15 Kasım Pazartesi günü, Şanlıurfa'da Sonbahar - Kış sezonunun açılışı 8 koşulu programla gerçekleştirildi. Şanlıurfa Hipodromunda saat 18.00'de başlayan yarış (Maiden/DHÖW) ile sezonun ilk startı verildi. 3 yaşlı safkan Arap taylarının boy gösterdiği koşu, 1400 metre mesafe kum pistte start aldı.

15 Kasım Pazartesi günü Şanlıurfa Hipodromu'nda sezon açılışında 1400 metre kum pistte Maiden 3.Yaşlı Araplar 12 safkan katılım gösterdi. Start ile birlikte koşunun liderliğini ILVA alarak beyaz bayrak ayna yaparak jokeyi M.A.Aktürk 1.52.43'lük derecesi ile sezonun ilk yarışını kazanmasından dolayı Padokta atın Sahibi , Antrenör, Jokey ve kazanan safkan İLVA'ya plenketi verildi.

Şanlıurfa'da sezonun ilk mücadelesini, Suphi Toydemir'in sahibi ve yetiştiricisi olduğu İlva (Atikbey - Nilsu / İbocan) jokeyi Mehmet Ali Aktürk idaresinde kazandı. Sedat Kurt'un antrene ettiği al dişi tayın bu birinciliği yarış hayatının ilk galibiyeti olarak kayıtlara geçti.

12 tayın katıldığı mücadelede Junyor Selim (Payidarbey - Yardımcı Abla / Emirbey) ikinci olurken, Deviran (Atikbey - Gülbadem / Genuine Ruler) üçüncü, Umudumsun Akkuş (Demirsoy - Zarife / Antepli) dördüncü, Uçan Halil (Uçanbey - Gülsezen / Çelebi.1) de beşinci sırada yer aldı.

Koşunun galibi İlva için bitiriş derecesi 1.52.43 olurken, farklar 4 Boy - 3,5 Boy - 1/2 Boy - 1,5 Boy şeklinde sonuçlandı.

Yarışın ardından padok alanında düzenlenen açılış seremonisinde, kazanan safkanın sahibi adına Mehmet Toydemir'e plaketini Şanlıurfa Vali Yardımcısı Metin Esen verdi.

T.Y.A.Y.S.D. Şanlıurfa Şube Başkanı Yakup Elgaç, kazanan safkanın jokeyi Mehmet Ali Aktürk'e kamçı hediye etti.

T.Y.A.Y.S.D. Şanlıurfa Şubesi Üyesi İbrahim Halil Doğan, kazanan safkanın antrenörü Sedat Kurt'a saat takdim etti.

T.Y.A.Y.S.D. Şanlıurfa Şubesi 2. Başkanı Mehmet Korkmaz ise kazanan safkan İlva'ya blanketini taktı.

Törene, Türkiye Jokey Kulübü Asli Üyeleri Sadrettin R. Güney Atığ ve M. Cihat Gürüz, Türkiye Jokey Kulübü Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Şirin Bozkurt ve Şanlıurfa Hipodrom Müdürü Çetin Yıldız ile davetliler de katıldı.