11 Kasım Perşembe günü koşulan yarış (KV-7), 75. Yıl Ankara Hipodromunda saat 13.30'da start aldı. 3+ yaşlı safkan İngiliz atlarının birincilik mücadelesi verdiği koşu, 1200 metre mesafe çim pistte gerçekleştirildi

11 Kasım Perşembe günü Ankara 75.Yıl Hipodromu'nda; 2020 yılının flaş dişi atı KARKIZ, bir süre geri alınıp tedavisi yapıldıktan sonra ilk yarışında dördüncü oldu. Beş ay tekrar ara verip ilk yarışında yedinci oldu. Daha sonra start aldığı iki yarışında İstanbul pistlerinde ikinci olan safkan, ilk kez İstanbul dışında Ankara 75.Yıl Hipodromu'nda 1200 metre çim pistte start alıp KV-7 Tema Vakfı Toprak Yaşamdır Koşusu'na 6 safkan katılım gösterdi. Starla birlikte koşunun liderliğini alıp kendisini ısrarla kovalayan safkan olmayınca Gökhan Kocakaya safkanı fazla üzmeyerek koşuyu kısaltmak istemesi ilk 400/0.25.08 geçen safkan, koşuya son 800'den sonra tempoyu bir anda yükseltmesi son vırajı bir boy önde kolay tempoda dönen KAR KIZ, son 400'den sonra teşviklere başlaması ve bariyer dibini çok seven safkan kuvvet alarak 1.5 boy farkla 1.10.84'lük derecesi ile koşuyu Jokeyi Gökhan Kocakaya ile kazanma başarısı gösterirken son 800:0.46.24 oldu. KAR KIZ, hayatında 15 yarış koştu. 14 koşusunu çim pistte start alarak 6 kez kazanma başarısı gösterirken G2, G3 kazanıp GR-1 Çaldıran Koşusu'nda üçünçü olurken sentetik pistte birkez start aldı 6. oldu. KAR KIZ'ın kazanmasına katkı yapanları tebrik ederiz. Koşuyu dördüncü bitiren NAVONA'ya ilk yarışında dikkat diyoruz.

2021 yılı TEMA Vakfı Toprak Yaşamdır Koşusu'nu, Duygu Fatura'nın sahibi ve yetiştiricisi olduğu Kar Kız (Gregorian - Snow Cover / Verglas) jokeyi Gökhan Kocakaya ile starttan çıktığı gibi kazandı. Selçuk Taşbek'in antrenörlüğünü üstlendiği 3 yaşındaki kır dişi tay sergilediği başarılı performansla yarış hayatının on beşinci startında altıncı birinciliğini hanesine yazdırmış oldu.

6 safkanın katılım gösterdiği koşunun ikinci basamağında Always Lucky (Invincible Son - Always The First / Medya) yer alırken, Justice For All (Offlee Wild - Invincible Rock / Divine Light) üçüncü, Navona (Native Khan - Lion Forest / Forestry) dördüncü, Mine Of Fire (Native Khan - Scarce Dancer / Lion Heart) da beşinci olarak mücadeleyi tamamladı.Yarışın galibi Kar Kız için bitiriş derecesi 1.10.84 olurken, farklar 1,5 Boy - 1,5 Boy - Boyun - Burun şeklinde sonuçlandı.

 

Yarışın galibi Kar Kız için bitiriş derecesi 1.10.84 olurken, farklar 1,5 Boy - 1,5 Boy - Boyun - Burun şeklinde sonuçlandı.

Koşunun ardından düzenlenen törende, kazanan safkanın sahibi Duygu Fatura'ya kristal şildini TEMA Vakfı Ankara İl Temsilcisi Nevzat Özer takdim etti.

Törene Ankara Hipodrom Müdürü Özgür Kaya'da katıldı.

TEMA (TEMA VAKFI TOPRAK YAŞAMDIR)

Ülkemizin doğasever iş adamlarından Hayrettin Karaca ve A. Nihat Gökyiğit’in girişimleriyle 1992 yılında “Türkiye Erozyonla Mücadele, Ağaçlandırma ve Doğal Varlıkları Koruma Vakfı olarak kurulan TEMA Vakfı, ülkemizin en değerli hazinelerinden birinin toprak olduğunun bilincinde olarak 900 bini aşan gönüllü ile çalışmalarını sürdürmektedir. Vakfın en büyük amacı, topraktan gelen toplumsal barışa inanan, halkla bütünleşen, ülkenin ve dünyanın geleceğinde söz sahibi, gönüllü, bilinçli, öncü, uluslararası ve saygın bir kuruluş olarak yaşamı geleceğe taşımaktır. TEMA Vakfı’nın ülke genelinde 81 il, 341 ilçe, 97 mahalle ve 152 üniversiteden temsilcisi ve sorumluları ile her yaştan, her meslekten gönüllüleri bulunmaktadır. TEMA Vakfı Ankara İl Temsilciliği faaliyetlerine 1992 yılında başlamış olup halen çalışmalarına devam etmektedir.