CEMİLEM KIZ kendi kulvarında giderken JİYAN HATUN foulu ile jokeyi attan düştü

6 Kasım Bursa Osmangazi Hipodromu'nda CEMİLEM KIZ start çıkışında  kulvarında giderken bir anda JİYAN HATUN kulvarına safkanın girmesi  CEMİLEM KIZ'ın ön ayakları  JİYAN HATUN'nun arka ayaklarına takılması safkanı yıkılmadan binici kurtardı. S.Çelik kendi atın üstünde dengesini kaybedip düştü. JİYAN HATUN binicisi Adem Şen'di.

  KOMİSERLER KURULU KARARI  

Koşuda 2 numarada kayıtlı CEMİLEM KIZ isimli at, start çıkışı binicisini düşürmüştür.

Koşuda 4 numarada kayıtlı EYLÜLNİSA isimli atın Binicisi M.MİR BİLGİN, koşuda start çıkışı yarış usul ve esaslarına aykırı hareket etmiştir. Binici M.MİR BİLGİN; 6132 S.K. 4. Mad. ve At Yarışları Yönetmeliğinin 117. maddesinin 1. fıkrasının (A) bendine göre İhtar cezası ile cezalandırılmıştır.

Koşuda 6 numarada kayıtlı JİYAN HATUN isimli atın Binicisi ADEM ŞEN, koşuda start çıkışı ve son düzlüğe çıkarken yarış usul ve esaslarına aykırı hareket etmiştir. Binici ADEM ŞEN; 6132 S.K. 4. Mad. ve At Yarışları Yönetmeliğinin 117. maddesinin 1. fıkrasının (A) ve (B-1) bendlerine göre İhtar ve 613 TL para cezası ile cezalandırılmıştır.

Koşuda 6 numarada JİYAN HATUN isimli atın Antrenörü SERKAN ORHAN APAYDIN; koşuda start çıkışı atının kontrolsüzce sapmasından dolayı eğitimi hakkında Komiserler Kuruluna çağrılarak, sözlü olarak uyarılmıştır.