CANMETE İzmir pistinde ben farklı bir kumaşım dedi

12 Aralık Pazar günü İzmir programının tek Açık (G3/DHT) yarışı olan mücadele, Şirinyer Hipodromunda saat 17.30'da start aldı. 3 yaşlı safkan Arap taylarına mahsus olarak gerçekleştirilen yarış, 1400 metre mesafe üzerinden kum pistte koşuldu.

12 Aralık Pazar günü İzmir Şirinyer Hipodromu'nda 1400 metre kum pistte sulu piste yapılan 3 Yaşlı Arap taylarına ait GR-3 mücadeleye 9 safkan katılım gösterdi. Start ile birlikte koşunun liderliğini teşvikle GÜLCEHANIM aldı. Pistin sulu olmasından dolayı safkanı karşı düzlükte 5 atın dışından altıncı durumda gitmesi koşunun temposunu yüksek olması son viraja 5 atın dışından dördüncü dönen CANMETE, son 300'den sonra safkanların dışından koşunun liderliğini alıp son 100'de Özcan Yıldırım uyarıcı bir kırbaç göstermesi ile birlikte farkın 11 boy olması mermi gibi fotoya girmesi ile kum pistte çok iyi bir uyum sağladığı dikkat çekti. 1.36.84'lük derecesi son 800:0.56.04 oldu. CANMETE, hayatında 13 kez start alıp ilk kez İzmir Şirinyer Hipodromu'nda start alan safkan iki kum iki çim bir sentetik pistte koşu kazanan safkan pist ayrımı yapmadığı tescillenmiş olup bir kez G2 iki kez G3 koşusu koştu.

İzmir'de programın tek Açık mücadelesinde, Osman Aksoy'un sahibi olduğu Canmete (Tamerinoğlu - Nenehatun / Bodrum) jokeyi Özcan Yıldırım idaresinde pistten zaferle ayrıldı. Anadolu Tarım İşletmeleri yetiştirmesi, Bedri Akbulut'un antrenörlüğünü üstlendiği kır erkek tayın bu galibiyeti kariyerinin üçüncü Grup koşu zaferi olarak kayıtlara geçerken, toplamda beşinci birinciliği oldu.

9 safkanın start aldığı mücadeleye jokeyi Nevzat Avci ile katılan Rüzgar Kaan (Joker - Alyüz / Nevzatbey) ikinci olurken, Çelikcan (Ayabakan - Gülzade / İbocan) Mehmet Kaya idaresinde üçüncü sırada yer aldı. Jokeyi Nurettin Şen ile boy gösteren Saluki (Uçanoğlu - Kırkısrak / Pegasus) dördüncülükle pistten ayrılırken, Şahsekin (Fazıl Ağa - Korkut Elif / Rikardo) Mustafa Çiçek idaresinde yarışı beşinci tamamladı.

Koşunun galibi Canmete için bitiriş derecesi 1.36.84 olurken, farklar 11 Boy - 2 Boy - 1 Boy - 1/2 Boy şeklinde sonuçlandı.