AKYELE isimli safkan binicisi Aziz Akdemir ile birlikte koşu içinde yıkıldılar

2 Ocak Pazar günü Adana Yeşiloba Hipodromu'nda yapılan 6. koşuda son 400 de AKYELE isimli safkanın ön ayakları önündeki KESKİN TAY'ın arka ayaklarına takılması sonucu binicisi Aziz Akdemir ile birlikte yıkıldı. Binicisinin doktor tarafından yapılan kontrollerde bir sağlık sorunu görülmediği tespit edilip detaylı tetkit için ambulans ile Aziz Akdemir hastaneye sevk edilmiştir. Saha Veteriner Hekimlerince  yapılan muayenede AKYELE de herhangi bir sağlık problemi tespit edilmemiştir.

  KOMİSERLER KURULU KARARI  

6. koşunun son 400 metresinde 3 numaralı AKYELE isimli atın binicisi Aziz AKDEMİR önündeki 1 numaralı KESKİN TAY isimli ata takılarak devrilmiştir. Binicinin doktor tarafından yapılan muayenesinde herhangi bir sağlık sorunu tespit edilmemiş olup, detaylı tetkik için ambulansla hastaneye sevk edilmiştir. Yine Saha Veteriner Hekimlerince yapılan muayenede atta herhangi bir sağlık sorunu tespit edilmemiştir.

1 numaralı KESKİN TAY isimli atın binicisi Muhammet ÖZDEMİR, son 400 metrede koşu güvenliğini tehlikeye atacak şekilde usulsüz kulvar değiştirerek yarış usul ve nizamlarına aykırı hareket etmesinden dolayı 6132 sayılı At Yarışı Hakkında Kanunun 4. Maddesi ve İlgili Yönetmeliğin 117/1. Maddesine göre disiplin soruşturması başlatılmış olup, savunması istenmiştir.

Ayrıca 3 numaralı AKYELE isimli atın binicisi Aziz AKDEMİR son 400 metrede koşu güvenliğini tehlikeye atacak şekilde usulsüz kulvar değiştirerek yarış usul ve nizamlarına aykırı hareket etmesinden dolayı 6132 sayılı At Yarışı Hakkında Kanunun 4. Maddesi ve İlgili Yönetmeliğin 117/1. Maddesine göre disiplin soruşturması başlatılmış ancak hastaneye sevk edilmesi sebebiyle savunması alınamamıştır. Konu ile ilgili binicinin savunması alındıktan sonra gerekli işlem tesis edilecektir.

Ayrıca, pist Hakemlerimizce kum pistin 400 metresinde yapılan kontrollerde pistle ilgili herhangi bir sorun tespit edilmemiştir.

8 numaralı SON DAKİKA isimli atın binicisi Nizamettin DEMİR, son düzlükte ata fazla sayıda kamçı vurarak ( 6 adet ) yarış usul ve esaslarına aykırı hareket etmesinden dolayı 6132 sayılı At Yarışı Hakkında Kanunun 4. Maddesi ve İlgili Yönetmeliğin 123/6. Maddesine göre disiplin soruşturması başlatılmış olup, savunması istenmiştir. Konu ile ilgili savunmasını yasal süresi içerisinde Kurulumuza vereceğini beyan etmiştir.

5 numaralı OKÇU GÜZELİ isimli atın binicisi Velat DEMİR, start çıkışı sonrası 1250 metrede usulsüz kulvar değiştirerek yarış usul ve nizamlarına aykırı hareket etmesinden dolayı 6132 sayılı At Yarışı Hakkında Kanunun 4. Maddesi ve İlgili Yönetmeliğin 117/1. Maddesine göre disiplin soruşturması başlatılmış olup, savunması istenmiştir. Adı geçen binici konu ile ilgili savunmasını yasal süresini beklemeden Kurulumuza vermiştir. Ancak savunması yeterli görülmediğinden ihtar cezası verilmiştir.

 

12 numaralı NİTROJEN isimli atın binicisi Hışman ÇİZİK, start çıkışı sonrası 1250 metrede usulsüz kulvar değiştirerek yarış usul ve nizamlarına aykırı hareket etmesinden dolayı Kurulumuzca sözlü olarak uyarılmıştır.