Komiserler Kurulu Re'sen koşu sıralamasını değiştirdi ve jokeye ceza verdi

11 Aralık Cumartesi günü Adana Yeşiloba Hipodromu'nda yapılan 7. Koşu Şartlı 1 Koşusu'nda start ile birlikte  koşunun lıderliğini 3 JOHN BALEYCORN  alıp son 200 de 2 boy önde olması dış kulvardan VIVO PER LEI kazanacak gibi geldiği metrelerde JOHN BALEYCORN binicisi Uğur Temur safkanın kulvarına girmesi  VIVO PER LEI binicisi atını tutması aksiyon zaman kaybetmesi bir anda 3 boy kaybeden safkan binicisi  M.A.Solmaz tekrar VIVO PER LEI ile dış kulvardan sprinte kalkması boyun farkıyla koşuyu ikinci bitirmesi re'sen koşuya protesto çekmesi koşu sıralamasını değiştirmesi doğru bir karardır. Jokey Uğur Temur'a 10 gün at binmeme kararı komiserler kurulu verdi.

  KOMİSERLER KURULU KARARI  

7.Koşu, son 200 metreden itibaren kurulumuz tarafından re'sen incelenmiş olup, sıralama 3-9-8-6-5 iken, re'sen inceleme sonucu sıralama Kurulumuzca 9-3-8-6-5 şeklinde değiştirilmiştir.

Re'sen inceleme sonucu; 3 numaralı JOHN BALEYCORN isimli atın binicisi Uğur TEMUR yarışın özellikle son 100 metresinde 9 numaralı VIVO PER LEI isimli ata faul yapıp derece değişikliğine neden olarak, yarış usul ve esaslarına aykırı hareket etmesinden dolayı 6132 sayılı At Yarışı Hakkında Kanunun 4. Maddesi ve İlgili Yönetmeliğin 122/7 Maddesine göre disiplin soruşturması başlatılmış olup, savunması istenmiştir. Konu ile ilgili savunmasını yasal süresini beklemeden  kurulumuza vermiş, ancak yeterli görülmemiştir. Adı geçen binici cezasının 13.12.2021 tarihinden itibaren başlatılmasını talep etmiştir. Bahse konu olayla ilgili olarak 6132 sayılı At Yarışları Hakkındaki Kanunun 4. Maddesi ve ilgili Yönetmeliğinin 122/7 maddesi gereği ( 13.12.2021 gününden başlamak üzere) 10 ( on ) gün süreyle sanat icrasından geçici men ve ayrıca 613 TL para cezası ile cezalandırılmıştır.