Tarihteki en uzun meydan muharebesi olarak kayıtlara geçen ve kazanılan zafer neticesinde Kurtuluş Savaşı'nın akıbetini belirleyen Sakarya Meydan Muharabesi anısına gerçekleştirilen yarış (G2), 14 Kasım Pazar günü koşuldu. Sonucu itibariyle Türklerin II. Viyana Kuşatması ile başlayan 238 yıllık geri çekilme sürecini de sonlandıran ve Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk'ün yaralanarak "Gazi" unvanını aldığı bu önemli muharebenin 100. yılında koşulan yarışın startı İstanbul Veliefendi Hipodromunda saat 18.00'de verildi. İstanbul sezonunun 93. yarış gününde, 2 yaşlı safkan İngiliz taylarının boy gösterdiği mücadele 1800 metre mesafe üzerinden çim pistte gerçekleştirildi.

14 Kasım Pazar günü İstanbul Veliefendi Hipodromu'nda GR-2 Sakarya Koşusu'nda start içine girdikten sonra HALAF AĞA ve MUCIZE KIZ geç starta girmesinden dolayı safkan start içinde huysuzluk yapması sonucu start içerisinden geri çıkarılıp burnu kanamasından dolayı Veteriner hekim raporu ile Komiserler kurulu kararı ile koşudan çıkarılmıştır. 2 Yaşlı İngilizler taylarına ait 1800 metre çim pistte (3.3 normal) koşuya pistte 9 safkan katılım gösterdi. Start ile birlikte MUCIZE KIZ 6 boy starta kaldı. Koşunun lıderliğini SUBUTAI aldı. Ağır tempoda koşuyu Gökhan Kocakaya kısaltmak istemesi BOLD SEA ROVER ikinci, HALAF AĞA üçünçü AEGEAN FİNALE dördüncü grubun son atını 5 boy gerisinde MUCIZE KIZ, koşuyu forse eden SUBUTAI ile arasında 25 boy fark olması MUCIZE KIZ'ı karşı düzlükte Ahmet Çelik tutması safkana kısa sprint yaptırmak istemesi koşunun temposu ağır olmasına rağmen SUBUTAI, ilk 200/14.10 - 400/ 25.90 - 600/ 38.11- 800/50.28 - 1000/1.02.43 - 1200/ 1.14.41 - 1400/1.26.30 ile geçti. SUBUTAI'nin son 300'den sonra temposu düşmeye başlayıp AEGEAN FİNALE koşunun liderliğini son 150'de zorlanmadan alarak ciddi bir kırbaç vurmadan teşviklerle 4 boy fark 1.50.73 derecesi jokeyi Ayhan Kurşun ile sabah galobu yapar gibi kazanırken, son 800:0.47.80 oldu. Uzun mesafede başarılı koşacak izlenimi bıraktı. MUCIZE KIZ, son 800'den sonra ön tarafa doğru gelmeye başlaması son virajı 7.dönen safkan, son 400'den sonra müthiş sprinti ile son 200'de beşinci durumda olan MUCIZE KIZ, son 150'de müthiş sprinti ile son 100'de tek sol eliyle Ahmet Çelik sert kırbaç vurması ile safkan vites değiştirmesi koşuyu ikinci bitirirken fotoya kazanan safkandan daha canlı girmesi 1.51.30'luk derecesi uzayan mesafelerde daha farklı koşacak izlenimi verdi. Hayatında üçünçü kez grup koşusu koşup ikinci olurken 2 yaşında 14 yarış koşan safkan kışı dinlenerek özellikle Ankara'da geçirirse KV ve Açık yarışlarda 2022 yılında dişilerde söz sahibi olur. Safkanın start sorununu TJK dünyaca ünlü bu işi iyi bilen yabancıyı getirdiğinde TJK duyurusunu yapıyor, bu safkanın % 100 çözer. AEGEAN FINALE'nin kazanmasına katkı yapanları tebrik ederiz.

2021 yılı Sakarya Koşusu'nda, Nimet Arif Kurtel'in sahibi ve yetiştiricisi olduğu Aegean Finale (Not This Time - Final Sense / Street Sense) jokeyi Ayhan Kurşun idaresinde 1.50.73'lük bitiriş derecesiyle zafere uzandı. Batuhan Ay'ın antrene ettiği doru erkek tay, beşi Açık koşu zaferi olmak üzere üst üste altıncı, toplamda ise yedinci galibiyetini hanesine yazdırdı.

10 tayın start aldığı koşuya jokeyi Ahmet Çelik ile katılım gösteren Mucize Kız (Torok - Plucky Khan / Holy Roman Emperor) tabelanın ikinci basamağında kendisine yer bulurken, Bold Sea Rover (Torok - Seacleef / A.P. Indy) Akın Sözen idaresinde mücadeleden üçüncülükle ayrıldı. Jokeyi Hışman Çizik ile koşuda boy gösteren Denso (Torok - Çamsakızı / Ocean Crest) dördüncü sırada yer alırken, Jadore (Kaneko - Kortay / Diesis) Halis Karataş idaresinde beşincilik elde etti. Yarışta farklar da 4 Boy - 1/2 Boy - 2,5 Boy - 1/2 Boy şeklinde sonuçlandı.

Koşunun ardından Şeref Tribünü'nde gerçekleştirilen törende, kazanan safkanın sahibi adına Onur Özelcanat'a kupasını Türkiye Jokey Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Gülnur Gülerce takdim etti.

Törene Türkiye Jokey Kulübü Yönetim Kurulu Üyeleri Yüksel Göktürk ve Can N. Güven ile Türkiye Jokey Kulübü Asli Üyesi Halil Durmuş da katıldı.