A-3 Uludağ Koşusu'na Protesto çekildi, Komiserler Kurulu ne karar verdi

5 Kasım Cuma günü Bursa programının tek Açık mücadelesi niteliğindeki yarış (A3/DHT), Osmangazi Hipodromunda saat 16.00'da start aldı.  4+ yaşlı safkan Arap atlarının birincilik mücadelesi verdiği koşu, 2000 metre mesafe kum pistte gerçekleştirildi.

5 Kasım Cuma günü Bursa Osmangazi Hipodromu'nda 2000 metre kum pistte yapılan A-3 Uludağ Koşusu'na 10 safkan katılım gösterdi. ilk 200 metre içinde BOMBACAN liderliği alarak tempoyu yükselterek ekürisi gerçek bir kum pist atı olan KARDEŞCAN'a fedai koşması MEGA STAR ikinci ZEKAİBEY üçünçü şeklinde geçilirken son viraj dönülürken bu safkanların dışından KARDEŞCAN ve onun bir boy gerisinde BESTEKAR şeklinde dönülmesi sonra 400 de KARDEŞCAN içindeki ZEKAİBEY tampon foulu yapılması ZEKAİBEY de BOMBACAN's foul yapmak zorunda kalıp KARDEŞCAN devamlı barıyer dibine gitmek istemesi Hişman Çizik buna izin vermeyip son 200 de ZEKAİBEY'den lıderliğini KARDEŞCAN alıp 2 boy dışından kuvvetli gelen BESTEKAR'ın tüm ataklarına karşı koyarak koşuyu 1.5 boy fark ile 2.18.87 derecesi ve jokeyi Hişman Çizik ile bütünleşerek kazandı son 800:0.55.76 oldu. Koşuya ZEKAİBEY isimli atın Antrönerü KARDEŞCAN'a foul çekiyor ekürisi BOMBACAN da ZEKAİBEY faul çekiyor hemen akabilinde neden çekiyor ZEKAİBEY KARDEŞCAN'dan yediği darbe ile BOMBACAN 'a gidip darbe yapıyor sırala değişirse kurnazlığı CANKARDEŞ'ler ekibi yapıyor peki sıralama değişirmiydi ZEKAİBEY esasında iki ekürisi arası arasında tost olmasına rağmen sıralama değişmesi ihtimali %30 sıralamanın değiştirmemesi Komiserler kurulunun doğru kararıdır.

2021 yılı Uludağ Koşusu'nda, Muzaffer Can'ın sahibi ve yetiştiricisi olduğu Kardeşcan (Turbo - Bedel.2 / Tunca) jokeyi Hışman Çizik idaresinde pistten galibiyetle ayrıldı. Ali Rıza Yıldız'ın antrene ettiği 5 yaşındaki al erkek safkanın bu birinciliği kariyerinin sekizinci Açık koşu zaferi olurken, toplamdaki yirmi ikinci galibiyeti olarak kayıtlara geçti.

10 safkanın katılım gösterdiği mücadelede Halis Karataş ile start alan Bestekar (Özhaber - Suzidilara / Bilgin) ikinci olurken, Zekaibey (Gobakbey - Sepya / Sezginbey) jokeyi Mehmet Akyavuz idaresinde üçüncü sırada yer aldı. Ahmet Çelik ile yarışta boy gösteren Cevher (Bilgin - Mahsuse.45 / Albatur) dördüncü olurken, Çaltepe (Ayabakan - Ferayi / Şövalye) jokeyi Kadir Tokaçoğlu idaresinde koşuyu beşinci tamamladı.

Yarışın galibi Kardeşcan için bitiriş derecesi 2.18.87 olurken, farklar 1,5 Boy - 4 Boy - 1 Boy - Burun şeklinde sonuçlandı.