20 Kasım Cumartesi Adana Yeşiloba Hipodromu'nda yapılan 1.3.6.7.9 koşularında Komiserler Kuruluna ziyarete gitti fazla kırbaç vurmaktan faul yapmalar Adana Koşularında Apranti M.S.Çelik Komiserler Kurulu ziyareti rekorunu Ercan Çankaya Adana Komiserler kurulunu daha fazla ziyaret ederek M.S.Çelik rekorunu elinden almayı kafasına koymuş hayırlı olsun diyelim.

Komiserler Kurulu Raporları

KOŞU NO 1

2 numaralı GOLDEN HAWK isimli atın binicisi Ercan ÇANKAYA, son 100 metrede yarış usul ve nizamlarına aykırı hareket etmesinden dolayı Kurulumuzca sözlü olarak uyarılmıştır.

KOŞU NO 3

3.Koşuda, 3 numaralı DIŞETUANA isimli atın binicisi Ercan ÇANKAYA, koşunun tamamında en fazla 7 kamçı kullanması gerekirken 9 kamçı kullanarak yarış usul ve esaslarına aykırı hareket etmesinden dolayı 6132 sayılı At Yarışı Hakkında Kanunun 4. Maddesi ve İlgili Yönetmeliğin 123/6. Maddesine göre disiplin soruşturması başlatılmış olup, konu ile ilgili savunması yasal süresi içerisinde Kurulumuza vermesi istenmiştir.

KOŞU NO 6

6.koşuda, 4 numaralı UÇAN FİL isimli atın binicisi Ercan ÇANKAYA, 1800 metrede usulsüz kulvar değiştirerek yarış usul ve nizamlarına aykırı hareket etmesinden dolayı 6132 sayılı At Yarışı Hakkında Kanunun 4. Maddesi ve İlgili Yönetmeliğin 117/1. Maddesine göre disiplin soruşturması başlatılmış olup, savunması istenmiştir. Adı geçen binici konu ile ilgili savunmasını yasal süresini beklemeden Kurulumuza vermiştir. Ancak savunması yeterli görülmediğinden ihtar ve 613 TL para cezası verilmiştir.

KOŞU NO 7

7.Koşuda, koşuyu 5. olarak bitiren 10 numaralı KENANHAN isimli atın antrenörü Vedat ÖNDER, koşuyu 1. olarak bitiren 8 numaralı BAYÇİL ve 2. olarak bitiren 3 numaralı BÜYÜKKALE isimli atlara son düzlükte kendi atına faul yaptıkları gerekçesiyle protesto çekmiştir. Kurulumuzca yapılan inceleme neticesinde protesto oy birliği ile reddedilmiştir. Ayrıca protestoya neden olan 3 numaralı BÜYÜKKALE isimli atın binicisi Ercan ÇANKAYA son 50 metrede, 8 numaralı BAYÇİL isimli atın binicisi Mert Ali SOLMAZ, son 400 metrede usulsüz kulvar değiştirerek yarış usul ve nizamlarına aykırı hareket etmelerinden dolayı 6132 sayılı At Yarışı Hakkında Kanunun 4. Maddesi ve İlgili Yönetmeliğin 117/1. Maddesine göre disiplin soruşturması başlatılmış olup, savunmaları istenmiştir. Adı geçen biniciler konu ile ilgili savunmalarını yasal sürelerini beklemeden Kurulumuza vermişlerdir. Ancak savunmaları yeterli görülmediğinden binicilerden Ercan ÇANKAYA' ya ihtar ve 613 TL para, Mert Ali SOLMAZ' a ise ihtar cezası verilmiştir.

KOŞU NO 9

11 numaralı KIR KUMRU isimli atın binicisi Ercan ÇANKAYA, start çıkışında usulsüz kulvar değiştirerek yarış usul ve nizamlarına aykırı hareket etmesinden dolayı Kurulumuzca sözlü olarak uyarılmıştır.