Önde istediği tempoyu buldu, 3 boy önde kazandı, kısa ve orta mesafeli kum yarışlarında beni ıskalamayın dedi

28 Mayıs Cumartesi günü Ankara 75.Yıl Hipodromu’nda yapılan 2.Koşu'da; (5) BEDESTAN, rakiplerine göre uygun kilo ile start aldığı yarışında önde numarayı ele geçirerek koşuya tempo veren safkan viraj dönüldüğünde de rakiplerini yanına yaklaştırmayıp çıktığı gibi beyaz bayrak ayna kazanma başarısını gösterirken, son 800: 0,51,76 oldu. 1.34.47’lik bitiriş derecesiyle bundan sonraki yarışı için de oldukça ümit vermiştir.

CANKATAN, beni takip listenize alın bu formum ile sizi mahçup etmem dedi

28 Mayıs Cumartesi günü Ankara 75.Yıl Hipodromu’nda yapılan 4.Koşu'da; (12) CANKATAN, ön grubun içinde yarışa başlayıp son 600 geçildiğinde koşunun liderliğini alan safkan 300’de (11) AĞAMSIN’a yakalanıp bu metreler geçildiğinde içinden ve dışından gelen rakiplerine de direnemeyerek koşudan 4.ayrılırken fotoya kadar mücadeleden kopmamasıyla dikkat çekti. Formunu bulmaya başladığı görülmesi ile takibe alınmalıdır.

ATEŞTAY, günün yıldız ismi olup bir sonraki yarışı öncesi olumlu izlenimler bıraktı

28 Mayıs Cumartesi günü Ankara 75.Yıl Hipodromu’nda yapılan 5.Koşu'da; (2) ATEŞTAY, iyi bir makine çıkışı ile yarışın liderliğini alarak numara götüren safkan son düzlüğe çıkıldığında jokeyinin teşviklerine her metrede cevap verip (3) BAK YAVRU ve (11) KIVILCIMKIZ’a fotoya kadar başarılı bir şekilde karşı gelerek kazanma başarısını gösterirken 1.20.10’luk derecesi aynı gün diğer Maiden’i kazanan İLKBENLİ’nin 1.20.30’luk derecesinden daha iyi olmasıyla bundan sonraki yarışında da mutlaka değerlendirilmelidir.

KIVILCIM KIZ, ilk Maiden yarışını nasıl kazanacak güçte olduğunu belli etti

28 Mayıs Cumartesi günü Ankara 75.Yıl Hipodromu’nda yapılan 5.Koşu'da; (11) KIVILCIMKIZ, temposunu son 400’den itibaren yükselterek orta kulvardan ataklarına başlayan safkan öndeki (2) ATEŞTAY’ı yakalamaya çalışırken içinden gelen (3) BAK YAVRU ile verdiği başa baş 2.lik mücadelesinden rakibine boyun farkıyla geçilerek koşudan 3.ayrıldı. Form durumu gayet iyi olup 1.20.37’lik derecesiyle ilk yarışında kesinlikle ihmal edilmemesini öneririz.

İlk kez bu tip rakiplerle koştu, başarılı bir ikincilik yapıp bir sonraki yarışına göz kırptı

28 Mayıs Cumartesi günü Ankara 75.Yıl Hipodromu’nda yapılan 6.Koşu'da; (5) TAŞAN, şarışın liderliğini son 800 geçildiğinde alarak koşuya tempo veren safkan virajı üstün dönüp 200’e kadar yarışın hakimiyken bu metrelerde içinden gelen (12) SERTBERK’e yakalanıp verdiği 1.lik mücadelesinden rakibine son 100’de karşı gelemeyerek 1.5 boy gerisinde koşuyu 2.tamamladı. Bugün için kolay teslim olmamasıyla dikkat çeken safkanı ilk yarışında mutlaka değerlendirmenizi öneririz.

GÜZEL ÇOCUK, bir sonraki yarışında nasıl ihmale gelmeyecek güçte bir isim olduğunu gösterdi

28 Mayıs Cumartesi günü Ankara 75.Yıl Hipodromu’nda yapılan 7.Koşu'da; (6) GÜZELÇOCUK, ilk metrelerden itibaren yarışın liderliğini ele geçirerek koşuya tempo veren safkan üstünlüğünü son 150 metreye kadar korurken bu metrelerde rakiplerine yakalanıp düşmeye başlayan temposuyla koşudan 6.ayrıldı. Bugün için uzun mesafede gayet iyi koştuğu görülüp kazanan rakibiyle arasında 1 saniyeden az fark olmasıyla ilk yarışında dikkat diyoruz.

Hayatının ilk yarışını usta atlar gibi koşup ikincilik yaptı edindiği tecrübe ile ilk yarışında göz kırptı

28 Mayıs Cumartesi günü İzmir Şirinyer Hipodromu’nda yapılan 2.Koşu'da; (5) TECER BEYİ, ilk kez start aldığı yarışında son 400’den itibaren iç kulvara giren safkan bariyer dibinden kuvvetli atakları ile gelip 2.liği dışındaki (3) ÇELİK KARDEŞLER’den sonra kurtarırken fotoya canlı ve diri girişiyle dikkat çekti. Bundan sonraki yarışında çok daha farklı koşabilecek güçte bir isim olduğu görülmesi ile ihmal edilmemelidir.

BY NUSRET, bir sonraki yarışında nasıl daha farklı koşabileceğinin izlenimlerini bıraktı

28 Mayıs Cumartesi günü İzmir Şirinyer Hipodromu’nda yapılan 4.Koşu'da; (1) BY NUSRET, Ağır kilo ile start aldığı yarışında bekleme yapan safkan orta kulvardan özellikle son 200’den itibaren kuvvetli sprinti ile gelip 3.lüğü DABBE’den kurtarırken bundan sonraki yarışında daha farklı koşabilecek güçte bir isim olduğunun izlenimlerini bırakmıştır.

HATTUŞA, beni ilk yarışımda sakın pas geçmeyin yoksa pişman olursunuz dedi

 

28 Mayıs Cumartesi günü İzmir Şirinyer Hipodromu’nda yapılan 8.Koşu'da; (1) HATTUŞA: Önde numara götüren (9) KURTDEMİR’i kovalayan safkan rakibini son 600’de yakalayıp başa baş 1.lik mücadelesi verirken 200 geçildiğinde devam ettiremeyip düşmeye başlayan temposuyla koşudan 4.ayrıldı. Bugün için biraz acele ettiği görülüp ilk yarışında sprintini sonlana bırakması halinde daha farklı koşabilecek güçte olduğunu söyleyebiliriz.

Starttan 4 boy geç çıktı, sondaki kuvvetli sprintiyle üçüncü olup formunu bulmaya başladığını belli eden safkan ilk yarışına nasıl yeşil ışık yaktı

26 Mayıs Perşembe günü Ankara 75.Yıl Hipodromu’nda yapılan 2.Koşu’da; (5) VIVO PER LEI, makineden 4 boy geç çıkarak bekleme yapan ve son düzlüğe gerilerde dönen safkan orta kulvardan ataklarına başlayıp özellikle son 100’deki kuvvetli sprinti ile koşuyu 1,58,26’lık derecesi ve jokeyi Uğur Temur ile 3.bitirirken bundan sonraki yarışında daha farklı koşabileceğinin izlenimlerini bırakmıştır.

KING THUNDER'ın ilk Maiden yarışını nasıl kazanacak güçte olduğu görüldü

26 Mayıs Perşembe günü Ankara 75.Yıl Hipodromu’nda yapılan 4.Koşu’da; (1) KING THUNDER, makineden 7 boy tereddütlü çıkarak grubun gerisinde kalan ve bekleme yapan safkan son düzlüğü 10.dönerken iç kulvardan ataklarına başlayıp özellikle son 50’de dışındaki (5) LET CROPS LAUGH ile arasındaki farkı fotoya kadar başa indirip koşuyu 1,12,33’lük derecesi ile 2.tamamlarken, son 800: 0,47,72 oldu. O gelişiyle 15 metre daha olsa kazanabilirdi. İlk yarışında mutlaka değerlendirilmelidir.

OĞULŞAH, beni bir sonraki yarışımda sakın es geçmeyin yoksa pişman olursunuz dedi

26 Mayıs Perşembe günü Ankara 75.Yıl Hipodromu’nda yapılan 5.Koşu’da; (1) OĞULŞAH, öndeki (5) TATLI ÜÇAR’ı ilk metrelerden itibaren kovalayan safkan düzlüğe çıkıldığında binicisinin teşvikleriyle mücadelesini sürdürüp özellikle son 100’de temposu düşmeye başlayıp rakiplerine karşı gelemese de yakın ara 4.olarak dikkat çekerken formunu bulmaya başladığı görülmesiyle bundan sonraki yarışında daha farklı koşabileceğinin izlenimlerini bırakmıştır.

Yaklaşık üç ay aranın ardından koştu, beyaz bayrak ayna yapıp kazandı, günün yıldız ismi oldu, bir üst gruptaki yarışı öncesi umut ışığı saçtı

26 Mayıs Perşembe günü Ankara 75.Yıl Hipodromu’nda yapılan 9.Koşu’da; (9) ROSE OF THE DESERT, 79 gün aradan sonra start aldığı yarışına iyi başlayıp önde liderliği alarak numara götüren safkan temposunu son viraj dönüldüğünde de bozmayıp rakiplerine fotoya kadar başarılı bir şekilde karşı gelerek kazanma başarısını gösterirken 1.11.77’lik bitiriş derecesi aynı gün diğer Maiden’i kazanan LET CROPS LAUGH’un 1.12.30’luk derecesinden daha iyi olmasıyla bundan sonraki yarışında da dikkat diyoruz.

PRESIDENT OF CITY, ben bu formum ile artık ilk Maiden yarışımı nasıl kazanırım dedi

26 Mayıs Perşembe günü Ankara 75.Yıl Hipodromu’nda yapılan 9.Koşu’da; (3) PRESIDENT OF CITY, bekleme yarışı yapan safkan dış kulvardan özellikle son 200’den itibaren kuvvetli atakları ile gelip 2.liği içindeki (5) UPPER CRUST’dan kurtararak dikkat çekerken 1.12.09’luk bitiriş derecesi aynı gün diğer Maiden’i kazanan LET CROPS LAUGH’un 1.12.30’luk derecesinden daha iyi olmasıyla ilk yarışında ihmal edilmemelidir.

Yarış koştukça formunun üzerine koyan tay, ilk Maiden yarışına nasıl yeşil ışık yaktı

26 Mayıs Perşembe günü İzmir Şirinyer Hipodromu’nda yapılan 2.Koşu’da; (8) MURİÇKA, bekleme yarışı yaparak koşuya geç adapte olan safkan iç kulvardan özellikle son 100’de etkili atakları ile gelip 3.lüğü kurtarırken bundan sonraki yarışında sprint mesafesini kısaltması halinde daha farklı koşabilecek güçte bir isim olduğunun izlenimlerini vermiştir.

HİKMETHAN, bir sonraki yarışında nasıl daha farklı koşabilecek bir isim olduğunu gösterdi

26 Mayıs Perşembe günü İzmir Şirinyer Hipodromu’nda yapılan 4.Koşu’da; (10) HİKMETHAN, 63 kilo ile start aldığı yarışını ön tarafta kabullenerek numara götüren safkan virajı 5 boy farkla üstün dönerken son 200’e gelindiğinde rakiplerine yakalanıp kilosunun 63 olmasından dolayı düşmeye başlayan temposuyla 5.oldu. İlk yarışında fazla acele etmemesi durumunda daha farklı koşabilecek güçte bir isim olup takibe alınmalıdır.

MAVİ GECE, ilk yarışımda beni sakın pas geçmeyin yoksa pişman olursunuz dedi

26 Mayıs Perşembe günü İzmir Şirinyer Hipodromu’nda yapılan 6.Koşu’da; (9) MAVİ GECE, son 400’den itibaren iç kulvara girerek ataklarına başlayan safkan dışındaki rakiplerine karşı gelemese de fotoya kadar mücadeleden tam kopmayıp koşuyu 4.tamamlarken ilk yarışında daha farklı koşabilecek güçte bir isim olduğunun izlenimlerini bırakmıştır.

FIRE AND FORGET günün yıldız ismi olurken ilk yarışı içinde ümit verdi

26 Mayıs Perşembe günü İzmir Şirinyer Hipodromu’nda yapılan 8.Koşu’da; (1) FIRE AND FORGET, İlk metrelerden itibaren yarışın liderliğini alarak koşuya tempo veren safkan son viraj dönüldüğünde rakipleriyle arasındaki farkı biraz daha açıp fazla zorlanmadan kazanma başarısını gösterirken, son 800: 0,48,92 oldu. 1.02.32’lik bitiriş derecesi aynı gün diğer Maiden’i kazanan VENGATIVO’nun 1.03.66’lık derecesinden daha iyi olmasıyla bundan sonraki yarışı için de ümit vermiştir.

QUEEN OF MAY, ilk Maiden yarışını nasıl kazanacak güçte olduğunu gösterdi

 

26 Mayıs Perşembe günü İzmir Şirinyer Hipodromu’nda yapılan 8.Koşu’da; (7) QUEEN OF MAY, son 400’den itibaren öndeki (1) FIRE AND FORGET’in içinden ataklarına başlayan safkan tüm çabalarına rağmen rakibiyle arasındaki farkı azaltamasa da boşlukta fazla zorlanmadan koşuyu 2.tamamlarken 1.02.78’lik bitiriş derecesi aynı gün diğer Maiden’i kazanan VENGATIVO’nun 1.03.66’lık derecesinden daha iyi olmasıyla ilk yarışında ihmale gelmeyecek güçte görülmüştür.

Uzun mesafede koşunun yükünü çekti, boyun farkıyla ikinci oldu, formunu bulması ile ilk yarışına göz kırptı

23 Mayıs Pazartesi günü Bursa Osmangazi Hipodromu’nda yapılan 2.Koşu’da; (3) ÖNERBEYİ, uzun mesafede yarışın  tüm yükünü çekerek koşuyu forse eden safkan üstünlüğünü son ana kadar korurken dışından gelen (2) BUBO’ya tam fotoda boyun farkıyla geçilerek koşudan 2,23,70’lik derecesi ile 2.ayrılırken, son 800: 0,58,72 oldu. Formunu bulmaya başladığı görülmesi ile ilk yarışında kesinlikle ihmal edilmemelidir.

LA PLATA, ilk yarışında nasıl ihmale gelmeyecek güçte bir isim olduğunu gösterdi

23 Mayıs Pazartesi günü Bursa Osmangazi Hipodromu’nda yapılan 5.Koşu’da; (5) LA PLATA, önde numara götüren (1) LANGERON’un gerisinde yarışı takip edip son 600’de 2.liğe girerek kovalayan safkan dışından son düzlüğe çıkıldığında ataklarına başlayıp yakalamaya çalışırken aradaki farkın açılmasına engel olamayarak koşudan 2.ayrıldı. Güzel formu ile bundan sonraki yarışında kesinlikle ihmal edilmemelidir.

ZEMFİRA, günün yıldız ismi olup bir üst gruptaki yarışı öncesi umut ışığı saçtı

23 Mayıs Pazartesi günü Bursa Osmangazi Hipodromu’nda yapılan 8.Koşu’da; (9) ZEMFİRA, yarışı forse eden (1) ARDAHAN’ı kovalayan safkan son viraj dönüldüğünde rakibinin dışından ataklarına başlayıp etkili sprintiyle farkı azaltıp 200’e gelinmeden hakimiyetini hissettirerek Halil Kaplan ile 5,5 boy önde kazanırken, son 800: 0,56,04 oldu. 1.24.04’lük bitiriş derecesi aynı gün diğer Maiden’i kazanan HAREM AĞASI’nın 1.25.63’lük derecesinden daha iyi olmasıyla bundan sonraki yarışında da kesinlikle ihmal edilmemelidir.

Yarış koştukça formunun üzerine koyan tay ilk yarışımda bende artık Maiden’dan çıkarım dedi

23 Mayıs Pazartesi günü Bursa Osmangazi Hipodromu’nda yapılan 8.Koşu’da; (1) ARDAHAN, startla birlikte yarışı önde kabullenerek numara götüren safkan düzlüğe üstün çıkarken dışından gelen (9) ZEMFİRA’ya 200’e gelinmeden karşı koyamayarak koşudan aprantisi Zülfükar Karabulut ile 2.ayrılırken, son 800: 0,56,16 oldu. 1.24.95’lik bitiriş derecesi aynı gün diğer Maiden’i kazanan HAREM AĞASI’nın 1.25.63’lük derecesinden daha iyi olmasıyla ilk yarışında mutlaka değerlendirilmesini öneririz.

Dört ay aranın ardından koştu, fotoda kazandı, bir sonraki yarışımda da beni ihmal etmeyin dedi

23 Mayıs Pazartesi günü Bursa Osmangazi Hipodromu’nda yapılan 9.Koşu’da; (11) ULUBEYİ, 112 gün aradan sonra start aldığı yarışını ön gruba yakın takip ederek son virajı 3.dönen safkan orta kulvardan yaptığı ataklarıyla koşuya 300’de hakimiyetini hissettirirken dışından gelen (1) KUTLUŞAHIM’a son 100’de yakalanıp geçilmesine rağmen rakibinin iç kulvara doğru girip zaman kaybı yaşamasıyla etkili sprintiyle tam fotoda tekrar hakim olup kazanma başarısını gösterirken ilk yarışında yine dikkate alınmasını öneririz.

KAFKAS TUNCU, bir sonraki yarışına nasıl yeşil ışık yaktı

23 Mayıs Pazartesi günü Şanlıurfa Hipodromu’nda yapılan 3.Koşu’da; (6) KAFKASTUNCU, yarışın liderliğini son 800 geçildiğinde ele geçiren safkan 200’e kadar koşudaki hakimiyetini korurken bu metrelerde (10) BOZTEPEBEYİ’ne yakalanıp dıştan gelen (5) HİLVANLIM ve (1) MAZLUM AĞA’ya da karşı gelemeyerek koşudan 4.ayrıldı. Bugün için biraz acele ettiği görülüp ilk yarışında sprint mesafesini kısaltması halinde dikkat diyoruz.

LEYLANUR, ilk yarışında daha farklı koşabilecek güçte bir isim olduğunu gösterdi

23 Mayıs Pazartesi günü Şanlıurfa Hipodromu’nda yapılan 6.Koşu’da; (9) LEYLANUR, startla birlikte liderliği alıp yarışı forse eden sakfkan kendisini kovalayan (12) BİR MART’a son 200 geçildiğinde yakalanıp özellikle fotoya 100 metre kala rakiplerine karşı gelemeyerek düşmeye başlayan temposuyla koşuyu 8.bitirirken ilk yarışında daha farklı koşabilecek güçte bir isim olduğunu söyleyebiliriz.

Hayatının ilk yarışını usta atlar gibi koşup 8,5 boy farkla kolay kazanıp ilk yarışına yeşil ışık yaktı

23 Mayıs Pazartesi günü Şanlıurfa Hipodromu’nda yapılan 8.Koşu’da; (7) MELİSA KIZI, yarış yaşamının ilk startını alan safkan koşuya iyi başlayıp ön grupta giderken son 600’de numarayı alıp rakiplerini düzlüğe çıkıldıktan sonra yanına yaklaştırmadan kazanma başarısını gösterirken 8.5 boy farkla fazla zorlanmaması ve 1.20.35’lik bitiriş derecesi aynı gün diğer Maiden’i kazanan MATADOR’un 1.24.32, FATMA KIZ’ın 1.23.93’lük derecesinden çok daha iyi olmasıyla bundan sonraki yarışında da adından söz ettirecektir.

TİLGEN SU, ilk Maiden yarışını nasıl kazanacak güçte olduğunu gösterdi

 

23 Mayıs Pazartesi günü Şanlıurfa Hipodromu’nda yapılan 8.Koşu’da; (10) TİLGEN SU, yarış içerisinde son 800’den itibaren dış kulvarları fazla dolaşarak rakiplerinden daha çok mesafe kat eden safkan viraj dönüldükten sonra en dış kulvardan gelip boşlukta koşuyu 2.tamamlarken 1.21.75’lik bitiriş derecesi aynı gün diğer Maiden’i kazanan MATADOR’un 1.24.32, FATMA KIZ’ın 1.23.93’lük derecesinden daha iyi olmasıyla bundan sonraki yarışında kesinlikle ihmale gelmeyecek güçte görülmüştür.

MINERVA MCGONGALL, bu formu ile bir sonraki yarışı için de ümit verdi

21 Mayıs Cumartesi günü Ankara 75.Yıl Hipodromu’nda yapılan 1.Koşu'da; (6) MINERVA MCGONAGALL, makineden 2 boy geç çıkış yapan safkan doldurarak gelip 1200 startında yarışın liderliğini ele geçirip son düzlüğe (7) SEFAM OLSUN’un önünde çıkarken rakibinin özellikle son 100 geçildiğinde dışından farkı azaltarak gelmesine rağmen tüm ataklarına başarılı bir şekilde karşı gelerek 1,34,83’lük derecesi ve jokeyi Mehmet Salih Çelik ile kazanma başarısını gösterirken, son 800: 0,50,52 oldu. Güzel formuyla bundan sonraki yarışı için de ümit vermiştir.

Yarış içerisinde faullere maruz kaldı, yakın aralıklarla beşinciliğiyle dikkat çekti, artan formu ile ilk Maiden yarışına yeşil ışık yaktı

21 Mayıs Cumartesi günü Ankara 75.Yıl Hipodromu’nda yapılan 5.Koşu'da; (9) MUŞFATİHİ, son viraj dönüldüğünde iç kulvardan ataklarına başlayan safkan 300’de tam sprinte kalkacağı anda önündeki (11) UÇAN KARDEŞ’in faullerine maruz kalıp yıkılma tehlikesi geçirerek zaman kaybederken bu metrelerden sonra binicisi atını tekrar toparlayıp koşuya adapte ederek teşviklere cevap vermesiyle yarışı yakın aralarla 5.bitirirken dikkat çekti. Bugün için çok daha iyi sonuç alabilecek güçte bir isim olmasıyla ilk yarışında kesinlikle ihmal edilmemesini öneririz.

Hayatının ilk yarışını koştu, tecrübeli rakipleri yanındaki altıncılığıyla göz doldurup beni takip listenize alın sonra pişman olmayın dedi

21 Mayıs Cumartesi günü Ankara 75.Yıl Hipodromu’nda yapılan 5.Koşu'da; (7) KARAZEMİN ÇOCUĞU, ilk kez start aldığı yarışına adapte olmakta gecikerek bekleme yapan ve son düzlüğe 13.çıkan safkan dış kulvara açılarak ataklarına başlayıp özellikle son 100’deki kuvvetli sprinti ile koşuyu Mahsun Turan ile 6.tamamlayıp dikkat çekerken o gelişiyle 50 metre daha olsa farklı sonuç alabilirdi. Bundan sonraki yarışında çok daha iyi koşabilecek güçte görülmesi ile takibe alınmasını öneririz.

GÜLBABA, bir sonraki yarışında nasıl ihmale gelmeyecek güçte bir isim olduğunu gösterdi

21 Mayıs Cumartesi günü Ankara 75.Yıl Hipodromu’nda yapılan 8.Koşu'da; (3) GÜLBABA, bekleme yarışı yapan safkan dış kulvardan yaptığı ataklarıyla son 200 geçildiğinde (4) HIZLI KURUŞ ve (12) BABAHAKKI ile 1.lik mücadelesi verip aralarında kalarak kulvarının daralmasından dolayı istediği sprintini yapamayıp son 50’de iç kulvara doğru girerek zaman kaybı yaşamasıyla koşudan 3.ayrıldı. Bugün için çok daha farklı sonuç alabilecek güçte bir isim olmasıyla ilk yarışında kesinlikle ihmal edilmemelidir.

Dilbağı denendi, farklı bir performans sergileyip kazanarak günün yıldız ismi oldu bir üst gruptaki yarışı öncesi umut ışığı saçtı

21 Mayıs Cumartesi günü Ankara 75.Yıl Hipodromu’nda yapılan 9.Koşu'da; (4) KANATLI TAY, son virajı 6.dönen safkan iç kulvardan ataklarına başlayıp etkili ataklarıyla gelerek öndeki (9) ROCKSTAR’ın dışından etkili gelip rakibine fotoya 20 metre kala hakimiyetini hissettirerek Mert Göalp Arslan ile kazanma başarısını gösterirken, son 800: 0,57,24 oldu. 1.25.12’lik bitiriş derecesi aynı gün diğer Maiden’i kazanan BERKHUN’un 1.26.02’lik derecesinden daha iyi olmasıyla bundan sonraki yarışında da mutlaka değerlendirilmelidir.

ROCSTAR, artık ilk Maiden yarışını kazanacak güçte olduğu görüldü

21 Mayıs Cumartesi günü Ankara 75.Yıl Hipodromu’nda yapılan 9.Koşu'da; (9) ROCKSTAR, ilk metrelerden itibaren yarışın liderliğini ele geçirerek koşuyu forse eden safkan son 20 metreye kadar koşunun üstünüyken dışından gelen (4) KANATLI TAY’a bu metrelerde karşılık veremeyip koşuyu jokeyi Müslüm Çelik ile 2.tamamlarken, son 800: 0,57,84 oldu. 1.25.37’lik bitiriş derecesi aynı gün diğer Maiden’i kazanan BERKHUN’un 1.26.02’lik derecesinden iyi olmasıyla ilk yarışında kesinlikle ihmal edilmemesini öneririz.

SHINING GIRL, bir sonraki yarışını da nasıl kazanacak güçte olduğunu gösterdi

21 Mayıs Cumartesi günü İzmir Şirinyer Hipodromu’nda yapılan 3.Koşu'da; (5) SHINING GIRL, son 400 geçildiğinde orta kulvardan ataklarına başlayıp öndeki (3) LION OF RUNNER’ın dışından etkili gelen safkan rakibine 200 geçildiğinde hakim olup farkı bir anda 3.5 boya çıkartarak kazanma başarısını gösterirken 1.06.57’lik bitiriş derecesiyle bundan sonraki yarışında da adından söz ettirecek güçte görülmüştür.

Yarış koştukça formunu bir adım daha ileriye taşıyan safkan ilk Maiden yarışına nasıl göz kırptı

21 Mayıs Cumartesi günü İzmir Şirinyer Hipodromu’nda yapılan 4.Koşu'da; (2) JUST A FEELING, son düzlüğe ön grubun gerisinde çıkarak bekleme yapan safkan en dış kulvardan ataklarına başlayıp özellikle son 200’den itibaren pistte biraz gezinmeye başlayıp binicisinin atını düzeltmekle uğraşmasıyla kendisini tam olarak son 50’de yarışa vermeye başlayıp yakın aralarla koşudan 4.ayrılırken bundan sonraki yarışında çok daha farklı sonuç alabilecek güçte bir isim olduğunu söyleyebiliriz.

Erken ön tarafa geldi, sonlarda düşen temposu ile üçüncü kaldı, ilk yarışında farklı koşacak güçte görüldü

21 Mayıs Cumartesi günü İzmir Şirinyer Hipodromu’nda yapılan 6.Koşu'da; (1) ÖKEHAN, yarış içerisindeki ciddi rakibi (2) MARATONCU’nun önde rahat kalmaması için yakın takibe alarak son 600’de 1 boy gerisinde olan safkan özellikle son 300 geçildikten sonra istediği gibi arttıramayıp düşmeye başlayan temposuyla koşuyu 4.bitirirken bugün için ön tarafa erken gelmesinden etkilendiği görülüp ilk yarışında sprintini sonlara bırakması halinde çok daha farklı koşabilecek güçte bir isimdir.

Hayatının ilk yarışını adeta usta atlar gibi koşup kazandı, bir üst gruptaki yarışına yeşil ışık yaktı

21 Mayıs Cumartesi günü İzmir Şirinyer Hipodromu’nda yapılan 8.Koşu'da; (6) YAZ GÜZELİM, ilk kez start aldığı yarışında iyi bir makine çıkışı yaparak önde numara götüren safkan düzlüğe çıkıldığında üstünlüğünü koruyup dışından gelen (5) MONDİŞ’in tüm ataklarına fotoya kadar direnerek jokeyi Mustafa Çiçek ile 3,5 boy önde kazanma başarısını gösterirken, son 800: 0,57,72 oldu. 1.25.08’lik bitiriş derecesiyle bundan sonraki yarışında da adından söz ettirecek güçte bir isim olduğunu göstermiştir.

BABA ATLAS, ilk yarışımda ben artık Maiden’dan çıkarım dedi

 

21 Mayıs Cumartesi günü İzmir Şirinyer Hipodromu’nda yapılan 8.Koşu'da; (1) BABA ATLAS, bekleme yarışı yapan safkan dış kulvardan son 200’den itibaren ataklarına başlayıp içindeki (2) DESTREZZA ile arasındaki farkı özellikle son 50’de boyuna kadar indirip koşuyu 2.tamamlarken o gelişiyle 10 metre daha olsa kazanabilirdi. 1.29.69’luk bitiriş derecesi aynı gün diğer Maiden’i kazanan REST OF DREAMS’in 1.30.29’luk derecesinden daha iyi olmasıyla ilk yarışında takibe alınmalıdır.

Aprantisiyle adeta bütünleşip kazandı, formunu buldu, ilk çim yarışında yine kazanacak güçte görüldü

18 Mayıs Çarşamba günü İstanbul Veliefendi Hipodromu’nda yapılan 1.Koşu'da; (7) CRAFTY GIRL, yarışın liderliğini ilk metrelerden itibaren ele geçirerek koşuya tempo veren safkan viraj dönüldüğünde orta kulvarda üstünlüğünü sürdürüp dışından gelen (3) FİLİBYA ile (5) PASSION RUNNER ve içi (6) JOSEPHINE’in tüm ataklarına fotoya kadar başarılı bir şekilde karşılık verip rakiplerine 200’de yakalanıp bir ara geçilecekmiş gibi olmasına rağmen inatçı karakteriyle rakiplerine son 50 geçildiğinde tekrar hakimiyetini hissettirerek kazanma başarısını gösterirken güzel formuyla bundan sonraki yarışında da mutlaka değerlendirilmelidir.

DÜNDARZADE, bir sonraki yarışında nasıl ihmale gelmeyecek güçte olduğunu belli etti

18 Mayıs Çarşamba günü İstanbul Veliefendi Hipodromu’nda yapılan 3.Koşu'da; (2) DÜNDARZADE, ilk metrelerden itibaren yarışı önde kabullenerek numara götüren safkan üstünlüğünü son 50 metreye kadar korurken dışından gelen (4) İYİKİM’e fotoya yakın geçilerek 1 boy gerisinde koşuyu 1,23,46'lık derecesi ile 2.tamamlarken, son 800: 0,55,86 oldu. Form durumu gayet iyi olması ile ilk yarışında ihmal edilmemelidir.

Yarış koştukça formunu bir adım daha ileriye taşıyan ilk Maiden yarışına nasıl göz kırptı

18 Mayıs Çarşamba günü İstanbul Veliefendi Hipodromu’nda yapılan 5.Koşu'da; (5) ÇİKOK HASANBEY, yarışın liderliğini ilk metrelerden itibaren alarak koşuya tempo veren safkan dışından gelen (6) EZELHAN’a son 300 geçildiğinde karşı gelemeyip fotoya yakın düşmeye başlayan temposuyla rakiplerine karşı gelemeyip koşuyu 4.tamamlarken yine de mücadeleden tam kopmamasıyla dikkat çekti. İlk yarışında söz sahibi olur.

ASLANIN OĞLU, günün yıldız ismi olurken bir üst gruptaki yarışı öncesi güven tazeledi

18 Mayıs Çarşamba günü İstanbul Veliefendi Hipodromu’nda yapılan 8.Koşu'da; (2) ASLANIN OĞLU, temposunu son viraj dönüldüğünde yükselterek dış kulvardan ataklarına başlayan safkan öndeki (1) KRAL ÇIPLAK’a son 200’de hakimiyetini hissettirip farkı fotoya kadar 3.5 boya çıkartarak kazanma başarısını gösterirken 1.37.72’lik bitiriş derecesi aynı gün diğer Maiden’i kazanan EZELHAN’ın 1.38.14’lük derecesinden daha iyi olmasıyla bundan sonraki yarışında da adından söz ettirecek güçte görülmüştür.

İlk kez koştu, tecrübeli rakipleri yanında üçüncü olup ilk Maiden yarışına yeşil ışık yaktı

18 Mayıs Çarşamba günü İstanbul Veliefendi Hipodromu’nda yapılan 8.Koşu'da; (14) RAGING MONSOON, ilk defa start aldığı yarışında kalabalık grupta yerini iyi alarak son düzlüğü yakın aralarla dönen safkan, orta kulvardan ataklarına başlayıp binicisinin teşviklerine cevap vererek gelip koşuyu 1,38,76'lık derecesi ile 3.bitirmesiyle kabiliyetli bir isim olduğunu gösterirken bugün için tecrübeli rakipleri arasında gayet iyi koşmasıyla ilk Maiden yarışında edindiği yarış tecrübesi ile dikkat diyoruz.

FRANCIS HORSE, ilk yarışında nasıl daha farklı koşabilecek güçte bir isim olduğunu gösterdi

18 Mayıs Çarşamba günü Elazığ Hipodromu’nda yapılan 2.Koşu'da; (1) FRANCIS HORSE, 61 kilo ile start aldığı yarışını önde kabullenerek numara götüren safkan son viraj dönüldüğünde (5) ANADOLU ESERİ’ne yakalanıp dıştan gelen (4) HASOĞLUM’a da karşı gelemeyerek 3.ayrılırken bugün için ağır sıkletinden etkilendiği görülüp ilk yarışında daha farklı koşabilecek güçte bir isim olduğunun izlenimlerini bırakmıştır.

İlk yarışını koştu, 11 boy farkla kazanarak umut ışığı saçtı

18 Mayıs Çarşamba günü Elazığ Hipodromu’nda yapılan 7.Koşu'da; (12) YAĞMUR GÜZELİ, ilk kez start aldığı yarışında iyi bir makine çıkışı ile liderliği alıp numara götüren safkan viraj dönüldüğünde rakipleriyle arasındaki farkı sürekli açıp fazla zorlanmadan kazanma başarısını gösterirken 1.22.08’lik bitiriş derecesi aynı gün diğer Maiden’i kazanan ATIŞINKIZI’nın 1.24.84’lük derecesinden daha iyi olmasıyla bundan sonraki yarışı için de oldukça ümit vermiştir.

PRINCESS SABA, bir sonraki yarışına nasıl göz kırptı

 

18 Mayıs Çarşamba günü Elazığ Hipodromu’nda yapılan 8.Koşu'da; (7) PRINCESS SABA, son düzlüğe 10.çıkarak bekleme yapan safkan en dış kulvardan özellikle son 50’de kuvvetli atakları ile gelip koşuyu 4.bitirirken fotoya canlı ve diri girişiyle dikkat çekip bundan sonraki yarışında kesinlikle ihmale gelmeyecek güçte bir isim olduğunu belli etmiştir.

Yarış koştukça formunu bir adım ileriye taşıyan tay ilk Maiden yarışını kazanacak güçte olduğu görüldü

15 Mayıs Pazar günü İstanbul Veliefendi Hipodromu'nda yapılan 1.Koşu'da; (4) YİĞİTER, yarışa adapte olmakta gecikerek ilk metrelerde grubun gerisinde kalan ve son düzlüğü 5.dönen safkan 400 geçildiğinde dış kulvara açılarak ataklarına başlayıp özellikle son 100’deki kuvvetli sprintiyle içindeki (1) GÖNÜL ERİ ile arasındaki farkı yarım boya düşürerek koşuyu 2.bitirirken 1.20.43’lük bitiriş derecesi aynı gün diğer Maiden’i kazanan ROCK IRON’un 1.20.68’lik derecesinden iyi olmasıyla bundan sonraki yarışında dikkat diyoruz.

İlk kez kapalı gözlük, dilbağı aksesuarı ve çim pistte koştu, fotoda ikinci kaldı, artan formu ile ilk Maiden yarışına yeşil ışık yaktı

15 Mayıs Pazar günü İstanbul Veliefendi Hipodromu'nda yapılan 3.Koşu'da; (6) ÇAKILDAK, ilk metrelerden itibaren ön grupta yarışı takip ederek düzlüğe çıkıldıktan sonra koşuya hakimiyetini hissettiren safkan dışından gelen (3) ROCK IRON ile başa baş mücadelesi verip rakibine tam aynada geçilerek yakın aralarla koşuyu 2.bitirirken formunu bulmaya başladığı görülmesi ile ilk yarışında mutlaka değerlendirilmelidir.

HONORABLE, ilk yarışında nasıl daha farklı koşabileceğinin izlenimlerini bıraktı

15 Mayıs Pazar günü İstanbul Veliefendi Hipodromu'nda yapılan 7.Koşu'da; (1) HONORABLE, 63 kilo ile start aldığı yarışında bekleme yapan safkan son 200’den itibaren orta kulvardan ataklarına başlayıp binicisinin teşviklerine cevap vererek gelip yakın aralarla koşuyu 4.bitirirken ilk yarışında bundan sonraki yarışında daha farklı koşabilecek güçte bir isim olduğunun izlenimlerini vermiştir.

İlk kez böyle bir grupla koştu, başarılı bir ikincilik yapıp ilk yarışında ihmale gelmeyeceğini gösterdi

15 Mayıs Pazar günü İstanbul Veliefendi Hipodromu'nda yapılan 9.Koşu'da; (11) LADY PALPATINE, temposunu son düzlüğe çıkıldığında yükselterek dış kulvardan yaptığı ataklarıyla yarışa son 300 geçildiğinde hakimiyetini hissettiren safkan son ana kadar üstünlüğünü korurken içinden gelen (16) SECRET POWER’a fotoya yakın geçilerek 1 boy gerisinde koşuyu jokeyi Mustafa Çiçek ve 1,37,18 ile 2.tamamlarken, son 800: 0,48,84 oldu. Güzel formuyla bundan sonraki yarışında da kesinlikle ihmal edilmemelidir.

SPLENDID, bu gruptaki dördüncülüğü ile bir sonraki yarışında nasıl ihmale gelmeyeceğini gösterdi

15 Mayıs Pazar günü İstanbul Veliefendi Hipodromu'nda yapılan 9.Koşu'da; (19) SPLENDID, son düzlüğü ön grubun gerisinde dönerek bekleme yapan safkan dış kulvardan özellikle son 150 metre içerisinde kuvvetli sprinti ile gelip bu gruptaki 4.lüğü ile dikkat çekerken fotoya canlı ve diri girişiyle ilk yarışında mutlaka değerlendirilmelidir.

DANCING ADDER, bir sonraki yarışımda beni ıskalamayın yoksa pişman olursunuz dedi

15 Mayıs Pazar günü Adana Yeşiloba Hipodromu'nda yapılan 2.Koşu'da; (7) DANCING ADDER, önde numara götüren (3) STARK’ı kovalayan safkan son viraj dönüldüğünde iç kulvardan ataklarına başlayıp dışındaki rakiplerine fotoya yakın karşı gelemese de mücadeleden tam kopmayıp yakın aralarla koşuyu 5.bitirirken bundan sonraki yarışında daha farklı koşabileceğinin izlenimlerini vermiştir.

Son virajı 11.durumda döndü, sondaki diri atağı ile üçüncü olup ilk yarışına yeşil ışık yaktı

15 Mayıs Pazar günü Adana Yeşiloba Hipodromu'nda yapılan 4.Koşu'da; (4) YAMAÇBEYİ, grubun en gerisinde yarışı takip ederek bekleme yapan ve son düzlüğe 11.çıkan safkan en dış kulvara açılarak ataklarına başlayıp kuvvetli sprinti ile gelerek koşuyu yakın aralarla 3.bitirirken o gelişiyle 50 metre daha olsa farklı sonuç alabilirdi. Güzel formu ile ilk yarışında kesinlikle ihmal edilmemelidir.

DEMİR KIZIM, günün yıldız ismi olup bir üst gruptaki yarışına göz kırptı

15 Mayıs Pazar günü Adana Yeşiloba Hipodromu'nda yapılan 8.Koşu'da; (6) DEMİR KIZIM, startla birlikte yarışın liderliğini alarak koşuya tempo veren safkan dışından gelen (1) İNCİOĞLU’nun tüm ataklarına fotoya kadar başarılı bir şekilde karşı gelerek beyaz bayrak ayna kazanma başarısını gösterirken 1.07.05’lik bitiriş derecesi aynı gün diğer Maiden’i kazanan BRIANNA’nın 1.07.74’lük derecesinden daha iyi olmasıyla bundan sonraki yarışında da adından söz ettirecek güçtedir.

İNCİOĞLU, bir sonraki Maiden yarışını nasıl kazanacak güçte olduğunu belli etti

15 Mayıs Pazar günü Adana Yeşiloba Hipodromu'nda yapılan 8.Koşu'da; (1) İNCİOĞLU, son 400’den itibaren öndeki DEMİR KIZIM’ın dışından ataklarına başlayıp rakibini yakalamaya çalışan safkan aradaki farkı ancak 1.5 boya düşürerek koşuyu 2.bitirirken 1.07.26’lık bitiriş derecesi aynı gün diğer Maiden’i kazanan BRIANNA’nın 1.07.74’lük derecesinden daha iyi olmasıyla ilk yarışında mutlaka değerlendirilmelidir.

Kapalı gözlük denendi, starttan 3 boy geç çıktı, üçüncülüğüyle dikkat çekip artan formu ile ilk Maiden yarışına yeşil ışık yaktı

14 Mayıs Cumartesi günü Ankara 75.Yıl Hipodromu’nda yapılan günün 1.Koşusu'nda; (11) DENİZİNKIZI, bu koşusunda kapalı gözlük aksesuarı denenerek yarışa fazla iyi başlayamayıp 3 boy tereddüt gösteren safkan iç kulvar avantajıyla doldurup gelip ön grubu 600’de yakalarken bariyer dibinden etkili spriinti ile gelerek yakın aralarla koşuyu 1,06,22’lik derecesi ile 3.tamamlayıp dikkat çekti. Yarış koştukça formunu bir adım daha ileriye taşıdığı görülmesi ile ilk Maiden yarışında kesinlikle ihmal edilmeyecek bir isim olduğu görülmüştür.

SONATINKIZI, günün yıldız ismi olup bir üst gruptaki koşusu öncesi olumlu izlenimler bıraktı

14 Mayıs Cumartesi günü Ankara 75.Yıl Hipodromu’nda yapılan günün 4.Koşusu'nda; (12) SONATINKIZI, yarışa iyi başlayıp önde liderliği ilk metrelerden itibaren ele geçiren safkan rakipleriyle arasındaki farkı düzlüğe çıkıldıktan sonra daha da açıp fazla zorlanmadan 4 boy farklı kazanma başarırken 1.04.82’lik derecesi aynı gün diğer Maiden’i kazanan BEYAZSEVGİ’nin 1.06.09, ÖNGÜZ’ün 1.05.06’lık derecesinden daha iyi olmasıyla bundan sonraki yarışlarında da adından söz ettirecek güçte görülmüştür.

İlk kez çim piste çıktı, uzun süre önde yarışı forse etti, ikinciliğiyle göz doldurup ilk yarışına göz kırptı

14 Mayıs Cumartesi günü Ankara 75.Yıl Hipodromu’nda yapılan günün 6.Koşusu'nda; (4) GULLLOTİNE, ilk metrelerden itibaren yarışın liderliğini ele geçirerek koşuya tempo veren safkan son 50’ye kadar üstünlüğünü korurken bu metrelerde dışından gelen (13) SNOW BIRD’e karşılık veremeyip koşuyu 2.bitirirken çim pistteki ilk sınavından başarılı bir şekilde ayrılıp güzel formuyla ilk yarışında yine adından söz ettirecek güçtedir.

ÖNGÖZ, beni ilk çim yarışımda sakın es geçmeyin yoksa pişman olursunuz dedi

14 Mayıs Cumartesi günü Ankara 75.Yıl Hipodromu’nda yapılan günün 7.Koşusu'nda; (7) ÖNGÖZ, iyi bir makine çıkışı ile liderliği alıp koşuya tempo veren safkan dışından özellikle son 50’de farkı azaltarak etkili sprinti ile gelen rakibi (1) ALZENGİNOĞLU’na başarılı bir şekilde karşılık verip kazanma başarısını gösterirken 1.05.06’lık bitiriş derecesi aynı gün diğer Maiden’i kazanan BEYAZSEVGİ’nin 1.06.09’luk derecesinden daha iyi olmasıyla bundan sonraki yarışında da adından söz ettirecek güçte görülmüştür.

ALZENGİNOĞLU’nun bu formuyla Maiden’dan çıkması yakındır

14 Mayıs Cumartesi günü Ankara 75.Yıl Hipodromu’nda yapılan 7.Koşu'da; (1) ALZENGİNOĞLU, son 300’den itibaren ÖNGÖZ’ün dışından ataklarına başlayan safkan bu metreler geçildiğinde pistte biraz gezinmesinden dolayı zaman kaybedip rakibiyle arasındaki farkı ancak yarım boya  düşürerek koşudan 2.ayrılırken, 1.05.13’lük bitiriş derecesiyle aynı gün diğer Maiden’i kazanan BEYAZSEVGİ’nin 1.06.09’luk derecesinden daha iyi olmasıyla bundan sonraki yarışı için oldukça ümit vermiştir.

İlk kez böyle bir grupla koştu, ikinciliğiyle dikkatli bakışları üzerine çekti, bu formuyla kumda bu tip gruplarda kesinlikle ihmale gelmeyecek isim olduğunu belli etti

14 Mayıs Cumartesi günü Ankara 75.Yıl Hipodromu’nda yapılan 8.Koşu'da; (6) GREAT DISASTER, ilk metrelerden itibaren koşuyu forse eden (3) VAHŞİ KIZ’ın gerisinde yarışı takip eden safkan düzlüğe çıkıldığında orta kulvardan ataklarına başlarken her ne kadar dışından gelen (7) REGARDLESS’e karşı gelemese de 2.liği jokeyi Müslüm Çelik ile kaptırmayarak dikkat çekerken, son 800: 0,50,24 oldu. 1.26.30’luk bitiriş derecesiyle ilk yarışında değerlendirilmelidir.

BABADAĞINOĞLU, beni takip listenize yazın sonra pişman olmayın nasıl dedi

14 Mayıs Cumartesi günü Ankara 75.Yıl Hipodromu’nda yapılan 10.Koşu'da; (2) BABADAĞINOĞLU, son düzlüğe ön grubun gerisinde çıkarak bekleme yarışı yapan safkan orta kulvardan son 200’den itibaren canlı ve diri ataklarıyla gelip koşuyu yakın aralarla 2,32,30’luk derecesi ile 3.bitirirken fotoya canlı ve diri girişiyle formunu bulmaya başladığı görülüp bundan sonra takibe alınız.

LADY MELODY, ilk Maiden yarışını nasıl kazanacak güçte olduğunu gösterdi

14 Mayıs Cumartesi günü İzmir Şirinyer Hipodromu’nda yapılan 1.Koşu’da; (6) LADY MELODY, bekleme yarışı yapan safkan son 600’de tökezleyerek jokeyi düşme tehlikesi geçirerek bozulan temposuyla koşuya tekrar adapte olup iç kulvara girerek bariyer dibinden özellikle son 100’deki etkili sprintiyle koşuyu 1,53,82’lik derecesi ile 2.bitirirken, son 800: 0,49,48 oldu. O gelşiyle kazanabilirdi. Aynı gün diğer Maiden’i kazanan MİMOZA’nın 1.54.04’lük derecesinden daha iyi oldu. Koştuğu her yarışının ardından formunu bulmaya başladığı görülmesiyle ilk yarışında mutlaka değerlendirilmelidir.

ALKILIÇ, formunu bulduğunu bu koşusu ile gösterip ilk yarışına yeşil ışık yaktı

14 Mayıs Cumartesi günü İzmir Şirinyer Hipodromu’nda yapılan 3.Koşu’da; (7) ALKILIÇ, yarışı ilk metrelerden itibaren ön tarafta kabullenerek numara götüren safkan son 200’e gelinirken (2) LADY LOPEZ’e yakalanıp hatta bir ara 3.lüğe kadar düşse de içerden tekrar tazeleyerek gelip kuvvetli sprintiyle 2.liği dışındaki (1) SMYRNA ROMANCE’den 1,19,32’lik derecesi ile kurtarırken, son 800: 0,47,84 oldu. Bundan sonraki yarışında acele etmediği takdirde daha farklı koşabileceğini belli etmiştir.

OPIA, ilk Maiden yarışında nasıl ihmale gelmeyeceğini belli etti

14 Mayıs Cumartesi günü İzmir Şirinyer Hipodromu’nda yapılan 8.Koşu’da; (8) OPIA, grubun gerisinde yarışı takip ederek bekleme yapan safkan hücumda geç kalıp özellikle son 50’de dış kulvardan kuvvetli sprinti ile gelse de yetiştiremeyerek koşudan 4.ayrılırken bundan sonraki yarışında sprint mesafesini fazla uzatmayıp kısaltması halinde dapa farklı koşabilecek güçte bir isim olduğunun izlenimlerini bırakmıştır.

EFE YÜREK, bir sonraki yarışına nasıl göz kırptı

 

14 Mayıs Cumartesi günü İzmir Şirinyer Hipodromu’nda yapılan 9.Koşu’da; (8) EFE YÜREK, bekleme yarışı yapan safkan dış kulvardan özellikle son 200’den itibaren canlı ataklarıyla gelip koşuyu 4.bitirirken fotoya 3.olan rakibinden daha diri girişiyle dikkat çekip bundan sonraki yarışında daha farklı koşabilecek güçte bir isim olduğunu belli etmiştir.

Uzun süre yarışı önde forse etti, yakın ara ile üçüncü olup dikkatleri üzerine çekti formunu bulmaya başladığı görüldü

13 Mayıs Cuma günü İstanbul Veliefendi Hipodromu'nda yapılan günün 1.Koşusu'nda; (5) ERSAVAŞ, startla birlikte yarışın liderliğini alarak koşuya tempo veren safkan üstünlüğünü son 50’ye kadar devam ettirirken dışından gelen (1) FIŞ FIŞ ve (10) ASLIYÜCE’ye karşı gelemeyerek koşudan yakın aralarla koşuyu 1,45,07 ile 3.ayrıldı. Formunu bulmaya başladığı görülüp ilk yarışında değerlendirilmelidir.

SABIR ÇİÇEĞİ günün yıldız ismi olup bir üst gruptaki yarışı öncesi ümit verdi

13 Mayıs Cuma günü İstanbul Veliefendi Hipodromu'nda yapılan günün 4.Koşusu'nda; (11) SABIR ÇİÇEĞİ, öndeki (10) MİNNAK’ı kovalayan safkan orta kulvardan ataklarına başlayıp dışından etkili sprinti ile gelerek rakibine fotoya 50 metre kala hakim olup jokeyi Gökhan Kocakaya ile kazanma başarısını gösterirken, son 800: 0,52,47 oldu. 1.05.24’lük bitiriş derecesi aynı gün diğer Şartlı-1’i kazanan GELİRİBOL’un 1.07.68’lik derecesinden daha iyi olmasıyla bundan sonraki yarışı için de ümit vermiştir.

MİNNAK ilk Maiden yarışını nasıl kazanacak güçte olduğunu gösterdi

13 Mayıs Cuma günü İstanbul Veliefendi Hipodromu'nda yapılan günün 4.Koşusu'nda; (10) MİNNAK, iyi bir makine çıkışı ile liderliği ilk metrelerden itibaren alarak koşuya tempo veren safkan üstünlüğünü son 50’ye kadar korurken dışından gelen (11) SABIR ÇİÇEĞİ’ne bu metrelerde karşılık veremeyip koşuyu 2.tamamlarken 1.05.50’lik bitiriş derecesi aynı gün diğer Şartlı-1’i kazanan GELİRİBOL’un 1.07.68’lik derecesinden daha iyi olmasıyla ilk yarışında kesinlikle ihmale gelmeyecek güçte görülmüştür.

MY SECRET LOVE, beni ilk yarışımda kesinlikle ihmal etmeyin yoksa pişman olursunuz dedi

13 Mayıs Cuma günü İstanbul Veliefendi Hipodromu'nda yapılan günün 8.Koşusu'nda; (1) MY SECRET LOVE, 61 kilo ile start aldığı yarışında düzlüğe çıkıldığında yerini iyi alamayıp iç kulvarda kalan safkan yol bulmakta zorlanıp son 100’e kadar sprint yapacak kulvarını bulamazken kantarmada boğularak ancak 50’de önü açılınca kendisini tam olarak yarışa verip koşudan 4.ayrıldı. Bugün için çok daha iyi sonuç alabilecek güçte olan safkanı ilk yarışında kesinlikle ihmal etmeyiniz.

TORHAN TAY, ilk Maiden yarışında nasıl ihmale gelmeyecek güçte olduğunu gösterdi

13 Mayıs Cuma günü İstanbul Veliefendi Hipodromu'nda yapılan günün 9.Koşusu'nda; (7) MİRİALEM, son 400’den itibaren bariyer dibinden ataklarına başlayıp ön grubu yakalayan safkan dışındaki (6) GELİRİBOL ve (8) TORHAN TAY ile başa baş 1.lik mücadelesi verip rakiplerine fotoya yakın karşı gelemeyerek koşudan 3.ayrılırken bundan sonraki yarışında dapa farklı koşabilecek güçte bir isim olduğunu belli etmiştir.

Yarış koştukça formunu bir adım ileriye taşıyan safkan ilk Maiden yarışına nasıl yeşil ışık yaktı

13 Mayıs Cuma günü Bursa Osmangazi Hipodromu'nda yapılan günün 2.Koşusu'nda; (9) MORNING STAR, son düzlüğe çıkıldığında öndeki (2) AHBAP ile arasında olan 5 boyluk farkı kapatıp rakibine 200’de hakim olan safkan içinden gelen (12) SHINE AWAY’e son 50’de karşı gelemeyip dıştaki (1) SADİ ŞAH’a da direnemeyerek koşuyu 3.bitirirken ilk yarışında fazla acele etmeyip sprint mesafesini kısaltması halinde daha farklı koşabileceğini belli etmiştir.

YAHYABEY GÜLÜ, bir sonraki yarışında nasıl daha farklı koşabileceğinin işaretlerini verdi

13 Mayıs Cuma günü Bursa Osmangazi Hipodromu'nda yapılan günün 3.Koşusu'nda; (12) YAHYABEY GÜLÜ, temposunu son viraj dönüldüğünde yükselterek iç kulvardan yaptığı ataklarıyla yarışa 300’de hakimiyetini hissettiren safkan dışından gelen rakiplerine son 100’de karşı gelemeyerek koşuyu 5.tamamlarken bugün için ön tarafa gelmekte biraz acele ettiği görülüp ilk yarışında sprint mesafesini kısaltması halinde daha farklı koşacaktır.

MR OZZY günün yıldız ismi olurken bu formuyla bir sonraki yarışına göz kırptı

 

13 Mayıs Cuma günü Bursa Osmangazi Hipodromu'nda yapılan günün 10.Koşusu'nda; (5) MR OZZY, yarışı ön tarafta kabullenerek numara götüren safkan rakipleriyle arasındaki farkı düzlüğe çıkıldığında daha da açıp fazla zorlanmadan kazanma başarısını gösterirken 1,23,83’lük bitiriş derecesi aynı gün diğer Maiden’i kazanan RÜTBESİZ’in 1.24.03, SADİ ŞAH’ın 1.24.09’luk derecesinden daha iyi olmasıyla bundan sonraki yarışında da adından söz ettirecek güçte bir isim olduğunu belli etmiştir.

ŞEN AKYÜZ, bir sonraki yarışında da yine kazanacak güçte olduğunu nasıl belli etti

09 Mayıs Pazartesi Bursa Osmangazi Hipodromu’nda yapılan 1.Koşu'da; (5) ŞEN AKYÜZ, ilk metrelerden itibaren öndeki (1) ZALIN OĞLU’nu takibe alarak düzlüğe yakın aralarla 3.çıkan safkan iç kulvara girip bariyer dibinden son 300’de orta kulvara açılarak ataklarına başlayıp rakibine son 50 geçildiğinde hakimiyetini hissettirerek kazanma başarısını gösterirken, bir sonraki yarışında yine kazanacak güçte görüldü.

Starttan 10 boy geç çıktı, sonlarda diri atağı ile gelip beşinciliğiyle dikkat çekti, ilk yarışına göz kırptı

09 Mayıs Pazartesi Bursa Osmangazi Hipodromu’nda yapılan 4.Koşu'da; (7) BENGÜTAŞ, makineden 10 boy kadar geç çıkış yaparak ilk metrelerde grubun gerisinde kalan safkan dış kulvara açılarak özellikle son 50’deki kuvvetli sprinti ile koşuyu 5.tamamlarken bugün için start çıkışında sorun yaşamasa çok daha farklı koşabilirdi. İlk yarışında dikkat diyoruz.

DEMİR BEY, günün yıldız ismi olurken üst gruptaki bir sonraki yarışına yeşil ışık yaktı

09 Mayıs Pazartesi Bursa Osmangazi Hipodromu’nda yapılan 5.Koşu'da; (3) DEMİR BEY, son 400’den itibaren öndeki (9) İBRİŞİM HANIM’ın dışından ataklarına başlayan safkan rakibine 200’e gelinmeden hakimiyetini hissettirip farkı daha da açarak fazla zorlanmadan kazanma başarısını gösterirken 1.23.52’lik bitiriş derecesi aynı gün diğer Maiden’i kazanan CANYURT’un 1.25.68’lik derecesinden daha iyi olmasıyla bundan sonraki yarışında da adından söz ettirecek güçte görülmüştür.

DEV ADAM, bu formuyla birinciliklerine yenisini ekleyecek güçte görüldü

09 Mayıs Pazartesi Bursa Osmangazi Hipodromu’nda yapılan 7.Koşu'da; (1) DEV ADAM, son 800’den itibaren öndeki (2) ROTOVATÖR ve (4) LEBRON’un yarışı süratlendirmeleriyle düzlüğe hemen gerilerinde 3.çıkan safkan bu durumu iyi değerlendirerek dış kulvardan gelip rakiplerine kısa bir mücadelenin ardından 200’de hakimiyetini hissettirerek kazanma başarısını gösterirken farkı 4 boya çıkarması ve güzel formuyla bundan sonraki yarışında da adından söz ettirecek güçte görülmüştür.

KATIOĞLU, güle oynaya kazanıp günün yıldız ismi oldu, üst gruptaki yarış öncesi umut ışığı saçtı

09 Mayıs Pazartesi Şanlıurfa Hipodromu’nda yapılan 1.Koşu'da; (2) KATIOĞLU, öndeki (7) UFUKBEY’i kolay tempoda virajı dönerek son 400’de yakalayan safkan rakipleriyle arasındaki farkı bu metrelerden sonra açıp fazla zorlanmadan kazanma başarısını gösterirken 1.26.21’lik bitiriş derecesi aynı gün diğer Maiden’i kazanan ŞİMEL’in 1.30.45, KARAPINAR ASLANI’nın 1.30.16’lık derecesinden daha iyi olması ve fotoya girişte binicisinin elinde sermaye olduğu görülmesiyle bundan sonraki yarışında da adından söz ettirecektir.

BERISHA, 10 boy önde kazandı ben bu grubun üzerinde bir safkanım dedi

09 Mayıs Pazartesi Şanlıurfa Hipodromu’nda yapılan 3.Koşu'da; (1) BERISHA, startla birlikte numarayı ele geçirerek koşuya tempo veren safkan rakiplerini hiçbir metrede yanına yaklaştırmayıp beyaz bayrak ayna yaparak 10 boy farkla kazanma başarısını gösterirken güzel formu ve binicisinin elinde daha sermaye olduğu görülmesiyle bundan sonraki yarışında da adından söz ettirecek güçtedir.

GÜL MATRA, beni bir sonraki yarışımda sakın ıskalamayın yoksa pişman olursunuz dedi

09 Mayıs Pazartesi Şanlıurfa Hipodromu’nda yapılan 7.Koşu'da; (3) GÜL MATRA, yarışı ilk metrelerden itibaren ön tarafta kabullenerek numara götüren safkan son 100’e kadar üstünlüğünü koruyup bu metreler geçildiğinde dışından gelen rakiplerine karşı gelemese de kolay teslim olmayıp mücadeleden kopmamasıyla koşuyu 3.tamamlarken ilk yarışında adından söz ettirecek güçte olduğunu belli etmiştir.

TİLGEN SU, ilk Maiden yarışına nasıl yeşil ışık yaktı

09 Mayıs Pazartesi Şanlıurfa Hipodromu’nda yapılan 8.Koşu'da; (13) TİLGEN SU, son 400’den itibaren dış kulvardan ataklarına başlayıp bu metrelerde dış kulvarları biraz fazla dolaşarak rakiplerinden daha çok efor sarf eden safkan fotoya kadar binicisinin teşviklerine cevap vererek gelip koşuyu 3.tamamlarken bundan sonraki yarışında takibe alınmalıdır.

ANNUS MIRABUS, başarılı ikinciliğiyle formunu bulduğunu belli edip ilk yarışına göz kırptı

 

09 Mayıs Pazartesi Şanlıurfa Hipodromu’nda yapılan 9.Koşu'da; (9) ANNUS MIRABUS, son 400’den itibaren (6) THE DIFFERENCE’in dışından ataklarına başlayan safkan rakibine 200’de hakimiyetini hissettirip sonlara kadar üstünlüğünü korurken dışındaki (13) LATEST NOVEL’e tam fotoda geçilerek boyun farkıyla gerisinde koşuyu 2.bitirdi. Formunu bulmaya başladığı görülmesiyle ilk yarışında ihmal edilmemelidir.

BÜYÜK YILDIZ, günün yıldız ismi olurken bir üst gruptaki yarışı öncesi için de ümit verdi

05 Mayıs Perşembe günü Ankara 75.Yıl Hipodromun’da yapılan günün 1.Koşusu'nda; (5) BÜYÜK YILDIZ, son virajı yakın ara 3.dönen safkan dış kulvardan yaptığı atakları ile rakiplerine 200’de hakimiyetini hissettirip farkı fotoya kadar 3 boya çıkartarak jokeyi Akın Sözen ile 1.06.38’lik bitiriş derecesi kazanma başarısını gösterirken, son 800: 0,51,84 oldu. Aynı gün diğer Maiden’i kazanan UÇARGELİR’in 1.06.41, DİLAN KIZ’ın 1.07.39’luk derecesinden daha iyi olmasıyla bundan sonraki yarışı için de ümit vermiştir.

Hayatının ilk yarışında starttan 4 boy geç çıktı, tecrübeli rakipleri yanındaki yakın ara üçüncülüğüyle beğenilip ilk yarışına yeşil ışık yaktı

05 Mayıs Perşembe günü Ankara 75.Yıl Hipodromun’da yapılan günün 2.Koşusu'nda; (6) KARTAL OVASI, ilk kez start aldığı yarışında starttan 4 boy geç çıkış yapıp bekleme yapan safkan tecrübeli rakipleri arasında dış kulvardan özellikle son 200’den itibaren etkili atakları ile gelip yakın aralarla koşuyu 3.bitirirken kabiliyetli bin isim olduğunu belli edip bundan sonraki yarışında değerlendirilmelidir.

ŞİNTAY, beni bu formum ile bir sonraki yarışımda sakın es geçmeyin dedi

05 Mayıs Perşembe günü Ankara 75.Yıl Hipodromun’da yapılan günün 6.Koşusu'nda; (7) ŞİNTAY, temposunu son 400’den itibaren yükselterek iç kulvardan ataklarına başlayan safkan dışından gelen (4) SEVALCAN ile başa baş 1.lik mücadelesi verip rakibine fotoya yakın az farkla geçilerek koşuyu 2.bitirirken bu aralar iyi bir form yakalamasıyla ilk yarışında kesinlikle ihmale gelmeyecek güçte görülmüştür.

UÇARGELİR, güle oynaya fazla zorlanmadan kazanıp ilk yarışında da kazanacak güçte görüldü

05 Mayıs Perşembe günü Ankara 75.Yıl Hipodromun’da yapılan günün 9.Koşusu'nda; (11) UÇARGELİR, yarışı ilk metrelerden itibaren ön tarafta kabullenerek numara götüren safkan kendisini kovalayan (6) İLKBENLİ’ye fotoya kadar başarılı bir şekilde karşılık verip kazanma başarısını gösterirken 1.06.41’lik bitiriş derecesi aynı gün diğer Maiden’i kazanan DİLAN KIZ’ın 1.07.39’luk derecesinden daha iyi olması ve 4 boy fark yaparak fazla zorlanmadığı görülmesiyle bundan sonraki yarışı için de ümit vermiştir.

Yaklaşık beş ay aranın ardından koştu, yakın ara beşinci olup nefes açtı, ilk yarışına yeşil ışık yaktı

05 Mayıs Perşembe günü Ankara 75.Yıl Hipodromun’da yapılan günün 10.Koşusu'nda; (2) BOUDICCA, 145 gün aradan sonra start aldığı yarışında kalabalık grupta bekleme yapan safkan dış kulvardan ataklarına başlayıp etkili sprinti ile gelerek yakın aralarla koşuyu 5.bitirirken fotoya canlı ve diri girişiyle dikkat çekerek bundan sonraki yarışında mutlaka değerlendirilmeye alınmalıdır.

KUMRAL TAY, beni bu formum ile ilk yarışımda da kesinlikle ihmal etmeyin dedi

05 Mayıs Perşembe günü İzmir Şirinyer Hipodromun’da yapılan günün 1.Koşusu'nda; (11) KUMRAL TAY, ön tarafta (8) AKSU NEHİR ile liderlik mücadelesi verip son düzlüğe başa baş çıkan safkan dışından yaptığı ataklarıyla rakibine son 100’de hakim olup son 50’de (2) BÜLENT BRA’ya başarılı bir şekilde karşı gelerek kazanma başarısını gösterirken 1.17.23’lük bitiriş derecesi aynı gün diğer Maiden’i kazanan MEMOLİTO’nun 1.17.65’lik derecesinden daha iyi olmasıyla bundan sonraki yarışında da dikkat diyoruz.

DI CAPRIO, bir sonraki koşusunda nasıl ihmale gelmeyecek güçte olduğunu belli etti

05 Mayıs Perşembe günü İzmir Şirinyer Hipodromun’da yapılan günün 4.Koşusu'nda; (9) DICAPRIO, orta kulvardan son 300’den itibaren ataklarına başlayan sa fkan ön grubu yakalayamasa da mücadelesini fotoya kadar sürdürüp yakın aralarla koşuyu 5.tamamlarken güzel formu ile ilk yarışında daha farklı koşabilecek güçte bir isim olduğunun izlenimlerini vermiştir.

Yarış koştukça formunun üzerine koyan tay, ben artık ilk yarışımda Maiden’dan çıkarım dedi

05 Mayıs Perşembe günü İzmir Şirinyer Hipodromun’da yapılan günün 5.Koşusu'nda; (2) DEMİR GÖKHAN, yarışı ilk metrelerden itibaren ön gruba yakın takip ederek (4) MEMOLİTO’yu kovalayan safkan viraj dönüldüğünde dışından ataklarına başlayıp rakibini yakalamaya çalışırken özellikle son 100’de temposu düşmeye başlayarak rakiplerine karşı gelemeyip koşudan 4.ayrıldı. Bundan sonraki yarışında daha farklı koşabilecek güçte bir isim olduğu görülüp değerlendirilmesini öneririz.

Son 200’de tam sprinte kalkacağı anda önü kapandı, dördüncülükle yetindi, ben ilk yarışımda daha farklı sonuç alırım dedi

05 Mayıs Perşembe günü İzmir Şirinyer Hipodromun’da yapılan günün 7.Koşusu'nda; (6) OĞLUM UTKUN, bekleme yarışı yapan safkan orta kulvardan son 200’den itibaren ataklarına başlayıp öndeki rakipleriyle arasındaki farkı azaltırken son 100’de tam sprinte kalkacağı anda aralarda kalıp temposu bozulunca arttıramayarak koşudan 4.ayrıldı. Bundan sonraki yarışında daha farklı koşabilecek güçte bir isim olmasıyla ihmal edilmemesini öneririz.

CÜDA, ikinciliğiyle dikkatleri üzerine çekti, ilk yarışımda beni sakın ıskalamayın yoksa pişman olursunuz dedi

02 Mayıs Pazartesi günü Bursa Osmangazi Hipodromu’nda yapılan 1.Koşusu’da (9) CÜDA, son virajı öndeki (2) TEKİNCİ’nin hemen gerisinde 2.dönen safkan dışından yaptığı ataklarıyla rakibini 200’de yakalayıp bir ara yarım boy önüne geçerek kazanacakmış gibi olmasına rağmen (2) TEKİNCİ’nin iç kulvardan tekrar tazelemesiyle baş farkıyla gerisinde koşuyu 2,19,56’lık derecesi ve jokeyi Sercan Tırpan ile 2.tamamlarken formunu bulmaya başladığı görülmesi ile ilk yarışında takibe alınmalıdır.

Hayatının ilk yarışını koştu, startta 2 boy kaldı, virajı 10.durumda çıktı, sonlarda usta atlar gibi sprint yapıp ikincili oldu ve kabiliyetli bir tay görünümü verdi

02 Mayıs Pazartesi günü Bursa Osmangazi Hipodromu’nda yapılan 2.Koşusu’da (2) DELİ YILDIRIM makineden 2 boy tereddütlü çıkarak yarışa adapte geç adapte olan ve düzlüğe 10.çıkan safkan dış kulvardan ataklarına başlayıp özellikle son 100’deki kuvvetli sprinti ile koşuyu 2.bitirirken fotoya kazanan rakibi kadar canlı ve diri girmesiyle dikkat çekerek ilk yarışında adından söz ettirecek güçte görülmüştür.

Yarış boyunca pistin en dışarlarını dolaştı, rakiplerinden fazla efor sarf etti, yakın arayla dördüncü oldu, ilk Maiden yarışında farklı koşabilecek güçte görüldü

02 Mayıs Pazartesi günü Bursa Osmangazi Hipodromu’nda yapılan 2.Koşusu’da; (7) AFAVET, en dış starttan çıkarak koşu boyunca pistin en dışarılarını dolaşarak rakiplerinden fazla koşan safkan buna rağmen mücadeleden fotoya kadar tam kopmayıp pistin en dışından gelerek yakın aralarla koşuyu 4.bitirirken ilk yarışında çok daha farklı koşabileceğini belli etmiştir.

ULUDORUK günün yıldız ismi oldu, bir sonraki yarış içinde oldukça ümit verdi

02 Mayıs Pazartesi günü Bursa Osmangazi Hipodromu’nda yapılan 5.Koşusu’da; (6) ULUDORUK, son 400’den itibaren öndeki (10) ZEKOSH’un dışından ataklarına başlayan safkan binicisinin teşviklerine cevap vererek gelip düzgün sprinti ile rakibine fotoya 50 metre kala hakim olup aprantisi Şev.Gökçe ile kazanma başarısını gösterirken, 0.51.50’lik bitiriş derecesi aynı gün diğer Şartlı-1’i kazanan GİDEROS’un 0.52.21’lik ve BEDİZ DE FAUST’un 0,52,00’lık derecelerinden daha iyi olmasıyla bundan sonraki yarışı için de oldukça ümit vermiştir.

CANYURT, ilk Maiden yarışını nasıl kazanacak güçte olduğunu belli etti

02 Mayıs Pazartesi günü Bursa Osmangazi Hipodromu’nda yapılan 5.Koşusu’da; (2) CANYURT, son 400’den itibaren iç kulvara girerek ataklarına başlayan safkan bariyer dibinden etkili gelip dışındaki iki rakibiyle arasındaki farkı azaltarak gelip koşuyu 3.tamamladı. 0.51.70’lik derecesi aynı gün diğer Şartlı-1’i kazanan GİDEROS’un 0.52.21’lik ve BEDİZ DE FAUST’un 0,52,00’lık derecelerinden daha iyi olmasıyla bundan sonraki yarışında mutlaka değerlendirilmelidir.

ZEYTİNYELİ, bir yarış koşup tecrübe edindi, ilk Maiden yarışına göz kırptı

02 Mayıs Pazartesi günü Bursa Osmangazi Hipodromu’nda yapılan 9.Koşusu’da; (4) ZEYTİNYELİ, iyi bir makine çıkışı yaparak koşuyu ilk metrelerden itibaren ön tarafta kabullenen safkan rakiplerine son 200’de yakalanıp rakiplerine fotoya kadar karşı gelemeyerek düşmeye başlayan temposuyla koşuyu 4.tamamlarken bundan sonraki yarışında daha farklı koşabilecek güçte bir isim olduğunun izlenimlerini bırakmıştır.

Hayatının ilk yarışını koştu, son 200’den sonra usta atlar gibi sprint atıp 2 boy önde kazandı, bir sonraki yarışı içinde ümit verdi

01 Mayıs Pazar günü İstanbul Veliefendi Hipodromu’nda yapılan günün 2.Koşusu’nda; (10) ŞEFİKA HANIM, ilk kez start aldığı yarışında düzlüğe 3.çıkan safkan orta kulvardan yaptığı ataklarıyla içindeki (9) SIRMA GÜZEL’e 200’de hakimiyetini hissettirip farkı 2 boya çıkartarak 1,06,64’lük derecesi ile kazanma başarısını gösterirken, son 800: 0,51,95 oldu. 1.06.64’lük bitiriş derecesi aynı gün diğer Maiden’i kazanan CANSES GÜLÜ’nün 1.07.14’lük derecesinden daha iyi olmasıyla bundan sonraki yarışı için de ümit vermiştir.

ULUBATUR, beni bu tip mesafelerde ve sentetik pistte sakın es geçmeyin benden söylemesi dedi

01 Mayıs Pazar günü İstanbul Veliefendi Hipodromu’nda yapılan günün 3.Koşusu’nda; (5) ULUBATUR, startla birlikte numarayı ele geçirerek koşuya tempo veren safkan viraj dönüldüğünde jokeyinin teşviklerine fotoya kadar başarılı bir şekilde karşılık verip rakiplerine fotoya kadar direnerek beyaz bayrak ayna kazanma başarısını gösterirken formunu bulduğu görülmesiyle bundan sonraki yarışında da adından söz ettirecektir.

KEREMŞAH, bir sonraki yarışında nasıl ihmale gelmeyecek güçte bir isim olduğunu belli etti

01 Mayıs Pazar günü İstanbul Veliefendi Hipodromu’nda yapılan günün 6.Koşusu’nda; (8) KEREMŞAH, makineden tereddütlü çıkarak grubun gerisinde bekleme yapan safkan en dış kulvardan özellikle son 100’de kuvvetli sprinti ile gelip fotoya canlı ve diri girişiyle koşuyu 2,26,28’lik derecesi ve aprantisi B.Çığla ile 5.bitirirken o gelişiyle 50 metre daha olsa farklı sonuç alabilirdi. Bundan sonraki yarışında sprint mesafesini fazla uzatmayıp kısaltması halinde adından söz ettirecek güçte bir isimdir.

İlk yarışını güle oynaya 9 boy önde kazanıp ilerisi için umut ışığı saçtı

01 Mayıs Pazar günü İstanbul Veliefendi Hipodromu’nda yapılan günün 9.Koşusu’nda; (10) TOPAZ GIRL, ilk defa start aldığı yarışını iyi bir makine çıkışı ile önde kabullenip numara götüren safkan düzlüğe çıkıldığında rakiplerini hiçbir metrede yanına yaklaştırmayıp el oynatmadan jokeyi Vedat Abiş ile 9 boy önde kazanarak tüm dikkatleri üzerine çekerken, son 800: 0,51,08 oldu. 1.05.48’lik bitiriş derecesi aynı gün diğer Maiden’i kazanan ŞEFİKA HANIM’ın 1.06.64, CANSES GÜLÜ’nün 1.07.14’lük derecesinden daha iyi olmasının yanısıra jokeyinin elinde fotoya girişte daha oldukça sermaye görünerek farklı bir kumaş olduğunu belli ederken bundan sonraki yarışlarında adından sıkça söz ettirecektir.

Yarış koştukça formunun üzerine koyan tay, nasıl ilk Maiden yarışını kazanabileceğini gösterdi

01 Mayıs Pazar günü İstanbul Veliefendi Hipodromu’nda yapılan günün 9.Koşusu’nda; (6) İZABEL, son 400 geçildiğinde iç kulvardan ataklarına başlayan safkan öndeki (10) TOPAZ GIRL’ün farkı açıp 1.liği garantilemesiyle 2.lik mücadelesi verip (3) ATLI SULTAN’dan kurtarırken 1.06.99’luk bitiriş derecesi aynı gün diğer Maiden’i kazanan CANSES GÜLÜ’nün 1.07.14’lük derecesinden daha iyi olmasıyla bundan sonraki yarışında da mutlaka değerlendirilmelidir.

LUXOR, kazanarak formunu buldu, bu tip kısa mesafeli çim yarışlarında ihmale gelmeyeceğini gösterdi

01 Mayıs Pazar günü Adana Yeşiloba Hipodromu’nda yapılan günün 3.Koşusu’nda; (4) LUXOR, kısa mesafede bekleme yarışı yapan safkan dış kulvardan ataklarına başlayıp etkili sprinti ile gelerek içindeki rakiplerine 200’de hakim olup aprantisi A.Akdemir ile kazanma başarısını gösterirken, son 800: 0,53,56 oldu. 1.26.81’lik bitiriş derecesiyle bundan sonraki yarışı için de ümit vermiştir.

MİR ASLANI, çim pistteki ilk Maiden yarışımı ben kazanırım dedi

01 Mayıs Pazar günü Adana Yeşiloba Hipodromu’nda yapılan günün 6.Koşusu’nda; (4) MİR ASLANI, temposunu son düzlüğe çıkıldığında yükselterek orta kulvardan yaptığı ataklarıyla koşuya 300’de hakimiyetini hissettiren safkan dışındaki (1) ES ES KAN’a tam fotoda geçilerek koşudan V.Demir ile 2.ayrılırken 1.13.99’luk bitiriş derecesi aynı gün diğer Maiden’i kazanan GÜR BEYAZ’ın 1.14.44’lük derecesinden daha iyi olmasıyla ilk yarışında kesinlikle ihmale gelmeyecek güçte görülmüştür.

KARABAYIRLI kazanarak formuna kavuştu, kısa mesafedeki ilk çim yarışına göz kırptı

01 Mayıs Pazar günü Adana Yeşiloba Hipodromu’nda yapılan günün 8.Koşusu’nda; (11) KARABAYIRLI, ön gruba yakın giderek son düzlüğü 3.dönen safkan iç kulvardan yaptığı ataklarıyla (4) ARDAŞAH’dan liderliği 300’de alıp dışından gelen (6) LORENZO’nun tüm ataklarına fotoya kadar başarılı bir şekilde karşı gelerek jokeyi V.Demir ile kazanma başarısını gösterirken, son 800: 0,46,12 oldu. 1.15.81’lik bitiriş derecesiyle bundan sonraki yarışında da adından söz ettirecek güçte görülmüştür.

KARA BEBEK, günün yıldız ismi olup bir üst gruptaki yarışına yeşil ışık yaktı

01 Mayıs Pazar günü Adana Yeşiloba Hipodromu’nda yapılan günün 9.Koşusu’nda; (4) KARA BEBEK, son düzlüğe çıkıldığında orta kulvardan ataklarına başlayan safkan öndeki (3) DEDE YALAZ ile arasındaki farkı her geçen metrede azaltıp fotoya yakın hakimiyetini hissettirerek kazanma başarısını gösterirken 1.13.21’lik bitiriş derecesi aynı gün diğer Maiden’i kazanan GÜR BEYAZ’ın 1.14.44, ES ES KAN’ın 1.13.95’lik derecesinden daha iyi olmasıyla bundan sonraki yarışı için de ümit vermiştir.

DEDE YALAZ’ın Maiden’dan çıkması yakın

 

01 Mayıs Pazar günü Adana Yeşiloba Hipodromu’nda yapılan günün 9.Koşusu’nda; (3) DEDE YALAZ, yarışı ilk metrelerden itibaren ön tarafta kabullenerek numara götüren safkan dışından gelen (4) KARA BEBEK’e fotoya kadar direnemeyip rakibine son anda geçilerek koşudan 2.ayrılırken, son 800: 0,52,92 oldu. 1.13.29’luk bitiriş derecesi aynı gün diğer Maiden’i kazanan GÜR BEYAZ’ın 1.14.44, ES ES KAN’ın 1.13.95’lik derecesinden daha iyi olmasıyla bu formuyla fotoyu önde geçmesinin yakın olduğunu belli etmiştir.

ALDA GÖR, günün yıldız ismi olurken üst gruptaki yarışı öncesi umut ışığı saçtı

28 Nisan Perşembe günü Ankara 75.Yıl Hipodromu'nda gerçekleştirilen 1.Koşu’da; (1) ALDA GÖR, ilk metrelerden itibaren yarışı ön gruba yakın takip ederek viraj dönüldüğünde orta kulvardan ataklarına başlayıp koşuya 400’de hakimiyetini hissettiren safkan dışından gelen (15) SONATINKIZI ile başa baş 1.lik mücadelesi verip rakibine fotoya yakın hakimiyetini hissettirmeden kazanma başarısını gösterirken 0.58.18’lik bitiriş derecesi aynı gün diğer Şartlı-1’i kazanan YELSESİ’nin 0.58.94, TANIŞIK’ın 0.58.90’lık derecesinden daha iyi olmasıyla bundan sonraki yarışında da dikkat diyoruz.

SÜVARİ ANGEL, nasıl bir sonraki yarışında kesinlikle ihmale gelmeyecek güçte isim olduğunu belli etti

28 Nisan Perşembe günü Ankara 75.Yıl Hipodromu'nda gerçekleştirilen 3.Koşu’da; (2) SÜVARİ ANGEL, son 300’den itibaren (3) ZAFER MEYDANI ve (6) ALGANHAN’ın içinden ataklarına başlayan safkan orta kulvara açılarak sprintini devam ettirip 3.lüğü (5) MAHZUNKRAL’dan kurtarırken fotoya canlı ve diri girişiyle bundan sonraki yarışında kesinlikle ihmale gelmeyecek güçte bir isim olduğunu belli etmiştir.

NAVONA, beni ilk yarışımda sakın es geçmeyin yoksa pişman olursunuz dedi

28 Nisan Perşembe günü Ankara 75.Yıl Hipodromu'nda gerçekleştirilen 5.Koşu’da; (4) NAVONA, son virajı kolay tempoda dönen safkan orta kulvardan ataklarına başlayıp 200’e kadar el oynatmadan kazanacakmış gibi gelmesine rağmen binicisinin teşviklere başladığı anda tüm çabalarına rağmen içindeki (10) ENDLESS SEAS’ı yakalayamayıp bariyer dibindeki (6) LA BREZZA’ya da karşı gelemeyerek yakın aralarla koşuyu 3.bitirirken ilk yarışında kesinlikle ihmale gelmeyecek güçte görülmüştür.

ÇİLEK, ilk Maiden yarışına nasıl yeşil ışık yaktı

28 Nisan Perşembe günü Ankara 75.Yıl Hipodromu'nda gerçekleştirilen 6.Koşu’da; (9) ÇİLEK, ilk metrelerden itibaren yarışı ön grubun içinde takip eden safkan viraj dönüldüğünde iç kulvardan ataklarına başlayıp bitime kadar mücadeleden kopmayarak koşuyu 1,00,00’lık derecesi ile 4.tamamlarken bundan sonraki yarışında daha farklı koşabileceğinin izlenimlerini bırakmıştır.

Yaklaşık beş ay aradan sonra koştu, uzun mesafede yarışın tüm yükünü çekti, yakın arayla göz doldurup ilk yarışına göz kırptı

28 Nisan Perşembe günü Ankara 75.Yıl Hipodromu'nda gerçekleştirilen 7.Koşu’da; (5) YAVUZ KRAL, 138 gün aradan sonra start aldığı yarışını ön tarafta kabullenerek uzun mesafede koşunun tüm yükünü çeken safkan içinden ve dışından gelen rakiplerine 200’de yakalanırken ataklarına karşı gelemese de mücadeleden tam kopmayıp dikkat çekti. İlk yarışında daha farklı koşabilecek güçte bir isim olup kesinlikle ihmal edilmemelidir.

EZBERBOZAN, bir sonraki yarışında nasıl daha farklı koşabileceğinin işaretlerini verdi

28 Nisan Perşembe günü İzmir Şirinyer Hipodromu’nda gerçekleştirilen 2.Koşu'da; (9) EZBERBOZAN, bekleme yarışı yapan safkan son 300’den itibaren iç kulvara girerek ataklarına başlayıp rakipleriyle arasındaki farkı her geçen metrede azaltarak koşuyu 3.bitirirken bundan sonraki yarışında daha farklı koşabilecek güçte bir isim olduğunun izlenimlerini bırakmıştır.

CENNET DE FAUST, starttan çıktığı gibi kazandı, bir sonraki yarış içinde ümit verdi

28 Nisan Perşembe günü İzmir Şirinyer Hipodromu’nda gerçekleştirilen 4.Koşu'da; (8) CENNET DE FAUST, iyİ bir makine çıkışı ile yarışın liderliğini alarak koşuya tempo veren safkan son düzlüğe çıkıldığında içinden ve dışından gelen rakiplerine fotoya kadar başarılı bir şekilde karşılık verip kazanma başarısını gösterirken 0.59.50’lik bitiriş derecesi aynı gün diğer Şartlı-1’i kazanan AKSU HAN’ın 0.59.72’lik derecesinden daha iyi olmasıyla bundan sonraki yarışı için de ümit vermiştir.

SEMBOL TAY, beni ilk yarışımda sakın ıskalamayın yoksa pişman olursunuz dedi

28 Nisan Perşembe günü İzmir Şirinyer Hipodromu’nda gerçekleştirilen 5.Koşu'da; (3) SEMBOL TAY, Grubun en gerisinde yarışı takip ederek bekleme yapan ve son düzlüğe 12.çıkan safkan dış kulvardan özellikle son 50’de kuvvetli atakları ile gelip yakın aralarla koşuyu 4.tamamlarken bundan sonraki yarışında fazla geç kalmayıp sprint mesafesini kısaltması durumunda daha farklı koşabileceğinin izlenimlerini bırakmıştır.

ROCKY BOY bir sonraki koşusuna nasıl yeşil ışık yaktı

28 Nisan Perşembe günü İzmir Şirinyer Hipodromu’nda gerçekleştirilen 10.Koşu'da; (5) ROCKY BOY, bekleme yaparak yarışı grubun gerisinde takip eden safkan orta kulvardan özellikle son 50’de canlı ve diri ataklarıyla gelip koşuyu 5.bitirirken o gelişiyle daha farklı sonuç alabilirdi. Bugün için hücumda geç kaldığı görülüp ilk yarışında sprint mesafesini kısaltması halinde daha farklı koşabilecek güçte bir isim olduğu görülmüştür.