SERECELİ'ye ilk Maiden yarışında dikkat diyoruz

21 Aralık Salı günü Diyarbakır Hipodromu’nda 1400 metre kum pistte yapılan, 3 Yaşlı Arap taylarına ait günün 4.Koşusu olan Maiden 12 tay katılım gösterdi. (3) BERBERADNAN, yarışın liderliğini ilk metrelerden itibaren ele geçirerek koşuya tempo veren safkan rakiplerinin tüm ataklarına fotoya kadar başarılı bir şekilde karşılık vererek jokeyi Necmi Altın ile kazanma başarısını gösterirken, son 800: 1,00,12 oldu. 1.29.55’lik bitiriş derecesi aynı gün diğer Maiden’i kazanan GÖLCÜK HAT’ın 1.30.10’luk derecesinden daha iyi oldu. Bu formuyla koşacağı bir sonraki yarışında ihmal edilmeye gelmez. (4) KARA PATOZ, bekleme yaparak yarışa adapte olmakta geciken safkan dış kulvardan özellikle son 150 metre içerisinde canlı ve diri ataklarıyla gelerek koşuyu 3.bitirirken bundan sonraki yarışında sprint mesafesini kısaltması halinde daha farklı koşabileceğini belli etmiştir. (1) SERECELİ, rakiplerine göre ağır kilo ile start aldığı yarışında öndeki (3) BERBERADNAN’ı kovalayan safkan son 100’de düşen temposu ile rakiplerine karşı gelemeyip koşuyu 4.bitirirken bundan sonraki Maiden yarışında farklı koşabilecek güçte olduğunun izlenimlerini vermiştir.

AŞKAR DEVZADE, bir sonraki Maiden Koşusu'nda kazanacak güçte görüldü

21 Aralık Salı günü Diyarbakır Hipodromu’nda 1400 metre kum pistte yapılan, 3 Yaşlı Arap taylarına ait günün 8.Koşusu olan Maiden 12 tay katılım gösterdi. (10) GÖLCÜK HAT, temposunu son viraj dönüldüğünde yükselterek (2) AŞKAR DEVZADE’nin dışından ataklarına başlayan safkan rakibine son 300’de hakimiyetini hissettirip içinden gelen (3) EFE AHMET’in ataklarına fotoya kadar başarılı bir şekilde karşı gelerek Burak Bektaş ile kazanma başarısını gösterirken, son 800: 1,00,60 oldu. Bir sonrraki yarışında ihmal edilmemelidir. (2) AŞKAR DEVZADE, yarışı ön gruba yakın takip ederek temposunu son 600’de yükselterek liderliği alan safkan (10) GÖLCÜK HAT’a son 300’de yakalanıp içerden gelen (3) EFE AHMET’e de karşı gelemeyerek koşuyu 3.bitirirken formunu bulmaya başladığı görülmesi ile ilk yarışında kesinlikle ihmal edilmemelidir.

KIZIM MELİSSA'dan gözlük takısı çıkartıldı, farklı bir performans sergiledi üst gruptaki ilk yarışına göz kırptı

20 Aralık Pazartesi günü Bursa Osmangazi Hipodromu’nda 1400 metre kum pistte yapılan, 3 Yaşlı Arap taylarına ait günün 1.Koşusu olan Maiden 11 tay katılım gösterdi. (5) KIZIM MELİSSA, son virajı 4.dönen safkan orta kulvardan ataklarına başlayıp (7) MELTEMOVA’nın dışından etkili gelerek son 100’de koşuya hakimiyetini hissettirip jokeyi Mertcan Çelik ile kazanma başarısını gösterirken, son 800: 0,57,84 oldu. 1.38.50’litk bitiriş derecesi aynı gün diğer Maiden’i kazanan CÜDA’nın 1.38.98’lik derecesinden daha iyi oldu. Hayatının ilk beş yarışını kapalı gözlük takısı koşup bu kez gözlük çıkartılıp sadece dilbağı ile koşmasının da yararlı geldiği görülürken, bu form durumu ile bir üst gruptaki yarışlarında ihmal edilmemeli. (3) DİLSU, temposunu son 400’den itibaren yükselterek orta kulvardan ataklarına başlayan safkan öndeki (7) MELTEMOVA’yı son 200 geçildiğinde yakalarken (5) KIZIM MELİSSA’ya fotoya yakın karşı gelemeyerek koşudan jokeyi Mustafa Çiçek ile 1,39,10'luk derece yaparak 2.ayrıldı. Formunu bulmaya başladığı görülüp ilk Maiden yarışında adından söz ettirecek güçte görüldü.  (8) NİZİPLİ GÜZEL, yarışa adapte olmakta gecikerek bekleme yapan safkan dış kulvardan özellikle son 100’de etkili atakları ile gelip 3.lüğü kurtarırken fotoya canlı ve diri girişiyle dikkat çekti. Formunu bulmaya başladığı görülmesi ile ilk yarışında dikkat diyoruz. (7) MELTEMOVA, ilk metrelerden itibaren yarışın liderliğini alarak numara götüren safkan rakiplerine son 200 geçildiğinde yakalanıp fotoya yakın düşmeye başlayan temposuna rağmen mücadeleden tam kopmayarak koşuyu 5.bitirirken, bir sonraki yarışında acele etmeyip sprint mesafesini iyi ayarlaması halinde etkili olacaktır.

PRENSES TOŞUR, artık ilk yarışında Maiden'dan çıkmaya çok yakın

20 Aralık Pazartesi günü Bursa Osmangazi Hipodromu’nda 1400 metre kum pistte yapılan, 3 Yaşlı Arap taylarına ait günün 7.Koşusu olan Maiden 12 tay katılım gösterdi. (3) CÜDA, bekleme yarışı yaparak son düzlüğe ön grubun gerisinde çıkan safkan en dış kulvara açılarak son 200’den itibaren ataklarına başlayıp içindeki (2) GÜLENKIZIM ve (9) PRENSES TOŞUR ile başa baş 1.lik mücadelesi vererek rakiplerine fotoya yakın hakim olup 1,38,98'lik derecesi ile jokeyi Nurettin Şen'le kazanma başarısını gösterirken, son 800: 0,57,24 oldu. Bir sonraki yarışında dikkat diyoruz. (2) GÜLENKIZIM, bekleme yarışı yapan safkan dış kulvardan son 200’den itibaren ataklarına başlayıp binicisinin teşviklerine cevap vererek dışındaki (3) CÜDA ve içindeki (9) PRENSES TOŞUR’la başa baş mücadele edip koşuyu 2.tamamlarken bu formu ile Maiden’dan çıkması yakındır. (9) PRENSES TOŞUR, iç kulvardan son 200’den itibaren ataklarına başlayan safkan dışındaki (3) CÜDA ve (2) GÜLENKIZIM ile başa baş 1.lik mücadelesi verip yakın aralarla koşuyu 3.bitirirken fotoya canlı ve diri girişiyle dikkat çekti. Form durumu gayet iyi olması ile ilk yarışında ihmal edilmemelidir. (7) HAMRA, temposunu son düzlüğe çıkıldığında yükselterek orta kulvardan ataklarına başlayan safkan ön grubun içinde son 200’e kadar mücadele verirken bu metreler geçildiğinde rakiplerine karşı gelemeyerek koşudan 6.ayrıldı. Bundan sonraki yarışında daha farklı koşacak olup dikkat diyoruz.

ENDLESS BREATH, ilk yarışında daha farklı koşabileceğinin izlenimlerini bıraktı

20 Aralık Pazartesi günü Şanlıurfa Hipodromu’nda 1200 metre kum pistte yapılan, 3 Yaşlı Arap taylarına ait günün 1.Koşusu olan Maiden 12 tay katılım gösterdi. (9) ONDÖRT ŞUBAT: 99 gün aradan sonra start aldığı yarışında son 400 geçildiğinde dış kulvardan ataklarına başlayan safkan koşuya son 100’de hakimiyetini hissettirip farkı fotoya kadar 8 boya çıkartarak fazla zorlanmadan jokeyi Yunus Çelikbaş ile kazanma başarısını gösterirken, son 800: 0,54,68 oldu. İlk kez kapalı gözlük aksesuarıyla start alıp yararlı geldiği görülerek bundan sonraki yarışında da kesinlikle ihmale gelmeyecek güçte bir isim olduğu görülmüştür. (4) ENDLESS BREATH, son viraj dönüldüğünde orta kulvardan ataklarına başlayan safkan ön grubun içinde mücadele verip dışından gelen rakiplerine karşı gelemeyerek koşuyu 1,23,56'lık derecesi ile 3.tamamlarken bundan sonraki yarışında daha farklı koşabilecek güçte bir isim olduğunun izlenimlerini bırakmıştır.

LABREANNA bu formuyla bir üst grupta da başarılı koşabilecek güçte görüldü

20 Aralık Pazartesi günü Şanlıurfa Hipodromu’nda 1200 metre kum pistte yapılan, 3 Yaşlı Arap taylarına ait günün 3.Koşusu olan Maiden 12 tay katılım gösterdi. (5) LABREANNA, ilk metrelerden itibaren numarayı ele geçirerek koşuya tempo veren safkan son viraj dönüldüğünde rakiplerinin ataklarına başarılı bir şekilde karşılık verip beyaz bayrak ayna yaparak kazanma başarısını gösterirken 1.20.98’lik bitiriş derecesi aynı gün diğer Maiden’i kazanan ONDÖRT ŞUBAT’ın 1.21.76’lık derecesinden daha iyi olmasıyla bundan sonraki yarışında da adından söz ettirecek güçte görülmüştür. (4) GERMUŞ KIZI, son 300’den itibaren dış  kulvardan ataklarına başlayıp öndeki (5) LABREANNA’yı yakalamaya çalışan safkan tüm çabalarına rağmen aradaki farkı eritemeyerek koşuyu 2.bitirirken bundan sonraki yarışında kesinlikle ihmale gelmeyecek güçte görülmüştür.

DELİ VAHŞİ'yi bir sonraki koşusunda hangi grupta koşarsa koşsun kesinlikle ihmal etmeyin

20 Aralık Pazartesi günü Şanlıurfa Hipodromu’nda 1200 metre kum pistte yapılan, 3 Yaşlı Arap taylarına ait günün 7.Koşusu olan Maiden 12 tay katılım gösterdi. (1) DELİ VAHŞİ, önde numara götüren (7) REPERİN’i kovalayan safkan rakibinden liderliği son 300’de alıp farkı fotoya kadar sürekli açarak fazla zorlanmadan 17 boy önde jokeyi Necmi Altın ile kazanma başarısını gösterirken, son 800: 0,51,68 oldu. 1.18.65’lik bitiriş derecesi aynı gün diğer Maiden’i kazanan ONDÖRT ŞUBAT’ın 1.21.76, LABREANNA’nın 1.20.98’lik derecesinden çok daha iyi oldu. Bu formuyla bir sonraki yarrışında hangi grupta koşarsa koşsun kesinlikle ihmal edilmemelidir. (7) REPERİN, ilk metrelerden itibaren numarayı ele geçirerek yarışı forse eden safkan (1) DELİ VAHŞİ’nin ataklarına son 300’de karşı gelemeyip farkın açılmasına engel olamasa da 2.liği kaptırmayarak dikkat çekerken bundan sonraki yarışında ihmale gelmeyecek güçte görülmüştür.