MACIRMETİN'e ilk Maiden yarışında dikkat diyoruz

08 Kasım Pazartesi günü Bursa Osmangazi Hipodromu’nda 1500 metre çim pistte yapılan, 3 Yaşlı Arap taylarına ait günün 2.Koşusu olan Maiden mücadeleye 13 tay katılım gösterdi. (8) MACIRMETİN, son virajdan orta kulvarda yeri çok iyi olmasına rağmen safkan devamlı içindeki safkanların içine yatarak bariyer dibine gitmek istemesi binicisi de cezala almamak için atını düzeltmekle uğraşmasından dolayı oldukça zaman ve aksiyon kaybederek son 200’de içindeki (13) UÇAN GALİP’e hafif fauller yaparak üçüncülüğe girerek öndeki iki safkanın dışında olmasına rağmen devamlı içine girmek istemesi binicisi atın üzerinde tam dengesini sağlayamayarak koşuyu boyun – 2,5 boy farklarla 1,44,40’lık derecesi ile 3.bitirdi. Safkanın iç kulvara yatma huyu halledilmesi halinde Maiden’dan çıkacak güçte olduğu görülmüştür. Yarış hayatında boyunca katıldığı yarışlarını Bursa’da koşan tay, üç tabelasını da çim pistte yaparken, ilk yarışını buna göre değerlendiriniz.

DEMİR KOZA'yı ilk yarışında ihmal etmeyin

08 Kasım Pazartesi günü Bursa Osmangazi Hipodromu’nda 1500 metre çim pistte yapılan, 3 Yaşlı Arap taylarına ait günün 5.Koşusu olan Maiden mücadeleye 13 tay katılım gösterdi. (6) DEMİR KOZA son 150’de beşinci durumda olmasına rağmen yapmış olduğu güzel sprintiyle 1,43,16’lık derecesi ve burun farkıyla koşuyu 2.bitirirken, son 800: 0,55,80 oldu. Aynı gün diğer Maiden’i kazanan BABA DİNO’nun 1,43,97’lik derecesinden daha iyi bir derece elde etti. Hayatının ilk yarışında Bursa’da ikinci olan tay, son koşusunda yedinci, bu kezikinci olması ile koşacağı bir sonraki Maiden yarışında kesinlikle ihmal edilmeyecek bir isim olduğu görülmüştür.

GOOD WEW, ilk Maiden yarışında daha farklı koşacaktır

08 Kasım Pazartesi günü Bursa Osmangazi Hipodromu’nda 1500 metre çim pistte yapılan, 3 Yaşlı Arap taylarına ait günün 5.Koşusu olan Maiden mücadeleye 13 tay katılım gösterdi. (1) GOOD WEW, son 300’de yeri çok iyi olmasına rağmen dışından kuvvetli gelen (5) DAĞIN ATEŞİ ve (6) DEMİR KOZA’nın sprint yapmak istemesini engellemesi binicisi atını tutmak zorunda kalarak son 200’den sonr atını binicisi dışa doğru alması zaman kaybetmesine neden olarak ilk dörde girme şansı kalmayınca binicisi enseye basara koşuyu 5.bitirirken, bir sonraki Maiden yarışında bu koşusunda yapmış olduğu derecesini ve sıralamasını kesinlikle ölçü almayın, çok daha farklı koşacaktır.

SON ATMACA bir üst grupta da başarılı koşacak güçte görüldü

08 Kasım Pazartesi günü Kocaeli Kartepe Hipodromu’nda 1400 metre kum pistte yapılan, 3 Yaşlı Arap taylarına ait günün 1.Koşusu olan Maiden mücadeleye 11 tay katılım gösterdi. (4) SONATMACA, karşı düzlükte jokeyi Mertcan Çelik teşviklerle yarışa adapte etmek isteyip son 600’den sonra ön tarafa kırbaç vurmayı da düşünmesine rağmen kolay bir şekilde beşinciliğe girip viraj dönüldükten sonra safkanların savrularak bariyer dibinden yer açılması bunu iyi değerlendirerek son 400’den sonra koşunun liderliğini yapan (5) UĞURKAAN’dan liderliği son 200’de alarak 3 boy önde 1,40,27’lik derecesi ile kazanma başarısını gösterirken, son 800: 0,56,19 oldu. Mesafe uzadıkça daha farklı koşacak izlenimini verirken bir sonraki yarışını buna göre değerlendiriniz. (5) UĞURKAAN, yarış içerisinde kolay tempoda gitmesinden dolayı ön tarafa erken gelen tay, son 200’den sonra arttıramayıp düşen temposu ile yarışı 1,40,92’lik derecesi ile 2.bitirirken, uzun sprint yapamadığı görülerek ilk yarışında acele etmeyip sprintini kısaltması halinde daha farklı koşacaktır.

DİDOR'un ilk Maiden Koşusu'nu kazanmasını bekliyoruz

08 Kasım Pazartesi günü Kocaeli Kartepe Hipodromu’nda 1400 metre kum pistte yapılan, 3 Yaşlı Arap taylarına ait günün 8.Koşusu olan Maiden mücadeleye 11 tay katılım gösterdi. (6) STAR DÖVEN, startla birlite koşunun liderliğini alan tay, son viraj dönüldükten sonra içinde (10) DİDOR ve dışında (8) OĞULŞAH ile yarım boy farklarla kolay bir şekilde dönmesi son 400’den sonra birincilik mücadelei başlayıp son 150’den sonra farkı 2 boya çıkartarak 1,39,35’lik derecesi ve jokeyi Halil Kaplan ile kazanma başarısını gösterirken, son 800: 0,59,03 oldu. Aynı gün diğer Maiden’i kazanan SONATMACA’nın 1,40,27’lik derecesinden daha iyi bir derece elde ederken, koşacağı ilk yarışında ihmal edilmeyecek bir isim olduğu görülmüştür. (10) DİDOR, son virajı (6) STAR DÖVEN’in yarım boy gerisinden dönen tay, 1,39,70’lik derecesi ile koşuyu 2.bitirip aynı gün diğer Maiden’i kazanan SONATMACA’nın 1,40,27’lik derecesinden daha iyi bir derece elde ederken, Kocaeli pistinde ikinci yarışını koşan tay, üst üste ikincilikler yaparak İlk Maiden yarışında ihmal edilmemeli.