ZIMA BLUE ilk Maiden yarışında kesinlikle ihmale gelmeyecek güçte görüldü

09 Aralık Perşembe günü İzmir Şirinyer Hipodromu’nda 1600 metre sentetik pistte yapılan, 2 Yaşlı İngiliz taylarına ait günün 3.Koşusu olan Maiden mücadeleye 10 tay katılım gösterdi. (2) ALKILIÇ, son virajı 2.dönen safkan öndeki ZIMA BLUE’nun dışından ataklarına başlayıp rakibini 200’de yakalayıp son 100 geçildiğinde hakimiyetini hissettirerek kazanma başarısını gösterirken 1.29.70’lik bitiriş derecesi aynı gün diğer Maiden’i kazanan RUNNER GIRL’in 1.30.48’lik derecesinden daha iyi olmasıyla bundan sonraki yarışı için de ümit vermiştir. (1) ZIMA BLUE, şarışı ilk metrelerden itibaren ön tarafta forse ederek numara götüren safkan dışından gelen (2) ALKILIÇ’a son 200’de yakalanıp rakibine bu metreler geçildiğinde karşı gelemeyerek koşudan 2.ayrılırken bundan sonraki yarışında kesinlikle ihmale gelmeyecek güçte görülmüştür. (8) MISS JAN DARK, yarışa başlamayan safkan koşuyu derecesiz bitirmiştir.

RUNNER GIRL'e bir üst grupta da dikkat diyoruz

09 Aralık Perşembe günü İzmir Şirinyer Hipodromu’nda 1600 metre sentetik pistte yapılan, 2 Yaşlı İngiliz taylarına ait günün 7.Koşusu olan Maiden mücadeleye 12 tay katılım gösterdi. (12) RUNNER GIRL, son virajı 9.dönerek bekleme yarışı yapan safkan orta kulvardan ataklarına başlayıp rakiplerine fotoya 50 metre kala hakimiyetini hissettirerek aprantisi Görkem Özçelik ile 1,30,48'lik derece yaparak kazanma başarısını gösterirken, son 800: 0,52,44 oldu. Fotoya canlı ve diri girişi bundan sonraki yarışı için de ümit vermiştir. (6) JAMMY JUSTEN, 97 gün aradan sonra start aldığı yarışında bekleme yapan safkan en dış kulvardan son 200’den itibaren ataklarına başlayıp kuvvetli sprinti ile gelerek koşuyu 1,30,66'lık derecesi ile 2.bitirirken son 800: 0,53,28 oldu. fotoya canlı ve diri girişiyle dikkat çekti. Bundan sonraki yarışında daha farklı koşabilecek güçte bir isim olduğu görülmesi ile bir sonraki Maiden yarışında ihmal edilmeyecek güçte bir isim olduğu görüldü. (4) GADEMBU, son 400’den itibaren binicisinin teşviklerine başladığı anda dış  kulvarları fazla dolaşarak rakiplerinden daha çok yol kat eden safkan buna rağmen mücadeleden tam kopmayıp özellikle son 50’deki kuvvetli sprinti ile koşuyu 5.bitirirken fotoya canlı ve diri girişiyle dikkat çekti. Bundan sonraki yarışında daha farklı koşabilecek güçte bir isim olup dikkat diyoruz.

KATELEYA bu formu ile bir üst gruplarda da takip edilmeli

09 Aralık Perşembe günü Şanlıurfa Hipodromu’nda 1600 metre sentetik pistte yapılan, 3 Yaşlı Arap taylarına ait günün 1.Koşusu olan Maiden mücadeleye 13 tay katılım gösterdi. (6) KATELEYA, ilk kez start alan safkan yarışa iyi başlayıp ön grupta koşuyu takip ederken son düzlüğe 3.çıkarak dış kulvardan yaptığı atakları ile rakiplerine son 300 geçildiğinde hakim olarak 7 boy farkla fazla zorlanmadan kazanma başarısını gösterdi. 1.53.75’lik bitiriş derecesi aynı gün diğer Maiden’i kazanan GINESTA’nın 1.55.13, TEZGEL GÜLÜM’ün 1.54.47’lik derecesinden daha iyi olmasıyla bundan sonraki yarışında da mutlaka değerlendirilmelidir.

ŞANSLISABUHA, ilk yarışında acele etmeyip sprint mesafesini kısaltması halinde etkili olabilecek güçte görüldü

09 Aralık Perşembe günü Şanlıurfa Hipodromu’nda 1600 metre sentetik pistte yapılan, 3 Yaşlı Arap taylarına ait günün 4.Koşusu olan Maiden mücadeleye 12 tay katılım gösterdi. (8) GINESTA, şarışa adapte olmakta gecikerek bekleme yapan ve son 200’de 7.durumda olan safkan dış kulvardan etkili atakları ile gelip içindeki rakiplerine son 20 metrede hakim olup farkı bir anda 3.5 boya çıkartarak 1,55,13'lük derecesi ile kazanma başarısını gösterirken, son 800: 1,10,04 oldu. Koşacağı bir sonraki yarışı için de ümit vermiştir. (13) ŞANLISABUHA, ilk metrelerden itibaren yarışı ön tarafta forse ederek numara götüren safkan son 100’de düşmeye başlayan temposuyla rakiplerine yakalanıp ataklarına karşı gelemeyerek koşuyu 5.tamamlarken bundan sonraki yarışında fazla acele etmemesi durumunda daha farklı koşabilecek güçte bir isim olduğunun izlenimlerini vermiştir.

MUKADDERLİ ilk Maiden yarışına yeşil ışık yaktı

09 Aralık Perşembe günü Şanlıurfa Hipodromu’nda 1600 metre sentetik pistte yapılan, 3 Yaşlı Arap taylarına ait günün 7.Koşusu olan Maiden mücadeleye 12 tay katılım gösterdi. (11) TEZGEL GÜLÜM, grubun gerisinde yarışı takip ederek bekleme yapan ve son 300’de 6.durumda olan safkan dış kulvardan kuvvetli ataklarıyla gelip son 100’de öndeki (7) MUKADDERLİ ile arasında 4 boy fark olmasına rağmen müthiş sprinti ile rakibine hakim olup boyun farkıyla kazanma başarısını gösterirken 1.54.47’lik bitiriş derecesi aynı gün diğer Maiden’i kazanan GİNESTA’nın 1.55.13’lük derecesinden daha iyi olmasıyla bundan sonraki yarışında da kesinlikle ihmal edilmemelidir. (7) MUKADDERLİ: Yarışın liderliğini son 600’de alarak koşuya erken sürat kazandıran safkan son 100’de 4 boy önde olmasına rağmen dışından gelen (11) TEZGEL GÜLÜM’e fotoya yakın geçilerek koşudan 2.ayrılırken, 1,54,52 ile aynı gün diğer Maiden'i kazanan GINESTA'nın 1,55,13'lük derecesinden daha iyi bir derece gerçekleştirdi. Bugün için acele ettiği görülüp ilk yarışında sprintini sonlara bırakması halinde çok daha farklı sonuç alacak güçte bir isimdir.

PRINCESS KHAN ilk Maiden yarışında ihmale gelmeyecek güçte görüldü

08 Aralık Çarşamba günü İstanbul Veliefendi Hipodromu’nda 1200 metre sentetik pistte yapılan, 2 Yaşlı İngiliz taylarına ait günün 3.Koşusu olan Maiden mücadeleye 12 tay katılım gösterdi. (1) LADY RÜZGAR, 77gün aradan sonra start aldığı yarışında öndeki (7) PRINCESS KHAN’ı kovalayan safkan son 400’den itibaren rakibinin dışından ataklarına başlayıp son 100’de yakalayıp fotoya yakın burun farkıyla hakim olarak aprantisi Görkem Özçelik ile 1,12,78’lik derece yaparak kazanma başarısını gösterirken, son 800: 0,47,78 oldu. Koşacağı bir sonraki yarışında bu formuyla ihmal edilmeyecek güçte bir isim olduğu görülmüştür. (7) PRINCESS KHAN, ilk metrelerden itibaren liderliği alıp yarışa tempo veren safkan kendisini kovalayan (1) LADY RÜZGAR’a son 100’de yakalanıp rakibine fotoya yakın burun farkıyla geçilerek koşudan 1,12,80’lik derecesiyle 2.ayrılırken, son 800: 0,47,92 oldu. Yarış koştukça formunu bir adım daha ileriye taşıması ile bir sonraki yarışında Maiden’dan çıkacak güçte bir isim olduğu görülmüştür.

NATIVE GIFT yarış görme avantajı ile ilk yarışında Maiden'dan çıkacak kalite görüldü

08 Aralık Çarşamba günü İstanbul Veliefendi Hipodromu’nda 1200 metre sentetik pistte yapılan, 2 Yaşlı İngiliz taylarına ait günün 6.Koşusu olan Maiden mücadeleye 11 tay katılım gösterdi. (8) PELE AND DIDO, temposunu son viraj dönüldüğünde yükselterek orta kulvardan ataklarına başlayan safkan rakiplerine 200 geçildiğinde hakim olup farkı fotoya kadar 4.5 boya çıkartarak kazanma başarısını gösterirken, son 800: 0,47,65 oldu. 1.12.69’luk derecesi aynı gün diğer Maiden’i kazanan LADY RÜZGAR’ın 1.12.78’lik derecesinden daha iyi olmasıyla bundan sonraki yarışında da adından söz ettirecek güçte görülmüştür. (3) DESERT FAIRY, ilk metrelerden itibaren önde numara götürerek koşuya tempo veren safkan dışından gelen (8) PELE AND DIDO’ya son 200 geçildiğinde karşı gelemese de fotoya kadar mücadeleden tam kopmayıp 2.liği kurtarırken gelişen formuyla bir sonraki Maiden yarışına yeşil ışık yakmıştır. (6) NATIVE GIFT, ilk kez start aldığı yarışında grubun gerisinde koşuyu takip ederek son virajı 10.dönen safkan dış kulvardan ataklarına başlayıp özellikle son 50’deki güçlü sprinti ile koşuyu yakın ara 4.tamamlarken fotoya canlı ve diri girişiyle kabiliyetli bir isim olduğunu belli etti. Bugün için yarışa geç adapte olan safkan ilk yarışında çok daha farklı koşacak kalitede bir isimdir. (5) GOLD MADAL, ön gruba yakın yarışı takip ederek temposunu son 400’den itibaren orta kulvardan yükselten safkan içinden ve dışından gelen rakiplerine fotoya yakın karşı gelemeyerek koşuyu 5.bitirirken bundan sonraki yarışında daha farklı koşabileceğinin izlenimlerini vermiştir.

SADİ ŞAH'a ilk Maiden yarışında dikkat diyoruz

08 Aralık Çarşamba günü Bursa Osmangazi Hipodromu’nda 1300 metre kum pistte yapılan, 2 Yaşlı İngiliz taylarına ait günün 1.Koşusu olan Maiden mücadeleye 10 tay katılım gösterdi. (3) HİNBO, son düzlüğe 3.çıkan safkan iç kulvara girerek bariyer dibinden yaptığı atakları ile öndeki (10) SADİ ŞAH ile arasındaki farkı her geçen metrede azaltıp rakibine tam aynada hakim olarak jokeyi Sercan Tırpan ile 1,23,11’lik derece yaparak burun farkıyla kazanma başarısını gösterirken, son 800: 0,52,04 oldu. Yarış hayatına Bursa çim pistinde başlayıp ilk iki yarışında tabela dışı kaldıktan sonra üçüncü yarışını Kocaeli’de koşup üçüncü olan tay, ilk kez Bursa kum pistinde start alıp başarılı bir yarış çıkartması ile bir sonraki yarışında ihmal edilmemeli. (10) SADİ ŞAH, yarışın liderliğini son 800 geçildiğinde alarak koşuya tempo veren safkan sonlara kadar önde gelmesine rağmen içindeki (3) HİNBO’ya tam aynada geçilerek koşudan 1,23,12’lik derecesi ile 2.ayrılırken, son 800: 0,52,44 oldu. formunu bulmaya başladığı görülmesi ile ilk yarışında kesinlikle ihmal edilmemelidir.

WE ARE WE bu formuyla bir üst gruplarda da kazanacak forma sahip görüldü

08 Aralık Çarşamba günü Bursa Osmangazi Hipodromu’nda 1300 metre kum pistte yapılan, 2 Yaşlı İngiliz taylarına ait günün 4.Koşusu olan Maiden mücadeleye 9 tay katılım gösterdi. (9) WE ARE WE, startla birlikte numarayı ele geçirerek koşuyu forse eden safkan son düzlüğe çıkıldığında rakipleri ile arasındaki farkı koruyup hatta 200 geçildiğinde daha da açarak çıktığı gibi beyaz bayrak ayna yaparak jokeyi Tugay Alıcı ile kazanma başarısını gösterirken 1.22.54’lük bitiriş derecesi aynı gün diğer Maiden’i kazanan HİNBO’nun 1.23.11’lik derecesinden daha iyi olmasıyla bundan sonraki yarışında da kesinlikle ihmale gelmeyecek güçte görülmüştür. (2) BIG COLLIDE, öndeki (9) WE ARE WE’nin farkı açarak 1.liği garantilediği yarışı dış kulvardan yaptığı canlı atakları ile 2.bitiren safkanın bundan sonraki yarışında sprint mesafesini kısaltması halinde daha farklı koşabilecek güçte bir isim olduğu görülmesi ile mutlaka değerlendiriniz.

WIN MY SON, artık ilk Maiden yarışını kazanır

08 Aralık Çarşamba günü Bursa Osmangazi Hipodromu’nda 1300 metre kum pistte yapılan, 2 Yaşlı İngiliz taylarına ait günün 7.Koşusu olan Maiden mücadeleye 10 tay katılım gösterdi. (2) FAST AND FURIOUS, 88 gün aradan sonra start aldığı yarışında düzlüğe 3.çıkan safkan dış kulvardan ataklarına başlayıp özellikle son 50’deki güçlü sprinti ile içindeki rakiplerine son anda hakim olarak kazanma başarısını gösterirken 1.22.32’lik bitiriş derecesi aynı gün diğer Maiden’i kazanan WE ARE WE’nin 1.22.54, HİNBO’nun 1.23.11’lik derecesinden daha iyi olmasıyla bundan sonraki yarışı için de ümit vermiştir. (9) WIN MY SON, temposunu son 400’den itibaren yükselterek orta kulvardan yaptığı ataklarıyla öndeki (5) İZMİT ASLANI’nı yakalamaya çalışan safkan rakibiyle arasındaki farkı azaltıp son 50’de yakalarken dışından gelen (2) FAST AND FURIOUS’a fotoya yakın geçilerek koşudan 2.ayrıldı. Güzel formu ile Maiden’dan çıkması yakın görünüyor.