yönetmeliğinin 117/1,a maddesi gereğince ihtar cezası ile cezalandırılmıştır. Buna göre; 4 numaraya kayıtlı KIRKURUŞ isimli at starttan 25 boy geç çıkması nedeniyle 15 gün süreyle ( yeterince eğitilinceye kadar ) 6132 sayılı At Yarışları Hakkındaki Kanunun 4. maddesi ve At Yarışları Yönetmeliğinin 9/j maddesi gereği koşulara katılmaktan men cezası ile cezalandırılmıştır.

Koşunun 1100 metresinde 9 numaralı BAŞ TURNA isimli atın binicisi Mennan BAL önündeki 14 numaralı YAMATO isimli ata takarak devrilmiştir. Koşuyu 9 numaralı BAŞ TURNA isimli atın arkasından takip eden 10 numaralı BEHİN isimli atta, aynı metrede 9 numaralı BAŞ TURNA isimli ata takılarak devrilmiştir. Binicilerin olay mahallinde ilk muayeneleri doktor tarafından yapılmış vücutlarındaki ağrı sebebiyle detaylı tetkik için ambulansla hastaneye sevk edilmişlerdir. Yine Saha Veteriner Hekimlerince yapılan muayenelerde atlarda herhangi bir sorun tespit edilmemiştir. Koşunun 1100 metresinde 9 ve 10 numaralı atların devrilmesi sonucu binicileri hastaneye sevk edilmeleri sebebiyle olayla ilgili ifadeleri alınamamıştır. Konu ile ilgili binicilerin ifadeleri alındıktan sonra gerekli işlem tesis edilecektir.

9 numaralı BAŞ TURNA isimli atın binicisi Mennan BAL, start çıkışında usulsüz kulvar değiştirerek yarış usul ve nizamlarına aykırı hareket etmesinden dolayı 6132 sayılı At Yarışı Hakkında Kanunun 4. Maddesi ve İlgili Yönetmeliğin 117/1. Maddesine göre disiplin soruşturması başlatılmış olup, savunması istenmiştir. Adı geçen binici hastaneye sevk edilmesinden dolayı savunması alınamamış olup, savunması alındıktan sonra biniciye gerekli cezai işlem uygulanacaktır.

1 numaralı ALTINCI isimli atın binicisi Serkan YILDIZ, start çıkışında usulsüz kulvar değiştirerek yarış usul ve nizamlarına aykırı hareket etmesinden dolayı 6132 sayılı At Yarışı Hakkında Kanunun 4. Maddesi ve İlgili Yönetmeliğin 117/1. Maddesine göre disiplin soruşturması başlatılmış olup, savunması istenmiştir. Adı geçen binici tartı mahallinde bulunamamasından dolayı savunması alınamamış olup, savunması alındıktan sonra biniciye gerekli cezai işlem uygulanacaktır