İsmail  Çizik Koşusu'nu BOZKARA Jokeyi Yusuf Cengiz ile kazandı

10 Ocak yarışçılığımızda hüzünlü bir gündür  Şanlıurfa Hipodromu'nda 10 Ocak 2007 Yılında LATİFHAN isimli safkandan düşerek yaşamını yitiren Müslüm Tumbul, 10 Ocak 2009 tarihinde Bursa Osmangazi Hipodromu'nda MEHMETHAN isimli safkandan düşen Gürkan Oker vefat etti. Allah rahmet eylesin mekanları cennet olsun inşallah ışıklar içinde uyusunlar. İsmail Çizik geçirdiği talihsiz trafik kazası sonucu aramızdan ayrıldı 10 Ocak Pazartesi günü İsmail Çizik adına ikinci kez yapılan koşuda 13 safkan start aldı. 1400 metre kum pistte start ile birlikte koşuyu kolay bir şekilde BOZKARA ikinci götürmesi son 1000 den sonra lıderliğini aldı 3.5 boy fark 1.44.54  derecesi BOZKARA  aprantisi Yusuf Cengiz ile İsmail Çizik Koşusu'nu kazandı. BOZKARA'nın kazanmasına katkı yapanları tebrik ederiz.

Geçirdiği trafik kazasının ardından erken yaşta aramızdan ayrılan aprantimiz merhum İsmail Çizik anısına bu yıl ikinci kez gerçekleştirilen koşu (Şartlı 5/DHÖW), 10 Ocak Pazartesi günü Şanlıurfa Hipodromunda saat 20.00'de start aldı. 4+ yaşlı safkan Arap atlarına mahsus olarak koşulan mücadele, 1400 metre mesafe kum pistte gerçekleştirildi.

2022 yılı İsmail Çizik Koşusu'nu, Mahmut Karakeçi'nin sahibi olduğu Bozkara (Kaizbert - Saliha / Gündüzbey) aprantisi Yusuf Cengiz idaresinde kazandı. Turhan Çakar yetiştirmesi, Mehmet Yavuz Kılınç'ın antrene ettiği 5 yaşındaki al erkek safkanın bu birinciliği üst üste üçüncü, toplamda ise beşinci galibiyeti olarak kayıtlara geçti.

Merhum aprantimiz adına koşulan bu anlamlı yarışta Bilirkişi (Kaizbert - Şıpsevdi / Haberbatur) ikinci olurken, Gümüşkesen (Turbo - Gül Tunca / Volga.2) üçüncü, Yıldızabakan (Gobakbey - Özkangülü / Kayhanbey) dördüncü, Yollaraz (Yaşarcık - Çöldesu / Odinhan) ise beşinci olarak pistten ayrıldı.

Koşunun galibi Bozkara için bitiriş derecesi 1.44.54 olurken, 3,5 Boy - 3,5 Boy - Baş - 1 Boy şeklinde sonuçlandı.

Yarışın ardından düzenlenen törende, kazanan safkanın sahibi Mahmut Karakeçi'ye kupasını merhum İsmail Çizik'in babası M. Ali Çizik verdi.

Kazanan safkanın aprantisi Yusuf Cengiz'e plaketini jokey Hışman Çizik takdim etti.

Kazanan safkanın antrenörü adına Abdülkadir Çizik plaketini Mehmet Velat Çizik'in elinden aldı.

Murat Çizik ise günün anısına Şanlıurfa Hipodrom Müdürü Çetin Yıldız'a bir plaket verdi.

Törene TYAYSD Şanlıurfa Şube Başkanı Yakup Elgaç ve davetliler de katıldı.