İstanbul Komiserler Kurulu Re'sen koşuyu incelemeye aldı

  Sıralama değişikliği yaptı  

9 Kasım Salı günü İstanbul Veliefendi Hipodromu'nda yapılan 4. Koşuda startla birlikte koşunun lıderliğini alan NARTHAN BEY son viraj dönüldükten sonra dışından kazanıcak gibi MODA gelmesine rağmen 450 metre içindeki safkana hakim olamadı son 5O'de NARTHANBEY'in binicisi Gökhan Bektaş at göstererek bir tempo foulünü yaptı ikinci kez de sürtüp bir zarar vermedi ilk tempoda safkana foul yaptı ama safkanın da kazanacak gücü kalmamıştı kalsaydı son 500 de dışından kazanacak gibi gelmesine rağmen içindeki safkana hiç hakim olamadı bu koşunun sıralamasının değişmesi ağır bir karar olup Jokey  Gökhan Bektaş ceza alabilirdi. İstanbul Komiserler kurulu NARTHAN BEY AGF %5 (8) olması koşunun AGF %25(1) MODA sıralama değişikliğine gidilmesi yarışseverler memnun olurken At sahibi ve ata emek verenler mağdur oldu bir gerçek var MODA fuul yesede yemese bugün için NARTHAN BEY geçme şansı %1 bile yoktu olan olmuş artık NARTHAN BEY ekibine geçmiş olsun Yarışseverlerin gözü aydın olsun. İstanbul Komiserler kurulu 2021 yılında çok formsuz bir sezon geçiriyorlar.

  KOMİSERLER KURULU KARARI  

9 numaraya kayıtlı olarak koşan NARTHAN BEY isimli atın binicisi, son düzlükte usulsüz kulvar değiştirerek dışındaki 3 numaraya kayıtlı MODA isimli ata tampon yaparak faul yaptığı kurulumuzca re’sen inceleme sonucunda tespit edildiğinden;

1 inci 9 numaraya kayıtlı NARTHAN BEY

2 nci 3 numaraya kayıtlı MODA

3 üncü 7 numaraya kayıtlı ARK ROYAL

4 üncü 4 numaraya kayıtlı FREE CHILDREN

5 inci 8 numaraya kayıtlı FİLANDOZ

Şeklinde sonuçlanan koşu sonucu 6132 sayılı At Yarışları Kanunu ve buna dayanılarak çıkartılan At Yarışları Yönetmeliğinin 122. maddesinin 7. fıkrası uyarınca aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

1 inci 3 numaraya kayıtlı MODA

2 nci 9 numaraya kayıtlı NARTHAN BEY

3 üncü 7 numaraya kayıtlı ARK ROYAL

4 üncü 4 numaraya kayıtlı FREE CHILDREN

5 inci 8 numaraya kayıtlı FİLANDOZ

9 numaraya kayıtlı olarak koşan NARTHAN BEY isimli atın jokeyi Gökhan BEKTAŞ, son düzlükte usulsüz kulvar değiştirerek dışındaki ata tampon yaparak faul yaptığından dolayı komiserler kuruluna çağırılmış ve savunma tutanağı tebliğ edilmiştir. Konu ile ilgili savunmasını tebliğ edildiği tarihi izleyen günden itibaren 7 (yedi) gün içerisinde kurulumuza ilettikten sonra karar verilecektir.

9 numaraya kayıtlı olarak koşan NARTHAN BEY isimli atın antrenörü Naz BESLER, deklare ettiği seyisini doping mahallinde hazır bulundurmadığından dolayı komiserler kuruluna çağırılmış ve savunma tutanağı tebliğ edilmiştir. Konu ile ilgili savunmasını tebliğ edildiği tarihi izleyen günden itibaren 7 (yedi) gün içerisinde kurulumuza ilettikten sonra karar verilecektir.