DESTANSI, artık ilk Maiden yarışında kazanacak forma ulaştı

07 Aralık Salı günü Adana Yeşiloba Hipodromu’nda 1500 metre kum pistte yapılan, 3 Yaşlı Arap taylarına ait günün 1.Koşusu olan Maiden mücadeleye 11 tay katılım gösterdi. (6) MACAROVİŞ, son 400 geçildiğinde öndeki (1) DESTANSI’nın dışından ataklarına başlayan safkan rakibine son 150 metre içerisinde hakimiyetini hissettirip farkı fotoya kadar 3.5 boya çıkartarak Mehmut Nuri Sunkar ile 1,49,83’lük derece yaparak kazanma başarısını gösterirken, son 800: 1,01,48 oldu. Adana kum pistine iyi uyum sağladığı görülen tayın bu form durumu ile koşacağı bir sonraki yarışında da söz sahibi olacak güçte olduğu görülmüştür. (1) DESTANSI, yarışın liderliğini son viraj dönüldüğünde alarak kolay tempoda gelen safkan dışındaki (6) MACAROVİŞ’e son 200 geçildiğinde karşı gelemeyerek koşuyu 1,50,54’lük derecesi ile 2.bitirirken, son 800: 1,01,80 oldu. Ankara ve Adana Hipodromu’nda katıldığı son beş yarışını da ikinci bitirmesiyle koşacağı bir sonraki yarışında acele etmeyip sprintini sonlara bırakması halinde daha farklı  koşabileceğini belli etmiştir. (2) KARA HİLAL, bekleme yarışı yaparak son virajı ön grubun gerisinde dönen safkan dış kulvardan özellikle son 100’de etkili atakları ile gelerek koşuyu 3.tamamlarken bundan sonraki yarışında sprint mesafesini fazla uzatmayıp kısaltması halinde daha farklı koşabileceğinin izlenimlerini bırakmıştır. (11) UÇANAYAK, starttan çıkmayan safkan yarışı derecesiz bitirmiştir.

NİTROJEN bu formuyla üst gruplarda da başarılı koşabilecek güçte bir isim olduğunu gösterdi

07 Aralık Salı günü Adana Yeşiloba Hipodromu’nda 1500 metre kum pistte yapılan, 3 Yaşlı Arap taylarına ait günün 3.Koşusu olan Maiden mücadeleye 10 tay katılım gösterdi. (10) NİTROJEN, ilk kez start aldığı yarışını ön gruba yakın takip ederek son düzlüğü 4.dönen safkan iç kulvardan ataklarına başlayıp rakiplerine son 300 geçildiğinde hakim olarak jokeyi Hışman Çizik ile 4 boy önde kazanma başarısını gösterirken 1.49.56’lık bitiriş derecesi aynı gün diğer Maiden’i kazanan MACAROVİŞ’in 1.49.83’lük derecesinden daha iyi olurken, son 800: 0,59,60 oldu. Koşacağı bir sonraki yarışında da üst grupta bile kesinlikle ihmale gelmeyecek güçte görülmüştür. (11) RÜZGARIN FISILTISI, yarışa adapte olmakta gecikerek bekleme yapan ve son virajı 10.dönen safkan dış kulvardan özellikle son 100’de kuvvetli atakları ile gelip koşuyu 4.bitirirken o gelişiyle 20 metre daha olsa farklı sonuç alabilirdi. Yarış koştukça formunun üzerine koyduğu görülüp ilk yarışında sprint mesafesini fazla uzatmayıp kısaltması halinde çok daha farklı koşacak güçte görüldü.

KÜLÜNÇEGÜZELİ, bir sonraki Maiden yarışında kazanacak güçte görüldü

07 Aralık Salı günü Adana Yeşiloba Hipodromu’nda 1500 metre kum pistte yapılan, 3 Yaşlı Arap taylarına ait günün 8.Koşusu olan Maiden mücadeleye 12 tay katılım gösterdi. (2) ARİN GÜLÜ, temposunu son düzlüğe çıkıldığında yükselterek orta kulvardan ataklarına başlayan safkan (6) HAYDE ATİKKIZ’ın dışından gelip rakibine son 100’de hakim olarak jokeyi Fatih Rüstem Bebek kazanma başarısını gösterirken 1.48.06’lık bitiriş derecesi aynı gün diğer Maiden’i kazanan NİTROJEN’in 1.49.56, MACAROVİŞ’in 1.49.83’lük derecesinden daha oldu. Güzel formuyla bundan sonraki yarışında da kesinlikle ihmal edilmemelidir. (1) KÜLÜNÇEGÜZELİ, dış kulvardan özellikle son 200’den itibaren canlı ve diri ataklarıyla gelerek 2.liği (6) HAYDE ATİKKIZ’dan son anda kurtaran tay, 1,49,42’lik derecesi ile aynı gün diğer Maiden’i kazanan NİTROJEN’in 1.49.56, MACAROVİŞ’in 1.49.83’lük derecesinden daha bir derece gerçekleştirmesi ile bu formuyla yakında Maiden’dan çıkacak güçte bir isim olduğu görülmüştür. (6) HAYDE ATİKKIZ, ön gruba yakın yarışı takip ederek orta kulvardan yaptığı atakları ile yarışa son 300’de hakimiyetini hissettiren safkan dışından gelen ARİN GÜLÜ’ne son 100’de KÜLÜNÇEGÜZELİ’ne de fotoya yakın geçilerek koşudan 1,49,50’lik derecesi ile 3.ayrılırken, aynı gün diğer Maiden’i kazanan NİTROJEN’in 1.49.56, MACAROVİŞ’in 1.49.83’lük derecesinden daha bir derece gerçekleştirmesi ile ilk Maiden yarışında ihmal edilmemeli.

AY ŞİMŞEĞİNOĞLU'na ilk Maiden yarışında dikkat diyoruz

07 Aralık Salı günü Diyarbakır Hipodromu’nda 1700 metre kum pistte yapılan, 3 Yaşlı Arap taylarına ait günün 3.Koşusu olan Maiden mücadeleye 12 tay katılım gösterdi. (7) SÜRÜLİDERİ, son 400’den itibaren artırdığı temposu ile orta kulvardan gelen safkan rakiplerine son 200 geçildiğinde hakimiyetini hissettirip farkı 3 boya çıkartarak aprantisi Hikmet Sarıdal ile kazanma başarısını gösterirken, son 800: 1,06,08 oldu. Koşacağı bir sonraki yarışında ihmal edilmeyecek güçte bir isim olduğu görülmüştür. (2) AY ŞİMŞEĞİNOĞLU, 1200 startı geçildiğinde temposunu yükselterek yarışın liderliğini alıp tempo veren safkan (7) SÜRÜLİDERİ’ne son 200’de karşı gelemese de mücadeleden tam kopmayıp 2.liği kurtarırken, yarış koştukça formunu bir adım daha ileriye taşıyan tay, koşacağı bir sonraki Maiden yarışında ihmal edilmeyecek güçte bir isim olduğunu gösterdi.

UÇAN MUHTAR ilk Maiden yarışında söz sahibi olur

07 Aralık Salı günü Diyarbakır Hipodromu’nda 1700 metre kum pistte yapılan, 3 Yaşlı Arap taylarına ait günün 7.Koşusu olan Maiden mücadeleye 13 tay katılım gösterdi. (8) SEZERCİK, yarışın liderliğini ilk metrelerden itibaren alarak koşuya tempo veren safkan düzlüğe çıkıldığında binicisinin teşviklerine fotoya kadar gerektiği kadar cevap verip beyaz bayrak ayna yaparak aprantisi Yusuf Cengiz ile kazanma başarısını gösterirken 2.12.72’lik bitiriş derecesi aynı gün diğer Maiden’i kazanan SÜRÜLİDERİ’nin 2.15.68’lik derecesinden çok daha iyi yaparken, son 800: 1,04,88 oldu. bundan sonraki yarışında da adından söz ettirecek güçte görülmüştür. (11) UÇAN MUHTAR, bekleme yarışı yapan safkan dış kulvardan son 200’den itibaren etkili ataklarıyla gelerek öndeki SEZERCİK ile arasındaki farkı eritemese de 2.liği fazla zorlanmadan kurtarıp dikkat çekerken 2.13.369’lık bitiriş derecesi aynı gün diğer Maiden’i kazanan SÜRÜLİDERİ’nin 2.15.68’lik derecesinden daha iyi olmasıyla bundan sonraki Maiden yarışında kesinlikle ihmal edilmemelidir.

GÜLNİSANCAN, bir sonraki Maiden yarışında farklı koşabilecek güce sahip

06 Aralık Pazartesi günü Bursa Osmangazi Hipodromu’nda 1300 metre kum pistte yapılan, 3 Yaşlı Arap taylarına ait günün 3.Koşusu olan Maiden mücadeleye 12 tay katılım gösterdi. (2) ADIYAKŞİ, son virajı 5.dönen safkan iç kulvara girerek yaptığı atakları ile rakiplerine son 200 geçildiğinde hakim olup üstünlüğünü fotoya kadar koruyarak aprantisi Eren Kadirler ile 1,32,80’lik derece yaparak kazanma başarısını gösterirken, son 800: 0,58,52 oldu. İstanbul, Kocaeli ve Bursa Hipodromlarında toplamda 8 kez start alan tay, iki yarış önce İstanbul’da sentetik pistte ikinci olması bu kez de kazanma başarısını göstermesi apranisiyle iyi uyum sağladığı görülerek güzel formuyla koşacağı bir sonraki yarışında ihmal edilmemelidir. (6) GÜLENKIZIM, bekleme yarışı yaparak son 200’de dış kulvardan ataklarına başlayan safkan önünde rakiplerinin gezinmesinden dolayı son 100’de iç kulvara girerek sprintini devam ettirip koşudan 1,32,87’lik derecesiyle yarım boy farkla 2.ayrıldı. Bugün start aldığı aprantisi Berkant Gökçe ile toplamda beş kez start alıp bunların tamamında kendisine tabela içerisindee yer bulurken, bu formuyla Maiden’dan çıkmasının yakın olduğunu göstermiştir. (7) GÜLNİSANCAN, 82 gün aradan sonra start aldığı yarışını ön tarafta kabullenerek numara götüren safkan rakiplerine son 200’de yakalanıp ataklarına karşı gelemese de fotoya kadar mücadeleden tam kopmayıp 4.olurken, gelişen formu ve kondisyonu ile bir sonraki Maiden yarışında ihmal edilmeyecek güçte görülmüştür.

Dilbağı yararlı gelen ve her geçen gün formunun üzerine koyan BİLŞEN'e ilk yarışında dikkat diyoruz

06 Aralık Pazartesi günü Bursa Osmangazi Hipodromu’nda 1300 metre kum pistte yapılan, 3 Yaşlı Arap taylarına ait günün 7.Koşusu olan Maiden mücadeleye 13 tay katılım gösterdi. (2) BALIN GÜLÜ, yarışın liderliğini startla birlikte ele geçirerek koşuya tempo veren safkan dışından gelen DODURGA’nın tüm ataklarına fotoya kadar başarılı bir şekilde karşı gelerek jokeyi İsmail Dinar ile boyun farkıyla kazanma başarısını gösterirken 1.32.70’lik bitiriş derecesi aynı gün diğer Maiden’i kazanan ADIYAKŞİ’nin 1.32.80’lik derecesinden daha iyi olurken, son 800: 0,58,72 oldu. İlk üç yarışını Bursa’da ve İzmir’de çim pistte koşup başarılı olamayan tay, ilk kez kum pistte start alarak başarılı bir koşu çıkartması ile koşacağı bir sonraki yarışında ihmal edilmemeli. (5) DODURGA, son 400’den itibaren öndeki (2) BALIN GÜLÜ’nün dışından ataklarına başlayan safkan rakibiyle arasındaki farkı azaltmasına rağmen tüm çabalarına rağmen geçemeyip koşuyu 1,32,74’lük derecesi ile 2.tamamlarken, bu formuyla Maiden’dan çıkmasının yakın olduğu görülmüştür. (3) BİLŞEN, grubun gerisinde yarışı takip ederek bekleme yapan ve son düzlüğe 12.çıkan safkan orta kulvardan özellikle son 50’de kuvvetli atakları ile gelip koşuyu 4.bitirirken fotoya canlı ve diri girişiyle dikkat çekti. Son iki yarışında dilbağı aksesuarı denenerek formunda gelişmeler görülmesiyle bir sonraki yarışında sprint mesafesini kısaltması halinde çok daha farklı koşabilecek güçte bir isim olduğu görülmüştür.