MACIRMETİN, Maiden'da günün sürprizini yapmaya hazır

01 Kasım Pazartesi günü Bursa Osmangazi Hipodromu’nda 1400 metre kum pistte yapılan, 3 Yaşlı Arap taylarına ait günün 2.Koşusu olan Maiden mücadeleye 10 tay katılım gösterdi. (11) GÜLENKIZIM, son 400’de içindeki (5) MACIRMETİN’in faullerine maruz kalan tay, bir anda dış kulvara giderken tekrar binicisi atını düzeltip koşuya adapte ederek 1,41,41’lik derecesi ile koşuyu 3.bitirirken, bugün için yarış içerisinde faullere maruz kalmasaydı daha farklı sonuç alabilirdi. Koşacağı bir sonraki ilk kum pist yarışında Maiden’dan çıkacak güçte bir isim olduğu görülmüştür, buna göre değerlendiriniz.

Dilbağı takısıyla farklı koşarak kazanma başarısını bir üst grupta da tekrarlayabilir

01 Kasım Pazartesi günü Bursa Osmangazi Hipodromu’nda 1400 metre kum pistte yapılan, 3 Yaşlı Arap taylarına ait günün 5.Koşusu olan Maiden mücadeleye 9 tay katılım gösterdi. (8) VİTAL, startla birlikte koşunun liderliğini alan tay, son virajı pisti ortalıyarak 2 boy önde lider dönerken son 200’den sonra farkı daha da açarak aprantisi Alican İnci ve 1,38,63’lük derecesi ile 4 boy önde kazanma başarısını gösterirken son 800: 0,57,96 oldu. Aynı gün diğer Maiden’i kazanan ÖNERBEYİ’nin 1,40,33 ve KIRAT BEY’in 1,39,07lik derecelerinden daha iyi bir derece gerçekleştirirken hayatının ilk yarışını 28/09 tarihinde Kocaeli’de koşup sekizinci olduktan sonra yaklaşık 2 ay sonra start aldığı bu yarışında dilbağı takısı denenerek farklı bir yarış sergileyerek dikkatleri üzerine çekmesiyle bu formuyla bir üst gruptaki ilk yarışında ihmal edilmemelidir.

SİYAH GÜL, ilk Maiden yarışını kazanacak güçte görüldü

01 Kasım Pazartesi günü Bursa Osmangazi Hipodromu’nda 1400 metre kum pistte yapılan, 3 Yaşlı Arap taylarına ait günün 9.Koşusu olan Maiden mücadeleye 9 tay katılım gösterdi. (11) SİYAH GÜL, son 300’de dışından gelen (1) KIRAT BEY’in binicisi ceza almamak için atını kafasını devamlı sağ tarafta tutarak faul yapmadan liderliği alıp farkı da 5 boya çıkartması ile (11) SİYAH GÜL'de fazla zorlanmadan boşlukta 1,39,97’lik derecesi ile yarışı 2.bitirirken, son 800: 0,59,04 oldu. Aynı gün diğe Maiden’i kazanan ÖNERBEYİ’nin 1,40,33’lük derecesinden daha iyi bir derece elde etti. Bursa ve Kocaeli pistlerinde koşan tay, start aldığı 9 yarışında tabelası bulunmayıp ilk kez ikinci olurken daha evvelki yarışlarında O.Gökçe ile katılıp ilk kez A.İnci ile start alması ile koşacağı bir sonraki ilk kum pist Maiden yarışında kesinlikle ihmal edilmemelidir.

NAMIK BEY, Kocaeli pistini çok sevdi birinciliklerin arkası devam edebilir

01 Kasım Pazartesi günü Kocaeli Kartepe Hipodromu’nda 1500 metre kum pistte yapılan, 2 Yaşlı İngiliz taylarına ait günün 5.Koşusu olan Maiden mücadeleye 11 tay katılım gösterdi. (6) NAMIK BEY, start ile birlikte koşunun liderliğini alan tay, son virajı 2 boy önde dönerken son 200’den sonra farkı biraz daha açarak jokeyi K.Tokaçoğlu ve 1,34,84’lük derecesi ile 3 boy farkla kazanma başarısını gösterirken, son 800: 0,54,14 oldu. Hayatında İstanbul’da altı kez start alan tay, sentetik pistte bir kez ve çim pistte iki kez dördüncülük yaparken Kocaeli pistinde ilk kez koşmasına rağmen piste iyi uyum sağladığı ve güzel derece ile kazandığını göz önüne alırsak Kocaeli pistindeki ilk yarışında hangi grupta koşarsa koşsun ihmal edilmemelidir.