ÇINAR TAY, bu koşusu ile artık ilk Maiden yarışına yeşil ışık yaktı

06 Kasım Cumartesi günü Ankara 75.Yıl Hipodromu’nda 1500 metre kum pistte yapılan, 3 Yaşlı Arap taylarına ait günün 5.Koşusu olan Maiden mücadeleye 11 tay katılım gösterdi. (1) ÇINAR TAY, son 100’de dördüncü durumda olan tay, iki atın arasından çıkarak yapmış olduğu güzel sprintiyle koşuyu 1,48,02’lik derecesi ile 2.bitirirken, fotoya kazanan safkandan daha canlı ve diri girdi. Hayatında altı yarış koşup bir kez kum pistte Ankara’da dokuzuncu olması çim pistte bir ikinciliği bulunması ikinci kez katıldığı kum pist yarışında bu kez koşuyu 2.bitirmesi ile bir sonraki yarışında daha farklı koşacak olup dikkat diyoruz.

OĞLUM BENİM bir üst grupta da başarılı koşacağının işaretlerini bu yarışında verdi

06 Kasım Cumartesi günü Ankara 75.Yıl Hipodromu’nda 1500 metre kum pistte yapılan, 3 Yaşlı Arap taylarına ait günün 9.Koşusu olan Maiden mücadeleye 11 tay katılım gösterdi. (2) OĞLUM BENİM, son 150’den sonra (1) ERSOYBEY’den liderliği alıp 1,47,61’lik derecesi ile 1 boy önde 2 boy startta kalmasına rağmen kazanma başarısını gösterirken, son 800: 0,57,04 oldu. Aynı gün diğer Maiden’i kazanan MÜNİRBEY’in 1,47,85’lik derecesinden daha iyi bir derece gerçekleştirdi. Orta ve uzun mesafedeki ilk yarışında ihmal edilmemelidir.

TYCOON, bu grubun çok üstünde bir safkan

06 Kasım Cumartesi günü İzmir Şirinyer Hipodromu’nda 1300 metre çim pistte yapılan, 2 Yaşlı İngiliz taylarına ait günün 1.Koşusu olan Maiden mücadeleye 8 tay katılım gösterdi. (2) TYCOON, starttan iyi bir çıkış yapmasına rağmen beşinci durumda koşuya başlayan tay, yol boyu binicisi hafif teşviklerle koşuya adapte etmek istemesi son virajı beşinci durumda dönerek son 400’den sonra binicisi uyarı kırbacını vurmasıyla safkan ön tarafa gelmeye başlayıp son 200’de koşunun liderliğini yapan (8) ZIMA BLUE ile arasında 7 boy fark olmasına rağmen müthiş sprintiyle son 5 metrede liderliği alarak 1 boy önde jokeyi İlker Soyad ve 1,18,59’luk derecesi ile fazla zorlanmadan kazanma başarısını gösterirken, son 800: 0,47,24 oldu. Aynı gün diğer Maiden’i kazanan TANGÜL HANIM’ın 1,18,86 ve GO SAHARK’ın 1,19,93’lük derecelerinden daha iyi bir derece elde etti. İzmir çim pistinde start ilk üç yarışında ikinci, beşinci ve üçüncü olan tay, bir önceki yarışında 01/08 tarihinde İstanbul’da 1200 metre çim pistte Gr-3 II.İnönü Koşusu’nda 1,12,83 ile beşinci olup yaklaşık üç ay ara vererek sorunları giderildikten sonra start aldığı bu yarışında adeta ben grubu atı değilim diyerek Kv ve Açık yarış ayarında bir safkan olup koşacağı bir sonraki yarışında hangi grupta olursa olsun ihmal edilmeyecek isim olduğu görüldü.

GO SAHARK koşacağı ilk yarışında yine kazanacak güçte görüldü

06 Kasım Cumartesi günü İzmir Şirinyer Hipodromu’nda 1300 metre çim pistte yapılan, 2 Yaşlı İngiliz taylarına ait günün 4.Koşusu olan Maiden mücadeleye 8 tay katılım gösterdi. (4) GO SAHARK, yarışa altıncı durumda başlayan tay, ilk 400 metre içerisinde safkanların dışından dolaşarak liderliği alıp daha sonra bariyer dibine girerek son virajı pisti hafif ortalıyarak lider dönmesi almış olduğu bu avantajını içinden ve dışından gelen rakiplerinin ataklarına karşı koyarak aprantisi Görkem Özçelik ve 1,19,93’lük derecesi ile 2,5 boy önde kazanma başarısını gösterirken, son 800: 0,47,60 oldu. Ankara çim pistinde koştuğu ilk dört yarışında tabelaya giremeyen (4) GO SHARK, İzmir’e getirilerek kapalı gözlük takısına ilaveten kulaklık takılıp bir önceki yarışında üçüncü olup bu kez kazanırken, bir sonraki yarışında bu formuyla ihmal edilmemelidir.

NURAN HANIM, artık ilk Maiden yarışını kazanacak güçte görüldü

06 Kasım Cumartesi günü İzmir Şirinyer Hipodromu’nda 1300 metre çim pistte yapılan, 2 Yaşlı İngiliz taylarına ait günün 9.Koşusu olan Maiden mücadeleye 8 tay katılım gösterdi. (8) NURAN HANIM, starttan 1 boy tereddütlü çıkış yapan tay, son 200’den sonra safkanların dışından yapmış olduğu güzel sprinti ve 1,19,48’lik derecesi ile 3.bitirirken, aynı gün diğer Maiden’i kazanan GO SAHARK’ın 1,19,93’lük derecesinden daha iyi bir derece elde etmesi ve fotoya ikinci olan taydan daha diri girmesi ile hayatının ilk yarışını dördüncü bitirirken, bu kez üçüncü olması ile yarış koştukça daha iyi duruma geldiği görülerek bir sonraki Maiden yarışında kesinlikle ihmal edilmeyecek bir isim olduğu görülmüştür.

MORGÜLÜM, kazanması ile dikkat çekti ilk yarışında da dikkat diyoruz

05 Kasım Cuma günü Bursa Osmangazi Hipodromu’nda 1400 metre çim pistte yapılan, 3 Yaşlı Arap taylarına ait günün 2.Koşusu olan Maiden mücadeleye 14 tay katılım gösterdi. (8) MORGÜLÜM, son 250’de liderliği alan tay, farkı da her geçen metre biraz açarak aprantisi Cemal Paso ve 1,36,25’lik derecesi ile 4,5 boy önde kazanma başarısını gösterirken, son 800: 0,55,04 oldu. Aynı gün diğer Maiden’i kazanan BAŞ HASEKİ’nin 1,36,78’lik derecesinden daha iyi bir derece elde eden tay, daha önce Bursa, İstanbul ve İzmir start aldığı 11 çim pist yarışında bir kez üçüncü olurken, bu kez farklı bir şekilde kazanarak yedi gün arayla İzmir’den Bursa pistine gelerek bu yarışına katıldığını göz önünde bulundurursak gelişen form durumu ile Bursa çim pistinde start alacağı bir sonraki yarışında kesinlikle ihmal edilmeyecek bir isim olduğu görülmüştür.

EYLÜL NİSA, bu formuyla bir üst grupta da başarılı olabilir

05 Kasım Cuma günü Bursa Osmangazi Hipodromu’nda 1400 metre çim pistte yapılan, 3 Yaşlı Arap taylarına ait günün 6.Koşusu olan Maiden mücadeleye 13 tay katılım gösterdi. (4) EYLÜLNİSA, startla birlikte ile birlikte liderliği alıp ön tarafta iyi bir tempoda kuran tay, son virajı 4 boy önde lider dönerken pisti ortalıyarak Muhammed Mir Bilgin ile 1,36,01’lik derece yaparak 3 boy önde kazanma başarısını gösterirken, son 800: 0,56,28 oldu. Aynı gün diğer Maiden’i kazanan MORGÜLÜM’ün 1,36,25 ve BAŞ HASEKİ’nin 1,36,78’lik derecelerinden daha iyi bir derece elde ederken, kısa ve orta mesafedeki start alacağı bir sonraki yarışında bu formuyla kesinlikle ihmal edilmeyecek bir isim olduğu görülmüştür.

DİLEK TEPESİ, ilk Maiden yarışında artık kazanacak güçte olduğu görüldü

05 Kasım Cuma günü Bursa Osmangazi Hipodromu’nda 1400 metre çim pistte yapılan, 3 Yaşlı Arap taylarına ait günün 9.Koşusu olan Maiden mücadeleye 13 tay katılım gösterdi. (3) DİLEK TEPESİ, son 100’den sonra orta kulvardan yapmış olduğu güzel sprinti ve 1,36,82’lik derecesi ile burun – baş farklarıyla yarışı 3.bitiren tay, fotoya 1.ve 2.olan safkanlardan daha canlı girerken, mesafe ayırt etmeden koşacağı bir sonraki Maiden yarışında her geçen gün üzerine koyduğu formuyla çok daha farklı koşacak olup dikkat diyoruz. Yarış hayatına İstanbul’da çim pistte beşincilik yaparak başlayan tay, daha sonra İzmir çim pistinde start aldığı iki yarışında ikincilik ve dördüncülük elde ederken, ilk kez Bursa çim pistinde koştuğunu göz önüne alırsak Maiden'dan çıkması için artık bir sebep kalmadı.